Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

SZIN 2008 programajánló

A nyárzáró szegedi fesztivál főbb fellépői.

2008.07.20. 00:00 | szerző: Gerry | Egyéb

SZIN. Meglehet pár éve még sokan csupán disztingváltan bambán pislogtak eme rövidítés hallatán, mára azonban a többség tudja, mit is takar: a Szegedi Ifjúsági Napok nyárzáró fesztiválját. Egészen pontosan sok helyszínt, még több koncertet, és persze egy egész szabadtéri uszodát tokkal-vonóval, elhelyezve mindezt Szeged szívében, amely ugyan a jó boroknak aligha hazája, viszont van remek Pick szalámi, halászlé és import sörök minden mennyiségben. Na és persze egy utolsó nagy buli a suli, avagy éppen a pótvizsgák előtt. Kinek mi.

SZIN 2008 programajánló

Az idei SZIN az eddigiekben megszokottak szerint igen bő programkínálattal várja a SZINelőket, amelyben a neves külföldi együttesek éppen úgy helyet kapnak, mint a hazai zenei élet képviselői. Így a külhoni zenekarok közül a kvázi Nagyszínpadként funkcionáló MTV Színpadon lesz Morcheeba, Mattafix, Backyard Babies, Within Temptation, akiken kívül a hazai zenei szcénát számos egyéb zenekar mellett például a Kispál és a Borz, a Tankcsapda, a Quimby, avagy a feltörekvő Kaukázus képviseli majd.

A fesztiválügyileg oly' ismerősen csengő nevű Pepsi Színpadon lesz többek között Ladánybene 27, a Heaven Street Seven, Alvin és a Mókusok, PASO, s a külföldi előadók sorát az orosz származású osztrákokból álló Russkaja erősíti majd.

SZIN 2008 programajánló

A JATE Klub Sátorban is már a nulladik napon elindul a móka, nyitásképpen az Irie Maffia lép fel, kiket a későbbiekben a Magna Cum Laude, a Kiscsillag, a Belga, a Vad Fruttik avagy éppen a Besh o droM és a Honey Bee követ. Az ízelítőnek szánt listából természetesen nem maradhat ki a Freestylers-tag MC SirReal sem.

A Red Lounge színpadon többek között Jamie Winchester és Hrutka Róbert lép fel, a The Moog, a Neo, a Balkan Fanatik, az Amber Smith, a Korai Öröm, és az olasz illetőségű The Room mellett.

SZIN 2008 programajánló

A Borsodi Malátabár a helyszínhez kapcsolódó nedűn kívül Roy és Ádám Trióval, Uniteddel és Bella Levi zenekarával várja a nagyérdeműt, míg a Fészek Klub medencében Deák Bill Gyula, Török Ádám és a Mini, a Sziámi és az Auróra teszi tiszteletét.

A különféle koncertek mellett a SZIN-en idén is számos egyéb szórakozás várja majd az érdeklődőket. Így lesz mindennap Godot Dumaszínház, St. Hubertus Vadászpark, Hydrogamez, Esélyegyenlőségi Park, Nájtmúvi, valamint számos egyéb, nem zenei helyszín is a látogatók rendelkezésére áll majd.

SZIN 2008 programajánló

A fentiekben természetesen csupán ízelítőt, mondhatni kedvcsinálót adhattunk az idei, augusztus 27. és 31. között tartandó SZIN programjaiból, amelyekről bővebb információt kaphat minden potenciális látogató a www.szin.org honlapon. Aki nem hiszi, járjon utána. ■

Fotók: szin.org

hozzászólások (13)

kopé
kopé 2008.07.26. 10:29
mmint kit? Y-t?

iden meg csak 5 koncerten voltam, mondjuk ezen felul 1 teljesen elmaradt, egyet pedig ott helyben mosott el a jegvihar, szal osszesen 7 lenne... mondjuk az utobbi helyett egy kellemes beszelgetes folyt a zenekarral. :)
ZZoli3
ZZoli3 2008.08.28. 00:26
Én ottvagyok, most értem haza Tankcsapdáról, megyek holnap is ^^ K**v4 jó volt ^^ Bicajjal járok, ott lezárom aztán koncertek után tekerek haza. tudjátok milyen jó éjfél után tekerni egyet, egy késő nyári éjszakán, mikor csendes a város?
Kaluha99
Kaluha99 2008.08.28. 16:31
Nah én meek holnap hát ahogy leírtátok remélem süti lesz :-D
Majd szóljatok :-D
ZZoli3
ZZoli3 2008.08.29. 00:55
Ismét hazatértem egy csodás nap után. Meglestem az Aljas kúszóbabot, belenéztem a Kiscsillagba, meg még jópár dologba, a Mocheeba annyira nem érdekelt de azért elkaptam tőlük egy pár számot mielőtt hazatekertem. Volt két "noname" együttes is, kisszínpadokon, eszméletlenül jól játszottak ők is.
ZZoli3
ZZoli3 2008.08.30. 02:08
Valószínűleg az egész SZIN legjobb koncertjének voltam fül és szemtanúja. Nem hiszem hogy a Quimby műsorát AKÁRMI is fölülmúlná az elkövetkező napban. Valami elképesztő milyen műsort adtak, még mindig a hatása alatt vagyok.
ajánlott olvasnivaló