25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Zárlatos pasi DVD

Egy dilis francia film.

Írta: Gerry

In medias res nyitva: megint egy dilis francia film. A mozgókép, pontosabban annak DVD-n lévő változata ezúttal a tudathasadás kedélyes mélységeibe vezeti el a nézőt mintegy 81 perc időtartamra.

Főhősünk Georges Pal (Michael Youn) foglalkozását tekintve forgatókönyvíró, emberileg pedig a tökéletes pancser megtestesítője, aki hasztalanul próbálkozik újabb és újabb ötletekkel. De ezek egyike sem arat sikert a filmes körökben, hiába ölt bele megannyi időt is a kidolgozásukba. Mondhatnánk, hogy Youn a szerethető pancser archetípusát formálta meg, azonban ez nem igaz, lévén személy szerint már a film harmadik percében lelőttem volna az akkor még csupán egy személyiséggel bíró hőst. Pláne akkor, amikor kibújt a szög a zsákból, pontosabban Georges fejéből... Ugyanis a klasszikus klisé alapján némi áramcsapás segédletével hősünkben feléled egy másik személyiség, azaz teste öntudatára ébred – méghozzá micsoda egy undok öntudatra! Amúgy is megnyugtató mennyiségben csetlő-botló hősünk egy csapásra elviselhetetlen fráterré válik, amint teste átveszi felette az irányítást, ami természetesen kalamajkák egész tárházát zúdítja mind rá, mind pedig sorstársaira, akik elkövették azt a baklövést, miszerint fél mérföldes körzetnél közelebb merészkedtek hozzá.

Raffy Shart rendező a mára már lassanként klasszikussá nemesedett, ízléstelen elemekkel jócskán felpakolt amerikai vígjátékokat vette alapul legújabb filmje elkészítéséhez – ami felemás eredményt hozott. A Zárlatos pasi ugyan rendelkezik egy-két használható ötlettel, azonban ezek belevesznek a mindent elborító idiotizmus tengerébe.

Az extrák terén sem sokkal jobb a helyzet, lévén ezen opciót nemes egyszerűséggel kihagyták a film DVD változatáról. Csupán négy előzetest (T4xi, Híd Terabithia földjére, Szerelemmel fűszerezve, Hósüti) tekinthetünk meg. A filmhez amúgy magyar illetve francia 5.1-es hangsáv jár, és magyar feliratot is bekapcsolhatunk hozzá.

A Zárlatos pasi tipikusan házibulikra szánt film, amely többedmagunkkal röhögcsélve kellő szórakozást nyújthat, azonban egyedül szemlélve a szórakozásfaktora nagymértékben visszaesik.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Zárlatos pasi DVD
  • Zárlatos pasi DVD
  • Zárlatos pasi DVD

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!