Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

24 - Negyedik évad DVD

Jack Bauer negyedik napjának története 7 lemezes kiadást kapott.

2006.06.17. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Jack Bauer immáron negyedik nehéz napjának történetét tavaly láthatták a TV nézők az Atlanti-óceán túlpartján. A 24 akció-sorozat negyedik évadjának DVD változata májusban került a hazai boltokba, így már a magyar rajongók számára is elérhető közelségbe került. Lássuk, sikerült-e felülmúlnia az izgalmas krimisorozatnak a korábbi szériákat!

24 - Negyedik évad DVD

Jack (Kiefer Sutherland) az előző évad eseményei óta kikerült a CTU kötelékéből (egész konkrétan kirúgták onnan, többek között mivel főnökei úgy érezték, a beépülése érdekében folytatott kábítószerezése függőséggé vált), és a védelmi miniszter, James Heller (William Devane) csapatához igazolt. Barátnője egyben főnökének lánya, Audrey (Kim Raver). Az évad nyitásául egy szándékos vonatbalesetet láthatunk, majd az egyik megsérült utastól elrabolnak egy táskát. Nem sokkal ezután a védelmi miniszter és lányának elrablásának leszünk szemtanúi. Jack – többek között személyes érintettsége nyomán – bekapcsolódik a nyomozásba, és megkezdődik az újabb, folyamatos feszültségekkel teli 24 óra. A történetből Jack lánya, Kim ezúttal teljesen kimaradt (a második évadban igencsak idegesítő sztorit kreáltak neki...), helyette új szereplők kerültek a sorozatba, és sok meglepetésre is számíthatunk a visszatérő résztvevők terén. Sokkal többet ezúttal se szándékozom elmondani a történetről, hiszen minden információ csökkentené az izgalmas cselekményszövés váratlan fordulatait. Annyi még elmondható, hogy ismét egy remek szériát kaptunk, sok-sok komplikált szituációval, bár kicsit talán túl sok a karakterek magánéleti problémáit feszegető jelenet, valamint túl sok szemtanú hal meg pillanatokkal az elfogása előtt.

A harmadik évadhoz hasonlóan ezúttal is hét DVD korongot találunk a dobozban. Az első haton lemezenként négy-négy epizód helyezkedik el, melyeket angol vagy spanyol nyelven, Dolby Digital 5.1 hanggal tekinthetünk meg, magyar, angol vagy egyéb feliratozást választva. Lemezenként átlagosan két epizódhoz kapunk audiókommentárt, de ezek többsége nem túl érdekfeszítő – túl sok az üresjárat és a felesleges jópofizás –, és nem is a főszereplők közreműködnek bennük. Változó mennyiségű kimaradt jelenetet is kapunk a lemezeken, de ezeket összegyűjtve a hetedik korongon is megtalálhatjuk – összesen 39-et. A kimaradt jelenetekhez audiókommentárt is választhatunk.

24 - Negyedik évad DVD

A hetedik DVD-n további dokumentumfilmeket és érdekességeket találunk. Egy 10 perces kisfilm mintegy előzeteséül szolgál a soron következő évadnak: a negyedik és ötödik évad között játszódik, és gyakorlatilag egy autós üldözés teszi ki a nagy részét. (Nem véletlen, hogy az egyik japán autógyártó támogatásával készült...) Erről rögtön egy werkfilmet is megnézhetünk. A negyedik évad két jelenetéhez készült még külön werkfilm (a vonatbalesethez és egy túszmentő akcióhoz), egy negyedórás kisfilmben pedig a CTU irodájának felépítéséről is sok érdekeset tudhatunk meg. 24: Conspiracy címmel egy promóciós fogás eredményét nézhetjük meg: 24 darab egyperces epizódot láthatunk, melyek keretében a washingtoni CTU irodában zajló eseményekbe pillanthatunk be. Ezeket eredetileg mobiltelefonra lehetett letölteni. A kivitelezés sajnos néha kicsit amatőr hatású, ráadásul az egy percből csak minimális a tényleges történés, ugyanis a főcím és a következő rész előzetese legalább a negyedét tölti ki az időnek. Így pedig meglehetősen macerás végignézni, különösen, hogy az előzetes 5 másodpercet röviddel később újra láthatjuk... Végül egy videoklip és a PS2-re készült 24 videojáték előzetese nézhető még meg a hetedik korongon.

A 24 negyedik évadja ismét hozta az elvárt izgalmakat, a rajongóknak egyértelműen kötelező darab. Egyúttal lelkesen várhatjuk a következő évad DVD-s megjelenését, no meg a készülő mozifilmet. ■

24 - Negyedik évad DVD24 - Negyedik évad DVD24 - Negyedik évad DVD24 - Negyedik évad DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló