25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Év végi SingStar újdonságok

ABBA, fiú- és lánycsapatok, valamint Disney-dalok karaoke változatban.

Írta: Dino

A SingStar karaoke játékok töretlen sikerét kihasználva a Sony természetesen újabb és újabb lemezekkel folytatja a sorozatot évről évre. A Games Conventionön például bejelentették a minket nem igazán érintő, elsősorban Németországba és Törökországba szánt Türkisch Party-t, de az ehhez hasonló "helyi" részek mellett – mint például a tavaly magazinunkban is bemutatott SingStar: Die Toten Hosen – természetesen számos nemzetközi verzió is a boltokba kerül. Az elmúlt két hónap során négy új epizód is napvilágot látott, lássuk, melyek ezek!

PlayStation 2-n a legfrissebb, november 14-én megjelent lemez az SingStar: ABBA címet viseli, és talán nem túlzok azzal, ha azt mondom, hogy a mostanában a musical és a mozifilm kapcsán felfokozódott ABBA-láz miatt kerülhetett kiadásra. Természetesen ezen kizárólag a népszerű svéd popcsapat számait találjuk meg, a "Money, Money, Money"-tól a "Take a Chance on Me"-n keresztül a "Mamma Mia"-ig. Összesen 25 track közül lehet választani, ezek közül 4-5 egyveleget is találunk, melyet több számból vágtak össze. Talán egy dologgal lehetett volna még feldobni ezt a kiadványt: mivel számos előadó feldolgozott munkássága során ABBA számokat, néhány bónusz tracket tőlük is be lehetett volna dobni a választható dalok közé. Gondolok itt például az Erasure Abbaesque lemezén lévő verziókra (pl. "Voulez Vous", vagy az Edelweiss kb. egyszámos banda S.O.S. feldolgozására "Bring Me Edelweiss" címmel, de a szimfonikus-metált játszó svéd Therion is játszik ABBA-t: "Summernight City". A SingStar ABBA PS2 mellett PS3-as verzióban is elkészült, öttel több dallal.

Az októberben kiadott SingStar: Boybands vs Girlbands címe mindent elárul a tartalmáról: fiú- és lányegyüttesek számait tartalmazza. Az elmúlt három évtized előadóiból válogattak a készítők, mint például a Bananarama, a Bros, az East 17, a Five, az En Vogue, a Spice Girls, a Sugababes és a Pussycat Dolls. Előadónként 1-2 számot kapunk, összesen 30 dalt.

E hónap elején még egy PS2-es karaoke játék jelent meg, mégpedig a SingStar: Singalong with Disney. Ez egy kicsit kilóg a sorozatból, mert míg a többi játék esetén akár menet közben is kicserélhetjük a lemezt, ezt mindenképpen önállóan kell elindítani. Talán a kicsit eltérő designt kapott kezelőfelület vagy a Disney licenc miatt kellett így csinálni – ki tudja. Mindenesetre ezen a rajzfilmstúdió egész estés alkotásainak soundtrackjéből szemezgettek: Aladdin, A kis hableány, Micimackó, Oroszlánkirály, Tarzan, és még folytathatjuk a sort számos filmmel. Egyértelmű, hogy a kisebbekre gondoltak ezzel a kiadvánnyal, hazánkban viszont az angol nyelv miatt nem valószínű, hogy sokan játszanak majd vele.

Míg PS2-n csak a fix számlistájú lemezekre hagyatkozhatnak a karaoke-kedvelő játékosok, a PlayStation 3 tulajdonosok rendelkezésére áll a SingStore is – legalábbis azokban az országokban, ahol lehetőséget biztosít a Sony a vásárlásra. Így a lemezes kiadványok elsősorban két célt szolgálnak: egyrészt mindenképpen szükség van egy szoftverre (és a vele árult mikrofonokra) a játék megkezdéséhez, aztán jó esetben netről vásárolhatunk hozzá számokat, másrészt pedig ha a játékos országában (mint például kicsiny hazánkban) nem támogatja a Sony a digitális vásárlást, akkor ily módon tudjuk bővíteni a házibulik kiváló segédeszközeként szolgáló SingStar dallistáját. A PS3-as verzió már a harmadik tagnál jár a napokban megjelent SingStar Vol. 3 kiadvánnyal, melyen ismét széles időszakból merít a 30 darabból álló választék: Aerosmith: Cryin', Coldplay: Viva La Vida, Michael Jackson: Billie Jean, Queen: Killer Queen, Smashing Pumpkins: 1979, Texas: Say What You Want, The Ting Tings: Shut Up and Let Me Go stb. A PS2-ről az aktuális Sony konzolra migrálók számára lehet jó hír, hogy a hírek szerint még az év vége előtt egy firmware frissítéssel a PS3-as SingStar játékokat visszafele kompatibilissé teszik a PS2-es lemezekkel. Azaz az új verziót használva is elérhetővé válnak majd a régi lemezeken lévő számok, még a jelenlegi, PS2 játékokat nem futtató konzolokon is.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Év végi SingStar újdonságok
  • SingStar: Boybands vs Girlbands - En Vogue
  • SingStar: Singalong with Disney - The Lion King © Disney
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!