Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Saitek Gaming Mouse

A Saitek első játékosoknak szánt egere, 1600 dpi-s üzemmóddal.

2006.07.21. 00:00 | szerző: Phoenix | Kütyü+hardver

A Logitech remekművek után egy újabb „gamer” egeret volt szerencsém tesztelni, ezúttal a Saitek gondozásában. A gamer kifejezés ezúttal is egy magas dpi értékkel rendelkező precíziós egeret takar. Amint azt tudjuk, a Saitek inkább joystickek terén erős, játékokhoz szánt egérből ez nekik az első, így kíváncsian kezdtem neki a tesztnek.

Saitek Gaming Mouse

A külcsínt tekintve ismét csak hatalmába keríthet minket az az érzés, hogy ezt a formát bizony már láttuk valahol... Na igen, csak az egy másik gyártó terméke volt... Ez nincs persze véletlenül, ugyanis ez az a forma, amit már dicsértem korábban is, már ami a kényelmi szempontokat illeti. A klasszikus, sokszor alkalmazott, kézbe simuló „Logitech-forma” köszön ránk ugyanis, ha rápillantunk a Saitek egérre. Kisebb változások persze vannak, ami – hozzátenném – csak ronthat a helyzeten, de a lényeg megmaradt. E téren a legfeltűnőbb, hogy az egér jobb oldalán kicsit nagyobb mélyedés van, így a kisujj kinyújtott állapotában nem igazán tud támaszkodni rajta, behajlítva viszont elég jó fogást találunk vele, ami egyébként nem rossz, csak szokatlan az egerek túlnyomó többségénél bevett rutin után. Az ergonómiai részt összefoglalva tehát: meg kell szokni, de nagyon kényelmes.

Az alap két gombon, és a harmadik gombként működő görgetőn túl találunk még a hüvelykujjnál kettőt, és a kisujjnál egyet, valamint felül középen egy „1600 dpi” feliratút, mely értelemszerűen a 800 és 1600 dpi-s módok közötti váltást szolgálja. Ezek könnyen elérhetőek, kényelmesen használhatóak, persze csak jobbkezeseknek. A Saitek oldalon ugyan említik, hogy balkezesek számára is használható, de a gyakorlati tapasztalatok nem igazán ezt mutatták. Technikailag amúgy az egér 1 m/sec mozgás érzékelésére képes, 5,8 megapixelnyi adatot dolgoz fel másodpercenként, ami 5000 mintavételezést jelent, ebből azonban 125 megy át az USB porton minden egyes másodpercben. A Saitek Gaming Mouse teflon csúszótalpakat és 2,1 méteres kábelt kapott. Természetesen kapunk az egérhez egy egyszerűen használható és könnyen áttekinthető meghajtóprogramot is, amely segítségével az egér hét gombjából négyet szabadon konfigurálhatunk, majd a kész profilt elmenthetjük.

Saitek Gaming Mouse

Összegzésképpen annyit tudnék mondani, hogy a Saitek Gaming Mouse semmi extrát nem nyújt, persze ezt nem is vártam el, csak ilyenkor eszembe jut a Logitech beállítható súlyú egere, meg a másodpercek alatt cserélhető aksik, és a többi. Manapság már az 1600 dpi sem kiemelkedő, már 2000 dpi-s egeret is ismerünk, ez „szimplán” egy precíz, kényelmes eszköz. Azt mondhatnám tehát, hogy ilyet már láttunk egy jó párat. Ez az egér viszont bruttó 6000 forintba kerül! Na, ilyet még nem láttunk ebben a kategóriában! ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló