25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Big Brain Academy: Wii Degree

A DS-en népszerű agymozgató program Wii változatban is megjelent.

Írta: Dino

Tavaly tavasszal jelent meg Nintendo DS-re a Brain Age, mely hosszasan időzött aztán a toplisták élén. A szoftver szórakoztató formában biztosít agytornát használóinak, egyszerű matekpéldáktól különböző logikai feladványokon keresztül sudoku rejtvényekig. Megjelenése után nem sokkal egy jóval egyszerűbb, de alapjaiban hasonló DS program is napvilágot látott, Big Brain Academy címmel. Ebből a közelmúltban aztán egy Wii változat is készült, Wii Degree alcímmel.

Big Brain Academy: Wii Degree

Első lépésként be kell iratkoznunk az iskolába. Nincs persze elbonyolítva a folyamat, kiválasztjuk karakterünket, beírjuk nevünket, átlépkedünk egy csomó információs szövegen, aztán kezdhetjük is a játékot. A feladatok öt kategóriába vannak sorolva: vizuális, logikai, memória, következtetési és matematikai témájú feladványok várnak ránk. Nem kell azért semmi bonyolultra számítani, például 4-5 egyjegyű szám közül kell kiválasztani azokat, melyek egy adott számot adnak összegül, vagy egy kép tükörképére kell elhelyeznünk pár elemet úgy, hogy az eredmény ugyanaz legyen mindkettőn. Különböző nehézségi fokozatokat választhatunk, egyszemélyes játék keretében pedig tesztsorozatnak futhatunk neki vagy egy-egy adott feladványtípust gyakorolhatunk.

A feladatok első játék során még elég változatosaknak tűnnek, hosszú távon azonban már úgy érzi az ember, hogy ennél jóval több is lehetne a játékban – mintegy 15-20-féle feladványtípus van ugyanis összesen, így ezek pár teszt után ismétlődővé válnak. Az irányítással nincs gond, a Wii Remote tökéletesen megfelelő minden feladványhoz. Gyakorlatilag a képernyőre célzáson kívül másra nem kell használni, így választható ki a helyes válasz gombja, de van, ahol például virtuális zseblámpának is ezt használjuk, így ez a rész is teret ad némi változatosságra.

Big Brain Academy: Wii Degree

Az egyszemélyes játéknál sokkal élvezetesebb a multiplayer rész, melyben háromféle játékmód vár ránk. Ezek mindegyikében két játékos vagy két csapat – maximum nyolc fő – vehet részt. A Mind Sprintben minél hamarabb a feladványsor végére kell érnünk, a Mental Marathonban adott időn belül kell minél több pontot elérni a helyes megoldásokkal. Ezekben párhuzamosan játszik a két fél – ha egy csapatban többen vannak, egymásnak adogatva a Wii Remote-ot. A Brain Quiz módban felváltva választanak a résztvevők a megjelenő kategóriák közül, melyekben egy adott típusú feladványból vár rájuk több. A cél minél több helyes megfejtés elérése. A játéknak a multiplayer része az igazán szórakoztató amúgy, de nagyon hiányoltuk, hogy egyszerre nem lehet kettőnél többen versenyezni, kár, hogy ilyen résztvevőszám mellett már mindenképpen csapatokban, a távirányítót adogatva kell játszani. Persze a kettőnél több részre osztott képernyő kevesebb helyet biztosított volna a feladványoknak, valószínűleg ezt kerülték el ezzel a döntéssel a tervezők.

A Big Brain Academy Wii változata semmiképpen sem grafikájával fogja megnyerni a játékosokat, és igazából nem is az egyszemélyes mód az, ami miatt érdemes ezt választani. Ha viszont hárman-négyen, vagy akár még többen összejönnek, igen szórakoztató tud lenni, még hosszú távon is. Reméljük, hogy egy esetleges folytatásban a kisebb-nagyobb hibákat orvosolják, tehát mindenekelőtt többféle feladvánnyal rakják tele a játékot, és megadják majd a lehetőséget, hogy egyszerre akár négyen is játszhassanak osztott képernyőn.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Big Brain Academy: Wii Degree
  • Big Brain Academy: Wii Degree
  • Big Brain Academy: Wii Degree
  • Big Brain Academy: Wii Degree

Big Brain Academy: Wii Degree

Platform:

Kiadó: Nintendo

Megjelenés: 2007. június

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!