Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

PiRosszka DVD

Piroska és a farkas története egész más megközelítést kapott ebben az animációs filmben.

2006.11.18. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Nagy divatja van mostanában az egészestés animációs filmeknek, így a stílus kedvelői szerencsére egyre többet láthatnak a számítógép renderelte alkotásokból. Cory és Todd Edwards tavalyi mozifilmje másokhoz képest viszonylag szerény – 15-20 millió dolláros – költségvetéssel készült, az eredmény azonban megállja a helyét a mai mezőnyben.

PiRosszka DVD

Bár a cím és a szereplők alapján valószínűleg mindenki Piroska és a farkas történetére számít, alapvetően egész másról van szó. Egy izgalmas, akár kriminek is nevezhető stílusú sztori ez, melynek történetvezetéséről Guy Ritchie és Tarantino filmjei jutnak sokszor az ember eszébe. Az első jelenet, amit látunk, gyakorlatilag az eredeti mese vége: Piroska megérkezik a nagymama házába, ahol azonban a farkas várja az ágyban, kisvártatva pedig betoppan (helyesebben az ablakon keresztül beront) a vadász is. Igen ám, csakhogy váratlan fordulattal a következő jelenetben már a rendőrök és egy nyomozó kerül a képbe, és ezután a négy főszereplő szemszögéből ismerhetjük meg a történet egy-egy szálát – melyek persze sok ponton kapcsolódnak a többiekéhez is. Kiderül, hogy gyakorlatilag senki se az, akinek látszik (a farkas oknyomozó újságíró, a nagymama pedig titokban extrém sportokat űz szabadidejében), és aztán előbb-utóbb kiderül az erdei állatok receptjeit eltulajdonító tettes személye is.

A történet tehát alapvetően ötletes, a megvalósítás határozottan pozitív, talán egyedül a dalbetétek szükségessége kérdőjelezhető meg. Talán a készítők se tudták teljesen eldönteni, hogy valójában gyerekeknek vagy felnőtteknek szánják a filmet, így maradhattak benne. A karakterek mókásak, bár kissé eltúlzottak néha, kidolgozottságban viszont igen jól sikerültek. Kicsit stilizáltak, mint a Hihetetlen család figurái, de ugyanakkor például a szőrős állatok a Szörny Rt. Sullivanéhez hasonlóan szinte szőrszálanként kerültek modellezésre.

PiRosszka DVD

A DVD-n Dolby Digital 5.1-es és sztereó magyar hang található, az eredeti angol hang azonban sajnos csak sztereó hangsávként került rá. Feliratnak magyar nyelv választható. Az extrák között megtaláljuk a film előzetesét és TV spotjait. Egy 25 perces, magyar szinkronos werkfilmet kapunk, amiben a főbb szereplők hangjai és a rendező-forgatókönyvírók szólalnak meg, de igazából az egész semmitmondó, a sztoriról és a karakterekről beszél csak gyakorlatilag mindenki. A werkfilm alapjául szolgáló interjú-részleteket külön is megnézhetjük. Végül pedig négy filmelőzetest (Genezis, Kék mélység, A bűvös körhinta, A srácok és AZ) láthatunk. ■

PiRosszka DVDPiRosszka DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló