Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

X-Men 2 DVD

Kétlemezes változatban, extrákkal szépen megrakva került boltokba a film második részének DVD kiadása.

2003.11.26. 00:00 | szerző: mogyoro [UG] | DVD

Megjelent az X-Men 2 DVD-n. Méghozzá azonnal dupla lemezes változatban, semmi 2,5 és hasonlók! (Az X-Men első része ugyanis először egylemezes változatban jelent meg, majd 1.5 néven más extrákkal újra kiadásra került.) A kiadó azt mondta, csapjunk a lovak közé, ne próbáljuk meg megint kétszer eladni egy filmet, a szerencsétlen rajongóknak már úgy is minden jobb film kétszer van meg. Nézzük, mit is nyújt ez a két korong!

X-Men 2 DVD

Először is helyezzük be a lemezt a lejátszóba, majd menjünk ki valamiért a konyhába, vagy helyezkedjünk el kényelmesen a fotelban (ahogy tetszik), de a távirányítóhoz ne nyúljunk! Ebben az esetben a tékás korszaka jut majd az ember eszébe, mikor a film előtt végig kellett nézni egy csomó előzetest. Ez most a Kalóz és a katona (a hazai mozikba november 27-én kerül), a Daredevil, a már említett X-Men 1.5, az Alien Quadrilogy és a Szövetség filmeket jelenti (választható felirat a norvég, de lehet, hogy tévedek). Természetesen ez a menü gomb megnyomásával bármikor megszakítható, s elkezdhetjük a filmet. (A filmről többet az Underground magazin cikkéből tudhatsz meg.)

Nem tudom miért, de a moziban jobban élveztem, jobban átéreztem a második rész izgalmát (az első rész esetén otthon is száz százalékosan végig tudtam izgulni a filmet). Nem is a képpel volt a baj, s nagy valószínűséggel nem is a történet sikeredett laposabbra. Én a hangra tippelek. 5.1-es (eredeti angol és a szinkronizált magyar) hangnál hiányzott az a bizonyos plusz. Beszélgetések közben nem voltak háttérzajok, a robbanások nem remegtették meg a szobát, nem éreztem úgy, hogy az epicentrumban ülök, egyszer sem éreztem úgy, hogy nálunk csöng a telefon, hogy valaki járkál mögöttem. Egy egyszerű, tiszta, de visszafogott térhatással nyújtó hangot kap a néző.

X-Men 2 DVD

Az első lemezen választhatjuk még a film megtekintését Bryan Singer rendező és Lauren Shulek Donner audiókommentárjával is, a második lemez pedig már teljes mértékben az extráké. Az angol, francia, német nyelv ismerői megismerhetik a X-Men képregények és figurák történetét, a ruhatervezés fortélyait, „végiggyalogolhatnak” az egyes helyszíneken azok építése közben, beszélgetéseket hallgathatnak végig a szereplőktől kezdve a rendezőn át a koreográfusig. Az 1.5-höz hasonlóan itt is megnézhetjük egy-egy jelenetnek a számítógéppel megtervezet változatát, a munkakópiát a szereplőkre erősített kötelekkel, és a végső változatot. Ezeket egymás alá helyezték párosával a lemez készítői, a könnyebb összehasonlítás miatt. Természetesen kihagyhatatlan a galéria a látványtervekkel. Így már teljes a kép ahhoz, hogy a néző tudja, milyen kemény munka is egy ilyen filmet elkészíteni! Majdnem kifelejtettem:), található még pár kimaradt jelenet is az extrák között. Némelyikről sejtjük, miért maradt ki, párnál meg fel se tűnik, hogy ez nem volt benne, annyira jelentéktelen.

Ezektől függetlenül ismét úgy hagytam abba a filmet, hogy várom az X-Men 3-at. ■

X-Men 2 DVDX-Men 2 DVDX-Men 2 DVDX-Men 2 DVDX-Men 2 DVDX-Men 2 DVDX-Men 2 DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló