25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

24 – Második évad DVD

Tavasszal került boltokba az izgalmas sorozat második szériája.

Írta: Dino

A tavaly megjelent első évad után idén tavasszal boltokba került a 24 címre keresztelt sorozat második szériája is, így 24 újabb izgalmas részen keresztül követhetjük nyomon Jack Bauer és a terrorelhárító csoport munkáját.

24 – Második évad DVD

Aki esetleg nem hallott volna még róla: a sorozat alapötlete az, hogy mindössze egyetlen nap cselekményeit mutatja be, azt viszont gyakorlatilag valós időben: nincsenek egymást időben átfedő történések, amit látunk, az időben pontosan a megelőző jelenet után történik. Ennek megfelelően egy rész egy óra időtartamú – persze mindez csak a televízióban igaz, ugyanis a „kötelező” reklámblokkokkal együtt válik egy-egy 40 perc körüli epizód egy órássá. Az első évadban az egyik amerikai elnökjelölt ellen tervezett merénylet megakadályozása volt főhősünk feladata, miközben folyamatosan értek a meglepetések, hogy valójában ki kinek az oldalán áll. A második széria középpontjában egy terrorista csoport áll, akik atombomba felrobbantására készülnek Los Angeles belvárosában. Ennél nem is árulok el a történetből, mely ismét tele van fordulatokkal, váratlan szituációkkal (igaz, néha ezt egy-egy szereplő teljesen hülye és logikátlan tette eredményezi, de ezt el lehet nézni az alkotóknak). Összességében tehát ismét egy izgalmas sorozat került a tévéképernyőre, a DVD kiadás pedig lehetővé teszi, hogy ha az epizód végéhez érve ellenállhatatlan vágyat érzünk a folytatás megismerésére, azonnal meg is nézzük azt. (Nem egyszer ültem úgy le a filmhez, hogy „na, megnézek egy epizódot”, aztán az éjszakába nyúlva a harmadik-negyedik rész felénél állítottam meg a lejátszást...)

A teljes második évad DVD verziója 6 korongot foglal el, mindegyiken 4 epizóddal. Mindegyik lemezen az egyik epizódhoz audiokommentár is került, ez azonban általában inkább a szereplők hülyéskedéseivel telik, túl sok hasznos információ nélkül. Nagyon sok epizód esetén kapunk kimaradt vagy alternatív vágású jeleneteket. A doboz része még egy hetedik DVD is, melyen egy negyedórás werkfilmet és másfél órányi dokumentumfilmet találunk.

24 – Második évad DVD

Aki látta már legalább az egyik évadot ebből a sorozatból, az szinte biztos, hogy pozitívan emlékezik meg róla. Bár többszöri újranézés során már meglepetések nem érik az embert, akit alaposabban is érdekel a sztori minden egyes részlete, az biztos előbb-utóbb beszerzi a kiadványt. Hamarosan – november elején – pedig érkezik a boltokba a harmadik évad is.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • 24 – Második évad DVD
  • 24 – Második évad DVD
  • 24 – Második évad DVD
  • 24 – Második évad DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!