Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Vigyázz, kész, szörf! DVD

Egy technikai és ötlet téren remek amimációs film, átlagos történettel.

2007.12.10. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A számítástechnika rohamos fejlődésével az utóbbi években virágzásnak indult a 3D-s animációs filmek műfaja is. Sőt, évről évre egyre komolyabb megoldásokkal állnak elő a különböző műhelyek. A fejlődéssel persze nem jár együtt a kreativitás, így az elkészülő filmek változatosan lesznek jobbak vagy épp rosszabbak. Egyúttal az is elmondható, hogy az ilyen egészestés animációs filmek már jellemzően nem csak a kicsikre gondolnak: felnőtteknek éppúgy szórakoztatóak lehetnek, sőt, nem egyszer találkoztunk már olyan utalással egy-egy alkotásban, melyet inkább csak a nagyobbak értenek. Az idén mozikba került Vigyázz, kész, szörf! első nézésre mondjuk nem tartozik az utóbbi kategóriába, technikai szempontból viszont nagyszerű lett.

Vigyázz, kész, szörf! DVD

Főhősünk Cody Maverick, egy fiatal pingvin, akinek minden álma, hogy világhírű szörfös legyen. Aztán egy nap ráköszönt a szerencse, és arra jár egy tehetségkutató, Cody pedig erőszakosan felkapaszkodik "hajójukra" (konkrétan egy bálnára). Persze nem lesz egyszerű az út a csúcsig, a történet pedig átmegy a sablonos "az elveszett legenda megkerül és főhősünket győzelemre segíti" sztoriba. Ami viszont kiemeli a Surf's Up!-ot a többi film közül, az a témához kapcsolódó technikai megvalósítás. A szörfözés legfőbb kelléke ugye a víz, azon belül is az óriási hullámok. Ezeket pedig a legnagyobb odafigyeléssel teremtették meg: még pár neves szörföst (a játékosoknak talán nem cseng ismeretlenül Kelly Slater neve) is felkértek, hogy szakértőként vegyenek részt a munkában. Ők pedig segítettek, szinte minden egyes vízcsepp tudatosan került a megfelelő helyre. (Meg még hangjukat is adták egy-egy karakternek.) Mindezt még azzal tetézték a készítők, hogy dokumentumfilmszerűen rakták össze a filmet, ami szintén egyedivé teszi a hasonló mozik között, további jópofa poénokkal fűszerezve az egészet.

Vigyázz, kész, szörf! DVD

A DVD korongon angol, magyar és lengyel 5.1-es hangsávot találunk, és a feliratok is ezen nyelven érhetőek el. Felirat nélkül hallgathatjuk meg a készítők audiokommentárját, majd bevethetjük magunkat a habok – akarom mondani további extrák közé. A legfontosabb pedig ezek közül a Chubbchubbs ("csábcsábok") című rövidfilm két része. Az elsőt évekkel ezelőtt láthattuk a mozikban egy-egy film előtt, majd a Men in Black II DVD extrái között találtuk meg. Egy igen aranyos és mókás animációs film volt agresszív kis lények főszereplésével. A folytatásban a karácsony kerül a középpontba. ("A csábcsábok megmentik a karácsonyt" az epizód címe.) Ezeken kívül számos szinkronos vagy legalábbis magyar feliratos rövidfilm és werkfilm, egy videóklip (Lauryn Hill – Lose Myself), törölt jelenetek és kis játékok kaptak helyet a lemezen. Gyakorlatilag mindent megtalálunk, mi szem, szájnak ingere, és még rá tudtak préselni a korongra.

Vigyázz, kész, szörf! DVD

Az átlagos történetet a Vigyázz, kész, szörf! esetében a látványos megvalósítás emeli ki az animációs filmek dömpingjéből. Ha pedig mindehhez hozzávesszük, hogy extrák terén sincs szégyenkeznivalója a kiadványnak, egy remek DVD-ről beszélhetünk, mely ezúttal elsősorban inkább a kisebbeknek szól. ■

Vigyázz, kész, szörf! DVD
Vigyázz, kész, szörf! DVDVigyázz, kész, szörf! DVDVigyázz, kész, szörf! DVDVigyázz, kész, szörf! DVDVigyázz, kész, szörf! DVDVigyázz, kész, szörf! DVDVigyázz, kész, szörf! DVDVigyázz, kész, szörf! DVD

hozzászólások (8)

srek
srek 2008.02.24. 17:40
Szia én új vok itt van itt ilyen hogy dvd letőltése????:-D:-)
bo ro
bo ro 2008.03.19. 20:26
lehet letölteni DVDt?:-(:sick:
Martin 19
Martin 19 2008.03.19. 20:29
Nem, vedd meg.
bo ro
bo ro 2008.03.21. 19:13
:-DOK:-D
MAnita
MAnita 2010.06.17. 12:06
egyszer nézhetős asszem. minden esetre viccesnek vicces.
ajánlott olvasnivaló