Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech G3 Laser Mouse

Egy 2000 dpi-s, szimmetrikus kialakítású lézeres egérrel bővült a játékosoknak tervezett vezérlők sora.

2006.08.03. 00:00 | szerző: Phoenix | Kütyü+hardver

A Logitech az MX szériához hasonlóan a G szériában is kiadott egy egeret, amely kisebb, egyszerűbb, olcsóbb, mint társai, és nem utolsó sorban szimmetrikus, hogy a balkezesek is ugyanolyan kényelmesen használhassák, mint a jobbkezesek. Ez az új egér a Logitech G3 Laser Mouse nevet kapta.

Logitech G3 Laser Mouse

A G széria legfontosabb tulajdonsága a 2000 dpi-s lézeres érzékelő, ez található a G3-ban is. Ehhez az egérhez is megkapjuk ugyanazt a remek, könnyen kezelhető, átlátható és még külalakilag is igen kellemes konfigurációs szoftvert, amit a nagytestvérekhez. Itt is állítható az érzékenység 400-tól 2000 dpi-ig, a két tengelyre akár külön-külön is. Ezen beállításokból ötöt menthetünk el, hogy aztán egy gombnyomással tudjunk közöttük váltogatni. A dolog apró szépséghibája, hogy itt nincs visszajelző LED az egéren, és így nem igazán tudhatjuk első ránézésre, hogy melyik beállítást is használjuk éppen. Az egér hat gombjából négyet szintén szabadon konfigurálhatunk ugyanebben a programban, és természetesen az egyébként teljesen szokványos egér-beállításokat is megtalálhatjuk ugyanitt. (Megjegyezném, hogy a G3 scroll gombja oldalirányban nem funkcionál, mint ahogy azt a G5-nél láthattuk.)

Az eszköz ergonómiai téren is egészen kellemes, persze olyan kényelmes nem tud lenni, mint a kifejezetten jobbkezesek számára tervezett társai. Ez alatt elsősorban a Logitech családon belülieket értem, egyéb gyártók termékeivel kapcsolatban vannak rossz tapasztalataim, de semmiképp nem szeretnék általánosítani. Konkrét problémát egyébként csak az jelenthet, hogy ha az egér két oldalán lévő két gombon folyamatosan rajta van az ember két ujja, és az egyiket meg akarja nyomni, akkor nem feltétlenül pont azt sikerül, amelyiket szerettük volna. Ezen kívül semmi egyéb probléma nincs, és ez is csak megszokás kérdése. Az egér felszínén kellemes fogás esik, a talpai pedig a már megszokottnak mondható teflonból vannak a súrlódási tényező minimalizálása érdekében.

Logitech G3 Laser Mouse

Jómagam jobbkezes lévén mindenképpen maradok a jobbkezesre tervezett, ergonómiai tekintetben komolyabb kivitelezésű egereknél, de balkezeseknek jó választás lehet a G3, hiszen 2000 dpi-s mozgáskövetési érzékenységet, és kifogástalan Logitech minőséget kapnak a pénzükért. ■

Logitech G3 Laser MouseLogitech G3 Laser MouseLogitech G3 Laser MouseLogitech G3 Laser Mouse

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló