New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2007: Electronic Arts

Casual Games, Steven Spielberg, Rock Band az EA prezentációján.

2007.07.12. 00:00 | szerző: Dino | Rendezvények

Ahogy bp kifejtette, nem volt semmi igazán nagy durranás az Electronic Arts sajtótájékoztatóján, de azért lássuk röviden, mi is történt ott.

E3 2007: Electronic Arts

Ahogy egyre több nagy játékkiadó teszi mostanában, az EA is külön részleget indított az "alkalmi játékosok" (alias casual gamers) megszerzésére. Mint Kathy Vrabeck, a részleg vezetője kifejtette, nemcsak a magukat játékosnak valló embereket tekintik célpontnak, hanem azt a kétmilliárd személyt, akiket szerintük meg lehet fogni játékokkal. Egyik ilyen kezdeményezésük a 6,5 millió előfizetővel rendelkező Pogo.com, másik a mobiltelefonra készülő játékok piaca, harmadik pedig a különböző konzolokra készülő játékok, mint például a tájékoztatón bemutatásra került Boogie. Ehhez alkalmanként még 3D szemüvegre is szükség van.

E3 2007: Electronic Arts

Neil Young veszi át a helyet később a pódiumon, és a Steven Spielberggel közösen készülő játékokról beszél. Fantáziadús munkacímek hangzanak el: LMNO és PQRS. Az utóbbinak Wiis verzióját demonstrálták, a Jenga fa társasjátékhoz hasonló építmény van a kivetítőn, melynek darabjait mozgathatjuk a Wii Remote segítségével.

E3 2007: Electronic Arts

A következő előadó Alex Rigopulos, a Harmonix társalapítója és ügyvezetője. Mi mást is prezentálhatna, mint a Microsoft sajtótájékoztatón már látott Rock Bandet? A játékról külön előzetest tervezünk, így most nem ejtenénk róla túl sok szót, röviden annyit kell tudni, hogy a Guitar Herohoz hasonló játék lesz, csak gitár mellett basszusgitár, dob és ének is lesz benne. Megtudhattuk, hogy a megjelenés után nem fogják magára hagyni a PS3 és Xbox 360 platformokra érkező játékot, folyamatosan érkeznek majd az újabb és újabb letölthető számok – hetente egy-egy teljes albumnyi dalt ígérnek, elsőként a The Who "Who's Next" lemezét. Az alapjátékban olyan számokat játszhatunk majd, mint például a Nirvanától az In Bloom, a Foo Fighterstől a Learn to Fly, a Metallicától az Enter Sandman vagy David Bowie-tól a Sufragette City. A számok kiválasztásához egyébként egy külön tanácsadói csoportot hoztak létre, melynek vezetője Steven Van Zandt lesz.

E3 2007: Electronic Arts

A sajtótájékoztatón most inkább az alkalmi játékosokra fókuszált az EA, a már amúgy is hype-olt játékairól itt nem esett szó. Helyszíni tudósítónk, bp azonban igyekszik minél több játékot személyesen is kipróbálni az EA standján a Baker Hangarban, így a kiállítás után sok egyéb információra is számíthattok még. ■

E3 2007: Electronic Arts
E3 2007: Electronic ArtsE3 2007: Electronic ArtsE3 2007: Electronic ArtsE3 2007: Electronic Arts

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló