25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Aeon Flux DVD

Egy látványos akció-sci-fi készült az MTV-s animációs sorozatból, Charlize Theron főszereplésével.

Írta: Dino

Egy újabb képregény került megfilmesítésre a közelmúltban, mégpedig Peter Chung animációs sorozata, az eredetileg az MTV zenecsatornán éjjeli műsoridőben vetített Aeon Flux. Augusztus közepén pedig megjelent a DVD változat is, mely méltó körítést ad a filmhez.

A sztori a jövőben, valamikor a XXV. században játszódik. Egy gyilkos vírus kiirtotta az emberiség nagy részét, a fennmaradó lakosság pedig egy fallal körbevett városba tömörült. A vezetés természetesen diktatórikus, Trevor Goodchild (Marton Csokas) uralma ellen pedig egy titkos szervezet szövetkezik. Ennek tagja a csinos bérgyilkosnő, Aeon Flux (Charlize Theron), aki a férfi eliminálását kapja feladatául. A palotába bejutva azonban váratlan dolgok történnek...

Mivel az animációs sorozatot nem ismertem, a hallottak alapján annyit vártam a filmtől, hogy egy látványos akció-sci-fit kapok. És ezt teljesítette is az Aeon Flux, ráadásul egy érdekesnek tekinthető történet keretében. A Berlinben forgatott film látványfelelősei igencsak kitettek magukért, igazán jól összeválogatott helyszínek és jelmezek kaptak helyet a filmben, és az akciójelenetek koreográfusa is jó munkát végzett. Ráadásul – mint az az extrák egyikéből kiderül – Charlize Theron a jelenetek nagy részében nem bízta dublőrre a feladatát.

Extrákból megfelelő mennyiséget tettek a lemezre. Elsőként a két audiokommentárt kell említeni: az egyikben Gale Anne Hurd producer és Charlize Theron beszélgetnek és árulnak el érdekes dolgokat a film forgatásáról, míg a másikban a két forgatókönyvíró oszt meg információkat a nagyérdeművel. A kommentárokat nem lehet se unalmasnak, se kimondottan érdekesnek nevezni. A két hölgy néha poénkodásba viszi el a dolgot, a forgatókönyvírók pedig néha túl sokat pihennek a film közben, de alapvetően mindkét kommentár tartalmas.

A kommentárok mellett öt darab 10-15 perces kisfilm került a DVD-re, átfogóan bemutatva a mozifilm hátterét. Az elsőből a film alapjairól és a képregényhez való kapcsolódásáról hallhatunk, és természetesen Peter Chung is megszólal benne. A következő összeállításban a forgatás helyszíneit mutatják be. Ha valaki járt már Berlinben, külön érdekes dolgokat hallhat – bár aki meg nagyon ismeri a várost, bizonyára már a film nézésekor rájött, melyik helyszín melyik nevezetessége a német fővárosnak. Természetesen egy külön kisfilmet szenteltek a kaszkadőrmutatványoknak. A filmben elég feltűnő stílusuk van a jelmezeknek is, így ezekről is egy kis dokumentumfilm készült, végül pedig a forgatást dokumentáló fotós munkájába pillanthatunk bele, és megismerhetjük a munka során használt felszerelését is. A kommentárokhoz angol feliratot is bekapcsolhatunk, a többi extrához pedig magyar felirat is választható.

Az Aeon Flux egy igazán látványosra sikerült mozifilm lett, látványos akciójelenetekkel, és ehhez méltó körítésű DVD kiadással.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Aeon Flux DVD
  • Aeon Flux DVD
  • Aeon Flux DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!