25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

Sziget Fesztivál 2003

Július 30-augusztus 5. között lesz az idei nyár nagy rendezvénye. Cikkünkben a főbb előadókról olvashattok.

Írta: LeMon

Az lehet, hogy idén se lesz Michael Jackson, de én azt mondom, hogy elég színes lesz a mostani felhozatal a 2003-as Sziget Fesztiválon is. A rendezvény idén tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre, a jól megszokott Óbudai szigeten, július 30-tól augusztus 5-ig.

A fesztivál nyitónapján rögtön egy világsztárban gyönyörködhetünk a nagyszínpadnál, hiszen hazánkba látogat Mr. Boombastick, azaz Shaggy. Igaz hogy hazánkban nincs neki akkora kultúrája, ettől függetlenül biztos nagy buli lesz. Shaggy előtt egyébként a FreshFabrik fog játszani, ami így első hallásra kicsit fura párosítás. A színpad programját a nagysikerű Björn Again, ABBA emlékzenekar nyitja. Természetesen nem csak a nagyszínpadból áll a Sziget, a Pannon Praktikumnál este fellép a Buena Vista Social Club, akikről még Wim Wenders is filmet rendezett, a Wan2 színpadán Dubcity Fanatikz lesz, és hogy a pergősebb korosztály is kiélhesse magát első nap, Sterbinszky biztosítja a hangulatot a Party Arénában.

A második nap fénypontja talán Patti Smith, aki már ’99-ben járt a Szigeten. De fellép ezen a napon még a Slovo, a Lamb, a Sziámi, a Hammer színpadán a Dying Wish, a WAN2-nál pedig az Amorf Ördögök.

A pénteki nap elég bulizósra sikeredett, már ami a Nagyszínpadot illeti. A Dreadzone és az Asian Dub Foundation nyitja a napot, őket követi a Neo, és egy igazi színfolt, a Morcheeba tetőzi be a hangulatot. A fesztivál többi színpadán ezen a napon találkozhatunk a Hollywoodooval, a Besh o Drommal, éjfélkor pedig egy igazi fenegyerekkel, Goldieval!

A hétvége ismét tele lesz nagy nevekkel. A keleties hangzást és a diszkózenét ügyesen keverő Panjabi MC szombaton a Nagyszínpadon bizonyít, őket követi a Kispál és A Borz, végül pedig az elektronikus tánczene neves képviselői, a Moloko. A WAN2 színpadán fellép a Nyers és a Colorstar. A HammerWorldnél szinte csupa feldolgozás lesz, hiszen jön a Metallica négy csellóra átkomponált számaival berobbant Apocalyptica, és fellép a Maiden számokat előadó, igen találó nevű Iron Maidnem.

A vasárnap legnagyobb eseménye minden bizonnyal az esti Fun Lovin’ Criminals koncert lesz, akik laza stílusukkal biztos elkápráztatják a nézősereget. Őket egyébként a hazai büszkeség, a Heaven Street Seven vezeti fel. De akiknek ez a két csapat nem elég őrült, az menjen a WAN2-hoz Bëlgára, vagy a Hammer színpadhoz Junkiesra ugrálni!

A hétfői nap inkább a kemény zene kedvelőinek fog kedveskedni a Nagyszínpadnál. Kicsit eltűntek de még létezik, és itt is lesz a német H-Blockx. Utána megmutatjuk mi magyarok, hogy nem vagyunk mi se papírból, hiszen fellép a Tankcsapda, majd utánuk jön a stílus igazi nagyjai a Slayer. Kicsit kísérletezőbb zenét játszó Korai Öröm a WAN2 színpadán zenél.

A szervezők gondolom ezzel akarták az utolsó napra is megtartani a látogatókat, így az idei Sziget Fesztivál záró eseménye a Massive Attack produkciója lesz a Nagyszínpadnál. Ki más lenne a zenekar előtt, mint az Anima Sound System, akik már többször is jártak külföldön a Massive Attackkel! A WAN2 színpadán szintén nagy nevek zárják az estén, fellép a Laibach és a Strong Deformity.

Neves fellépőkből tehát idén sem lesz hiány, mindemellett ismét rengeteg más program és meglepetés várja majd a Szigetre látogatókat.

A fesztivál teljes programját a sziget.hu oldalon találhatjátok meg.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Sziget Fesztivál 2003
  • Shaggy
  • Morcheeba
  • Moloko
  • Anima Sound System
  • Hyperkarma
LeMon

LeMon
A PC Dome/PlayDome egyik alapítója, a magazin örökös designere.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!