Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Icemat Siberia In:Ear Headset

A dán gyártó fülhallgatós headsetjét teszteltük.

2007.06.02. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A SteelSound után ezúttal egy Icemat márkajelzéssel ellátott headset érkezett Dániából, mely abban is különbözik a korábban bemutatott fejhallgató-mikrofon párosoktól, hogy egy fülünkbe mélyedő változatról van szó.

Icemat Siberia In:Ear Headset

Az Icemat Siberia fehér színével leginkább az iPodhoz tartozó kiegészítőnek tűnhet, de mindenesetre eltér a legtöbbször inkább fekete, esetleg ezüstös színvilágú PC kiegészítőktől. Gyakorlatilag két különálló részre bontható a csomagban található headset, ugyanis külön van a fülhallgató és a mikrofon. Hogy ne legyen akkora kábelrengeteg, a kettőt a mikrofon drótján lévő kis műanyag részek segítségével összekapcsolhatjuk, azonban a drótok így is pillanatok alatt összebogozódnak használaton kívül. A fülhallgató kábele aszimmetrikus kialakítású, a bal oldalon távozik a drót fejünktől. Az egy méter hosszúságú kábelt a mellékelt 1,8 méteres hosszabbítóval egészíthetjük ki, így megfelelő hosszúságú vezetéket kapunk minden esetre. (A hosszabbítón egyszerre fut a két vezeték, ott nem nekünk kell összekapcsolni azokat.) A csatlakozók minden drótvégen aranyozottak. Mindehhez pedig kapunk még egy puha tasakot is, hogy abba csomagolhassuk szállítás közben a fülhallgatót és a mikrofont.

A fülhallgatóra kétféle gumiborítás közül választhatunk: egy hagyományosabb (ebből mindjárt tartalékot is mellékeltek), valamint egy zajszűrés tekintetében kifinomultabb tervezésű fajtát kapunk hozzá. Ez utóbbi valóban jobban kizárja a külső zajokat, igaz, saját hangunk is "visszhangosodik" ezáltal a fejünkben, olyasféleképpen, mint amikor ujjunkkal bedugjuk fülünket és beszélünk közben. A mikrofont egy csiptető segítségével vagy a fülhallgató kábelére, vagy ruhánkra rögzíthetjük. Találunk rajta egy kapcsolót is, mellyel szükség esetén kikapcsolhatjuk.

Az eddig tesztelt normál fejhallgatós headsetek után kicsit fura volt egy olyan PC-s fülhallgató tesztelése, mely leginkább az utcai eszközökhöz hasonlít. A hangminőséggel elégedett voltam, bár a mélyeket kicsit hiányoltam. Meg kicsit fura volt a külső zajok kizárásának említett "mellékhatása" is. A mikrofonnal nem volt gond, Skype-on beszélgetve senki sem panaszkodott, hogy rosszul hallana. A gyártó pedig érthető módon nemcsak PC-hez, hanem MP3 játszóhoz, PSP-hez is egyaránt ajánlja a fülhallgatót, mely erre a célra is valóban megfelelő (bár én hiányoltam a kábelről a hangerőszabályzót).

Az Icemat Siberia In:Ear Headset azoknak lehet alternatív megoldás a nagyméretű fejhallgatók helyett, akiket nem zavar a fülükbe mélyedő fülhallgató, és egy könnyen hordozható univerzális megoldásra vágynak, melyet a PC mellett utcán is használhatnak. Nettó 9000 forintos ára mindenesetre kicsit magasnak tűnik, ezzel nem nevezném a legjobb ár/érték arányú headsetnek. ■

hozzászólások (3)

MagicMoment
MagicMoment 2007.06.05. 13:02
hát igen.. icemat az icemat. elég ha csak arra gondolunk,h 13e ft az egérpadjuk :D
Aruns
Aruns 2007.06.16. 07:57
Fele annyiért is meg lehet azt az egérpadot kapni (bár én természetesen annyit sem adnék ki érte:-P:-D)
MagicMoment
MagicMoment 2007.06.16. 08:26
icemat-ot? feleannyiért? az kivan zárva.
van egy magyar gyártású üvegpad,ami szintén kikészített üveg,annó 3-4e ftért árulták,(asszem glasspad a neve),de meg sem közelíti az icemat szintjét :P
ajánlott olvasnivaló
ADATA SD600 külső SSD ADATA SD600 külső SSD
Genesis GX58, Xenon 200 egerek és M12 Maxi  mousepad Genesis GX58, Xenon 200 egerek és M12 Maxi mousepad
Játék nagy képernyőn – hogyan válasszunk projektort? Játék nagy képernyőn – hogyan válasszunk projektort?