Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2006: Akella

2006.07.10. 00:00 | szerző: Dino | Rendezvények

A fejlesztőként és kiadóként egyaránt ténykedő orosz cég a Kentia Hall egy kisebb szobájában volt. A PR menedzsertől átfogó körképet kaptunk az Akella nem kis portfóliójáról, lássuk is, mik készülnek arrafelé.

E3 2006: Akella
Swashbucklers: Blue vs Grey

Jelenleg négy saját fejlesztés fut párhuzamosan, melyek közül három PC-s projekt. Az egyik a harmadik negyedévben megjelenő kalózos akció-RPG játék, a Swashbucklers: Blue vs Grey. A mostanában elég közkedvelt témát feldolgozó játék a XIX. században játszódik. A Karib-tengeren és a Mexikói-öbölben kalózokkal csempészhetünk, üzletelhetünk, vagy harcolhatunk, ahogy jól esik. A vízen hajónkat, a szárazföldön pedig Abraham Gray főhősünket irányíthatjuk. Szintén kalózos témájú lesz a Captain Blood, mely Rafael Sabatini könyve alapján készül. A bátor és nemes kalózkapitány, Peter Blood szerepében kell helytállnunk ebben az RPG elemekkel tűzdelt akciójátékban. A szárazföldön itt is főszereplőnket, míg a Karib-tengeren hajónkat irányíthatjuk, sőt, akár közvetlenül a hajó ágyúit is mi vezérelhetjük egy-egy ütközet során.

A hadihajó-szimulátorok nem túl népes táborát gazdagítja a PT Boats: Knights of the Sea, mely a Pirates of the Caribbeant is hajtó Storm 3 motorra épül, az élethű fizikáról pedig az Ageia PhysX rendszere gondoskodik. A szovjet, szövetséges vagy német flotta hajói közül választhatunk, hogy azokat a második világháború ütközeteiben kommandírozhassuk. Természetesen a hajókhoz tartozó fegyverzet is a rendelkezésünkre áll, mint például gépágyúk és torpedók. Végül a negyedik Akella fejlesztés a Rage Rider, mely PSP-re jelenik meg és egy motoros akciójáték lesz.

E3 2006: Akella
Captain Blood

Az Akella kiadóként is tevékenykedik hazájában, Oroszországban, így számos további játékot láthattunk még a standon. Készül a népszerű körökre osztott stratégiai sorozat újabb epizódja is, a Disciples III, melyben három játszható faj vár a játékosokra, a Birodalom, az Átkozottak légiói és a Nemes elfek, mindegyik egyedi egységekkel és városokkal. A városok megjelenítése teljes 3D-ben történik, egyes épületeket pedig annak "szemszögéből" láthatunk majd.

A Strugatsky testvérek regényére épülő kalandjáték lesz a Dead Mountaineer's Hotel, melyet az Electronic Paradise fejleszt. A címnek megfelelően egy szállodában játszódik a történet, ahol az odahívott felügyelő egy holttestet talál. Több mint 120 renderelt helyszín és 20 karakter várja a 15 órás történet során a kalandjátékok kedvelőit. A Burut dolgozik a Hard to be a God nevet viselő RPG játékon. A helyszín Arcanar világa, mely egyfajta keveréke a középkori időnek és az alternatív jövőnek. Alapjául szintén a már említett Strugatsky testvérek regénye szolgál. Főhősünk egy középkori titkosügynökség képzésének végzős hallgatója, aki feladatul azt kapja, hogy az anarchiába került Arcanar királyságáról adjon jelentést. A kalandok során képességei különös módon fejlődnek, melyek következtében hazájában már-már istenként tisztelik – innen a játék címe is.

E3 2006: Akella
Captain Blood

A fent említettek mellett további 5-10 kisebb-nagyobb projekt fut az Akellához kapcsolódó cégeknél, változatos játéktípusokat felvonultatva a kiadó palettáján. ■

E3 2006: AkellaE3 2006: AkellaE3 2006: AkellaE3 2006: AkellaE3 2006: AkellaE3 2006: Akella

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló