Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Interjú

Blind Guardian motion capture

A Sacred 2-höz rögzítették a metalegyüttes tagjainak mozgását.

2008.04.28. 00:00 | szerző: Dino | Interjú

A német Ascaron műhelyében készül a Sacred második része. Az ősszel megjelenő játékról hamarosan előzetesünkben fogunk írni, jelen cikkünk másként kapcsolódik az RPG-hez. A fejlesztőstúdió főnöke ugyanis nagy rajongója a szintén németországi illetékességű Blind Guardian metalegyüttesnek, akik főként fantasy témájú szimfonikus metal számokat játszanak. A rajongást pedig úgy kívánta kifejezni, hogy felkérte a négytagú bandát, hogy szerepeljenek a Sacred 2-ben. Az együttes tagjai pedig örömmel mondtak igent, mivel hárman közülük megszállott játékfanatikusok.

Blind Guardian motion capture

A Blind Guardian tagjai egy küldetéshez kapcsolódóan fognak NPC-ként szerepelni a játékban. Bár még a sztori képlékeny, a legvalószínűbb verzió jelen állapotban az, hogy az egyik tag hangszerét ellopják, és nekünk, mint játékosnak ezt kell felkutatnunk. Ha sikerrel teljesítjük a mellékküldetést, a begyűjthető XP mellett az együttes egy virtuális fellépéssel is honorálja azt. A játékhoz pedig egy teljesen új számot is írtak, ezt hallhatjuk majd a küldetés végeztével. Ahhoz, hogy a négy metalos megjelenhessen a játékban, a motion capture technológiát hívták segítségül a fejlesztők, a felvételek levezénylésére pedig a hazai 3D Brigade stábját kérték meg. Így aztán egy áprilisi délutánon személyesen is találkozhattunk a Blind Guardian együttessel, amikor részt vehettünk a mozgásrögzítésen.

A helyszín ezúttal is az óbudai Kolhoz Stúdió volt, ahol korábban egy ló motion capture felvételein jártunk. Hansi, André, Marcus és Frederik türelmesen magukra öltötték a markerekkel felszerelt búvárruhákat, hogy aztán egymás után a terem közepére állva, mintegy léggitározva, vagy a gyakorló dobfelületeket ütögetve játsszák el a játékba kerülő számot. Egy-egy részt többször is rögzítettek, hogy az eredmény biztosan jó legyen, így fejenként mintegy egy órát töltöttek a nyolc infravörös VICON kamera közötti területen.

Blind Guardian motion capture

De nem töltöttük mi se tétlenül az időt, és egy-egy interjú elejére elbeszélgettünk a tagokkal. Hansiról megtudtuk, hogy egyáltalán nem érdeklik a játékok, és bár a többi tag megpróbálta "megfertőzni", inkább könyvet olvas, minthogy leüljön egy konzol vagy PC elé. Ezzel szemben André már az első Atari játékgép megjelenése óta tölti számítógépes játékokkal az idejét, Frederik pedig inkább a Sony és a Nintendo gépei mellett tölti szabadidejét, de mindketten játszanak a World of Warcrafttal is. Az interjút és a motion capture felvételekről készült videónkat alább tekinthetitek meg.

Blind Guardian motion capture

Blind Guardian motion captureBlind Guardian motion captureBlind Guardian motion captureBlind Guardian motion captureBlind Guardian motion captureBlind Guardian motion capture
Sacred 2: Fallen Angel
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sacred 2: Fallen Angel

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló