Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika DVD

Jáksemázs!

2007.03.29. 00:00 | szerző: InterCom | DVD

Borat őrült. Borat elviselhetetlen, tolakodó, buta és nagyképű. Helyesbítünk: Borat szép, férfias, büszke, szexuális teljesítőképessége irigylésre méltó, és tombol benne a tudásvágy.

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika DVD

Szexifulladwatch. Ez a páratlan filmtörténeti ékkőnek beillő rövid etűd a Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika DVD-n kapott helyett az extrák sorában. A világsikerű Baywatch sorozat főcímének paródiája a valaha látott egyik legjobb kimaradt (cenzúrázott) jelenet. Benne Borat életet ment a parton, szexel az őrbódéban; Azamat magára rántja a sikkes kazah férfi bikinit és a drága Luenell, hősünk párja pedig sellőlány módjára emelkedik ki a fodrozódó óceánból. Már ezekért a pillanatokért érdemes a lemezt a lejátszóba tenni, de a java még természetesen hátravan. A film készítői a hatalmas mozisiker nyomán rátettek még egy lapáttal a látni/hallanivalók terén. Rengeteg bónusz anyaggal spékelték meg a DVD-t. Az alaphang nem változott: egy gátlástalan komédiás a maga „álnok” módján, őrült vígjátékában nevetségessé tesz egy férfit: és megmutatja, milyen is Amerika, ha egy kicsit (sőt, nagyon) más szemszögből nézzük.

A 84 perces mozi – amelyet egyébként idén Oscar-díjra jelöltek a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában – szinkronos verzióban, 5.1-es magyar hanggal és 2.0-ás orosszal nézhető végig (de azért angol Dolby Digital 5.1 és dts hangsáv is választható). Az extrák pedig egytől-egyig magyar feliratosak. A korongon az abszolút kihagyhatatlan bónuszok a kimaradt (cenzúrázott) jelenetek. A 8 falrengető humorú szkeccs között található többek közt a már említett Baywatch paródia, Borat látogatása egy menhelyen, ahol ehető kutyát keres, valamint egy szupermarket sajtosztályán tett kitérője, továbbá a jenki zsarukkal illetve orvossal megejtett pikáns szóváltása.

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika DVD

A Filmzene reklám extrában exkluzív betekintést kapunk a film soundtrack válogatásába, amely hamarosan magnókazettán lát napvilágot... vagy nem. A Világkörüli turné összeállításban Borat promóciós körútját kísérhetjük figyelemmel. A megbotránkoztató túra a cannes-i tengerparton veszi kezdetét, ahol a nem éppen mindent takaró fürdőruhájában mutatkozik a sajtó előtt. Az út folytatódik Conan O'Brien showman műsorában, akinek vörös fanszőrzetét szeretné megszerezni hősünk. Tovább kísérhetjük a büszke kazahot Torontóba, Sydneybe, majd Melbournbe. Végül a Fehér Ház előtt ér véget a turné, ahol Borat politikai nyilatkozatot tesz, természetesen a maga PC módján. S végül, aki nyelvi kalandozásra indul egy meglepően merész rejtett extrára lel, amit azért kár lenne kihagyni.

Sacha Baron Cohen úgy tűnik, igazi kultikus figurát alkotott, amiért 2007-ben, mint legjobb vígjáték színész Golden Globe díjat kapott. A korábban az Ali G Show-ban feltűnt, majd az MTV zenei díjkiosztó gáláját vezető Borat legújabb kalandja egyszerre hódította meg a világot (a tavalyi év egyik legsikeresebb filmje volt, több mint 250 millió dolláros bevétellel) és akasztotta ki teljesen a kazah kormányt, akik nem győzik hangoztatni, hogy Borat csetlő-botló, szerencsétlenkedő figurája csak kitalált személy és semmi köze Kazahsztánhoz!

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika DVD

Zárásként énekeljük el a dicsőséges kazah himnuszt.
Jáksemázs! ■

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló