25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

gamescom 2009 - Sony sajtótájékoztató

A kölni rendezvényen hivatalosan is bejelentették a PS3 Slimet.

Írta: Dino

gamescom 2009 – Sony sajtótájékoztató Az első gamescom nyitónapja előtt, kedden este tartotta a Sony európai képviselete a sajtótájékoztatóját, melynek a kölni E-Werk adott helyet. A terem szinte zsúfolásig telt, de szerencsére sikerült elég jó helyről követni az eseményeket. Egy rövid trailer-válogatást követően a színpadon elsőként a SCEE főnöke, Andrew House jelent meg.

gamescom 2009 - Sony sajtótájékoztató

Ahogy azt megszoktuk a hasonló rendezvényeken, hallhattunk egy rakás számadatot: 138,8 millió eladott PS2-nél tart a cég (ebből 51,8 az európai régióban), PSP-ből eddig 52,9 millió darab fogyott (Európában 18 millió), míg a PlayStation 3-ból eddig 23,7 milliót adtak el világszerte (a PAL régióban 10 milliót).

Tovább bővül a PS3-as Home közösségi szolgáltatás, a SingStarnak saját gamespace-e lesz, de év végére az Audi is saját részleggel fog rendelkezni. Szeptembertől pedig egyéb bővítések is várhatóak: többek között új tárgyak és új funkciók. Bár Magyarországot nem érinti, szeptembertől boltokba kerülnek 20 és 50 eurós PSN Cardok, melyeket a bankkártyás fizetés helyett lehet majd használni azon országokban, ahol működik a PS Store. Szintén kimaradunk a VidZone-ból, mely év végéig további országokban válik elérhetővé, és HD vagy SD minőségben kölcsönözhetünk vagy vásárolhatunk meg filmeket róla. Ahogy arról már a hírekben is írtunk, a Digital Comics programmal PSP-re lesznek letölthetőek különböző képregények, elsőként a Marvel választékából. Ennek bejelentésére a Marvel részéről Ira Rubenstein is a színpadra lépett, stílszerűen Wolverine bőrkabátban.

PSP-re számos újdonság várható: LocoRoco Midnight Carnival, Eye of Judgement, MotorStorm Arctic Edge, GT PSP stb. A PS Store-ban egy egészen új kategória is megjelenik PSP játékokkal: a Minis maximum 100 megás és egyúttal olcsó programokat foglal magába, leginkább casual kategóriájú játékokat, de például hack'n'slash akció is lesz köztük. A PSP Go-val együtt, október 1-jén debütál a Minis, 15 játékkal, mely szám év végéig 50-re nő. Három új színű PSP is a boltokba kerül, különböző játékokkal egybecsomagolva. Az új PSP verzióhoz, a Go-hoz kapcsolódó hír, hogy mindazok, akik az európai régióban október 1-30. között regisztrálják gépüket, egy kódot kapnak, mellyel a teljes Gran Turismo PSP-t tölthetik le. (Mivel a PS Store Magyarországon hivatalosan nem érhető el, lehetséges, hogy ezen akcióból a hazai vásárlók kimaradnak.)

gamescom 2009 - Sony sajtótájékoztató

Végül a PlayStation 3-ra tért rá Andy az előadásban. Hamarosan érkezik az EyePet, egy virtuális kisállat, melyet a PS3-as kamerával lehet vezérelni. A szoftver ára kamerával együtt 49,99 euró lesz. Az idei évben érkezik az Uncharted 2: Among Thieves, mely a látott video alapján igencsak ígéretes.

A várhatóan jövő évben megjelenő Heavy Rainről a Quantic Dreams részéről David Cage beszélt, bemutatva a negyedik főszereplőt: egy apát, aki a fiát elvesztette, és négy napja van rá, hogy megtalálja. A látott video ismét igen hangulatos volt, a fejlesztők szándékai szerint az érzelmekkel erőteljesen operáló játékot igen kíváncsian várjuk.

A sajtótájékoztató végére a Sony japán főnke, Kazuo Hirai lépett a terembe, aki elsőként járt európai rendezvényen. Bejelentése igazából egyáltalán nem volt váratlan, hiszen már hetek óta hallani lehetett a pletykákat, azonban mostantól már hivatalos a hír: szeptembertől lesz kapható a PS3 Slim, mely 32%-kal kisebb a normál változatnál, de hasonló mértékben csökkent a tömege és fogyasztása is. 120 GB-os winchesterrel lesz kapható, 299 eurós áron. Egyúttal a normál PS3 ára a holnapi naptól ugyanennyire csökken, ahhoz aktuális játékokat ad a Sony a csomagban. Sajnos az új kontrollerről mindössze egy videót mutattak, az egy hónap múlva megrendezésre kerülő Tokyo Game Show-n lesz először kipróbálható a Sony megoldása.

gamescom 2009 - Sony sajtótájékoztató

Ez volt tehát a Sony sajtótájékoztatója a 2009-es gamescom előtt, holnap megnyitja kapuit a kiállítás, melyen remélhetőleg minél több PS3-as újdonságot személyesen is ki fogunk tudni próbálni, vagy legalábbis egy-egy bemutatóra beülni, összegyűjtve az új információkat.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • gamescom 2009 - Sony sajtótájékoztató
  • gamescom 2009 - Sony sajtótájékoztató
  • gamescom 2009 - Sony sajtótájékoztató
  • gamescom 2009 - Sony sajtótájékoztató
  • gamescom 2009 - Sony sajtótájékoztató
  • gamescom 2009 - Sony sajtótájékoztató
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!