25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Icemat Siberia In:Ear Headset

A dán gyártó fülhallgatós headsetjét teszteltük.

Írta: Dino 4 hozzászólás

A SteelSound után ezúttal egy Icemat márkajelzéssel ellátott headset érkezett Dániából, mely abban is különbözik a korábban bemutatott fejhallgató-mikrofon párosoktól, hogy egy fülünkbe mélyedő változatról van szó.

Az Icemat Siberia fehér színével leginkább az iPodhoz tartozó kiegészítőnek tűnhet, de mindenesetre eltér a legtöbbször inkább fekete, esetleg ezüstös színvilágú PC kiegészítőktől. Gyakorlatilag két különálló részre bontható a csomagban található headset, ugyanis külön van a fülhallgató és a mikrofon. Hogy ne legyen akkora kábelrengeteg, a kettőt a mikrofon drótján lévő kis műanyag részek segítségével összekapcsolhatjuk, azonban a drótok így is pillanatok alatt összebogozódnak használaton kívül. A fülhallgató kábele aszimmetrikus kialakítású, a bal oldalon távozik a drót fejünktől. Az egy méter hosszúságú kábelt a mellékelt 1,8 méteres hosszabbítóval egészíthetjük ki, így megfelelő hosszúságú vezetéket kapunk minden esetre. (A hosszabbítón egyszerre fut a két vezeték, ott nem nekünk kell összekapcsolni azokat.) A csatlakozók minden drótvégen aranyozottak. Mindehhez pedig kapunk még egy puha tasakot is, hogy abba csomagolhassuk szállítás közben a fülhallgatót és a mikrofont.

A fülhallgatóra kétféle gumiborítás közül választhatunk: egy hagyományosabb (ebből mindjárt tartalékot is mellékeltek), valamint egy zajszűrés tekintetében kifinomultabb tervezésű fajtát kapunk hozzá. Ez utóbbi valóban jobban kizárja a külső zajokat, igaz, saját hangunk is "visszhangosodik" ezáltal a fejünkben, olyasféleképpen, mint amikor ujjunkkal bedugjuk fülünket és beszélünk közben. A mikrofont egy csiptető segítségével vagy a fülhallgató kábelére, vagy ruhánkra rögzíthetjük. Találunk rajta egy kapcsolót is, mellyel szükség esetén kikapcsolhatjuk.

Az eddig tesztelt normál fejhallgatós headsetek után kicsit fura volt egy olyan PC-s fülhallgató tesztelése, mely leginkább az utcai eszközökhöz hasonlít. A hangminőséggel elégedett voltam, bár a mélyeket kicsit hiányoltam. Meg kicsit fura volt a külső zajok kizárásának említett "mellékhatása" is. A mikrofonnal nem volt gond, Skype-on beszélgetve senki sem panaszkodott, hogy rosszul hallana. A gyártó pedig érthető módon nemcsak PC-hez, hanem MP3 játszóhoz, PSP-hez is egyaránt ajánlja a fülhallgatót, mely erre a célra is valóban megfelelő (bár én hiányoltam a kábelről a hangerőszabályzót).

Az Icemat Siberia In:Ear Headset azoknak lehet alternatív megoldás a nagyméretű fejhallgatók helyett, akiket nem zavar a fülükbe mélyedő fülhallgató, és egy könnyen hordozható univerzális megoldásra vágynak, melyet a PC mellett utcán is használhatnak. Nettó 9000 forintos ára mindenesetre kicsit magasnak tűnik, ezzel nem nevezném a legjobb ár/érték arányú headsetnek.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Icemat Siberia In:Ear Headset
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

MagicMoment
MagicMoment [17778]
icemat-ot? feleannyiért? az kivan zárva.
van egy magyar gyártású üvegpad,ami szintén kikészített üveg,annó 3-4e ftért árulták,(asszem glasspad a neve),de meg sem közelíti az icemat szintjét :P
Aruns
Aruns [7071]
Fele annyiért is meg lehet azt az egérpadot kapni (bár én természetesen annyit sem adnék ki érte:-P:-D)
MagicMoment
MagicMoment [17778]
hát igen.. icemat az icemat. elég ha csak arra gondolunk,h 13e ft az egérpadjuk :D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)