Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Lexma notebook egerek

Egy Bluetooth és egy 2,4 GHz-es vevőjű modell járt nálunk.

2008.10.14. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Két újabb Lexma egér érkezett szerkesztőségünkbe, ezúttal kisméretű, elsősorban notebookokhoz való használatra szánt modellek. Egy hagyományos módon vezeték nélküli, és egy Bluetooth csatlakozású mutatóeszközt teszteltünk.

Lexma notebook egerek
Lexma AB610 Nano Bluetooth Laser Mouse

Az AB610 Nano Bluetooth Laser Mouse egy szimmetrikus kialakítású, ezüst-kék színben pompázó egér – az utóbbit feltehetően a Bluetooth csatlakozás kiemelt jelzésére választották a designerek. Gombjait tekintve teljesen átlagosnak tekinthető, mivel két gomb és egy görgő került rá. Ez utóbbi áttetsző gumis anyagból készült, hogy az alatta lévő zöld és piros LED megvilágíthassa töltés illetve párosítás során. A görgő jobbra billentésével választhatjuk ki az érzékenységet, 1000 és 2000 dpi közül. Az egér felső részét lepattintva két AAA méretű ceruzaelemhez férhetünk hozzá, melyek 700 mAh-s NiMh akkuk, így nem kell folyton elemvásárlással bajlódnunk. Ha kimerülnének, a csomagban mellékelt – aranyozott csatlakozójú – USB kábelen a gépre köthetjük az egeret, és ez kb. két óra alatt gondoskodik az akkuk feltöltéséről. A dobozban nem találunk adó-vevőt, de ez a célcsoport miatt nem is gond: azok számára ajánlott ez az egér, akik mai, modern notebookhoz keresnek kompakt egeret, nekik pedig csak jó, ha nem kell állandóan a gépből kilógó USB eszközre figyelni, hogy le ne törjön. Egyszerűen be kell kapcsolni a gép Bluetooth funkcióját, párosítani az egeret, és innentől kezdve már használhatjuk is. PC mellett pedig akár Machez és PS3-hoz is kapcsolhatjuk. A lézeres érzékelővel felszerelt egér a Lexma sok más termékéhez hasonlóan baktériumölő bevonatot is kapott. Két év garanciával, bruttó 9300 forintos ajánlott végfelhasználói áron került a boltokba.

Másik tesztalanyunk az AM580R 2.4G Nano Laser Travel Mouse volt, melynek a nevében is benne van, hogy a sokat úton lévő felhasználókra gondolva készítették. Ezt mutatja kis mérete, valamint USB-s vevőjének kialakítása is. A hagyományos méretű, 2,4 GHz-es rádiós technológiát használó vevőegységet használaton kívül az egér aljához illeszthetjük, ezzel teljesen kikapcsolva az egeret, megspórolva a felesleges áramfogyasztást. Ez a típus is szimmetrikus alakú, hogy jobb- és balkezesek egyaránt használhassák. Lézeres érzékelő került ebbe is, melynek érzékenységét egy külön gombbal 2000, 1600 és 1000 dpi közül választhatjuk meg. A görgő a driver telepítése után oldalra scrollozást is lehetővé tesz, ami praktikus lehet például táblázatok kezelése során. Az energiatakarékosság érdekében rövid inaktivitás után az egér érzékelője kikapcsol, és tetszőleges gombjának megnyomásakor kapcsol csak vissza. Ezt kissé zavarónak találtam, de az elem kímélése miatt valamelyest érthető a döntés. A tesztelésre érkezett, sárga színű változatról egyből az ASUS Lamborghini notebookja jutott eszembe, színben ahhoz igencsak passzolna ez az egér. A sárga mellett amúgy hasonlóan élénk árnyalatú, piros színben is kapható. Az AM580R is ezüst-nano bevonatot kapott a baktériumok 99,9%-os irtására. Ára bruttó 5500 Ft, és szintén két év garanciát ad rá a gyártó. ■

Lexma notebook egerek
Lexma AM580R 2.4G Nano Laser Travel Mouse

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló