Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Interjú

Ló motion capture Budapesten

A Neocore és a 3DBrigade közösen rögzítette egy ló mozgását.

2007.09.23. 00:00 | szerző: Dino | Interjú

Hat évvel ezelőtt Lackóval a Philos Labs irodaházába látogattunk, hogy megtekintsük az akkoriban frissen beszerzett VICON 8 motion capture berendezésüket, mely egyedülálló volt még Közép-Európában. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, pár héttel ezelőtt pedig ismét szerencsém volt látni ugyanazokat az infra-kamerákat. Történt ugyanis, hogy a számos játékfejlesztő csapat részére grafikai munkákat vállaló 3DBrigade-től meghívó érkezett, hogy nézzem meg, miként fogják felvenni a rendszer segítségével egy ló mozgását. Én pedig örömmel tettem eleget a meghívásnak.

Ló motion capture Budapesten

Odaérkezésemkor kisebb negatív hírrel fogadtak: a ló még nem érkezett meg. Sebaj, addig hallhattunk kis cégismertetőt, és megtudtuk, hogy a F.E.A.R. Extraction Pointban való közreműködésükhöz kapcsolódó tavaly őszi látogatás óta a csapat jelentősen bővült, folyamatosan kapják a nagy kiadók és fejlesztők megrendeléseit, nemrég például a The Witcherhez is dolgoztak különböző 3D modelleken. Ezután a Neocore játékfejlesztő csapatot képviselő Varga Zoltán vette át a szót. A csapat két játékon dolgozik, egy spanyol kiadó gondozásában hamarosan megjelenik a Crusaders című stratégiai játék, a mostani mo-cap felvételek pedig másik RTS-ükhöz, a King Arthurhöz készülnek. A további várakozás során megnézhettük, ahogy egy női szereplő – konkrétan amazon harcos/varázslónő – mozdulatait veszik fel a VICON 8 segítségével. A lóról folyamatosan érkeztek a hírek, hogy "már Budapesten van", meg "mindjárt itt lesz", a többi újságíró már feladta a várakozást, én továbbra is kitartóan tartottam pozíciómat. És egyszer csak tényleg befutott a teherautó, lehozták róla a lovat, majd miután "feldíszítették" a fényvisszaverő markerekkel, és lovasát is hasonlóképpen beöltöztették, megkezdték a ló mozgásának rögzítését. De erről már beszéljenek inkább a képek és video-összeállításunk!

Ló motion capture Budapesten

Ló motion capture Budapesten

A video vágása a Pinnacle Studio Ultimate 11 szoftver segítségével történt. A felvétel utolsó másodperceiért köszönet a 3DBrigade munkatársainak.

Ló motion capture BudapestenLó motion capture BudapestenLó motion capture Budapesten

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló