25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Riddick - A sötétség krónikája DVD

Hamarosan megjelenik DVD-n a Riddick sorozat második mozifilmje.

Írta: Dino

Vin Diesel szinte egész karrierje során a keményfiú szerepét kapta, így volt ez már a Halálos iramban és xXx filmeket megelőző 2000-es Pitch Black: 22 évente sötétségben is. Ezt egy folytatás is követte, A sötétség krónikája (The Chronicles of Riddick) címmel. A két mozifilmet pedig egy csak videón megjelent animációs alkotás egészítette ki ősszel, mely A sötét düh (Dark Fury) alcímet viseli. A DVD-n hamarosan boltokba kerülő második mozifilmmel az egész sorozat elérhetővé válik azok számára, akiknek tetszett.

Riddick - A sötétség krónikája DVD

Az első részben egy kihaltnak tűnő bolygóra kényszerleszállást végző űrhajót láthatunk, melynek utasai között van egy veszélyes bűnöző, Riddick (Vin Diesel). A bolygó felderítése során egy üres kutatóbázisra akadnak, és hamarosan kiderül az is, mi az oka, hogy senkivel se találkoznak. A helyzet megoldásához pedig természetesen szükség lesz a leginkább csak a saját életével törődő Riddick segítségére is. A sötétség krónikája kivételesen nem ott folytatódik, ahol az első filmnek vége szakadt, sőt, igazából azon kívül, hogy néhány szereplő megegyezik, egy teljesen független filmnek is tekinthető. Egy látványilag komolyabbnak tervezett, de történetileg igen gyengén sikerült „folytatásról” van szó, melyben már teljes egészében Riddick viszi előre a történeti szálat, a főellenség pedig ezúttal a bolygókat sorra leigázó „Halálkufárok” serege. A két történet közötti űr áthidalására született a Dark Fury, mely a bolygóról történő menekülés után történteket meséli el, egy félórás rajzfilm formájában.

Lássuk, mivel szolgál a legfrissebb megjelenés, A sötétség krónikája DVD kiadása! Az animált menü kétféle designban készült el, de mindkettőből ugyanazok az extrák érhetőek el (szemben például a Halálos iramban DVD változatával, ahol azért voltak eltérések is a menük tartalma között). A Virtual guide címszó alatt pontosan azt kapjuk, amit a címe sugall: egy kisebb audiovizuális enciklopédiát a filmben szereplő helyszínekről és személyekről. A Toomb’s Chase Log egy elég unalmas valami: a Riddicket üldöző fejvadász hangos naplója. A film megnézése közben olvashatunk változatos infókat, ha bekapcsoljuk a Riddick Insidert a bónusz anyagok között. Ez az extra csak angolul érhető el. Kapunk a lemezen egy rövid werkfilmet is, mely néhány látványelem készítésére koncentrál. Lehetőségünk van még 360 fokos panorámaképeket nézni a film nyolc helyszínéről, és Vin Diesel is körbevezet minket a főbb díszleteken, végül pedig megnézhetjük a film előzetesét. Akinek Xbox konzolja van, még egy extrát talál: a filmhez kapcsolódóan készült játék demóját próbálhatja ki.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Riddick - A sötétség krónikája DVD
  • Riddick - A sötétség krónikája DVD
  • Riddick - A sötétség krónikája DVD
  • Riddick - A sötétség krónikája DVD
  • Riddick - A sötétség krónikája DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!