Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Brütal Legend demóteszt

Tim Schafer új játékának alapjául a metálalbumok borítója szolgált.

2009.10.05. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

A 42 esztendős Tim Schafer több mint húszéves pályafutása során egyike lett a játékipar legendás designereinek. Köszönheti mindezt leginkább a LucasArtsnál töltött időnek, mely során olyan játékok kapcsolódtak a nevéhez, mint a Maniac Mansion és Monkey Island sorozatok, majd a Full Throttle és a Grim Fandango. 2000-ben saját céget alapított, amelynek 5 évvel később jelent meg első játéka, a Psychonauts. Idén október közepén pedig jön a legfrissebb termék, a Brütal Legend. A demo a napokban került a PS Store-ba és Xbox Live-ra, így a gamescomos bemutató után végre saját kezűleg is kipróbálhattuk a játék első perceit. (Rossz hír a PC-seknek, hogy ők sajnos ezúttal is kimaradnak a jóból, mivel kizárólag PS3 és X360 verzióban készült el a játék.)

Brütal Legend demóteszt

A főhőst, Eddie-t Jack Blackről mintázták, és a hangját is a leginkább vígjátékokban feltűnő – no meg Dreamworks rajzfilmekben közreműködő – színész adta. A sztori szerint egy metálbanda roadie-jaként tevékenykedik, azonban egy koncert során bekövetkező balesetet követően egy egész érdekes világban ébred fel. Ahogy Tim Schafer a prezentáción elmondta, a játék művészi irányához az alapot a metálalbumok borítói adták, innen merítettek nagyon sok mindent. (És a metálzenei kapcsolat a magyarázat ugye arra is, miért került az első szó u betűjére a két pont.) Koponyahegyek, ocsmány szörnyetegek, bőrszerkó, Harley Davidson, no meg a skandináv mitológia mind feltűnik a játék egyedi fantasy környezetében. Az alapötlet amúgy 15 éve fogant meg Schafer fejében, aki természetesen maga is nagy metál rajongó.

Brütal Legend demóteszt

A játékmenet alapvetően a God of War sorozatra és a hozzá hasonló játékokra emlékezteti a játékost, azonban rengeteg (és néha kicsit talán túl sok) humorral öntötték nyakon az egészet. Jó példa erre már az is, amikor egy pillanattal az első "f**k" szó előtt felugrik egy ablak, miszerint a játékban néha csúnya beszéd hallható, maradjanak-e ezek eredeti formájukban, vagy inkább sípolja ki a játék, mert az úgy viccesebb? De természetesen Jack Black magát szívtiprónak tartó karaktere szintén kifogyhatatlan humorforrás.

Brütal Legend demóteszt

A demo alapvetően a játék tutorial szakasza, és találkozunk minden fontosabb dologgal benne. Fegyverünk kezdetben egy fejsze és gitárunk, melyekkel irgalmatlan pusztítást tudunk végezni. Bizonyos alkalmakkor pedig ritmusjáték-szerű részek segítenek a továbbjutáshoz, gyakorlatilag egy-egy kis gitárszólót kell lejátszanunk. A demóban ilyen az autóalkatrészek előhozása, melyet követően az autót összerakva kis kocsikázásra is indulhatunk. Fegyvereink amúgy fejleszthetőek lesznek a játék során, a még nagyobb pusztítás érdekében, néha pedig segítőnk is akad, akivel akár közös akciókra is alkalmunk nyílik a rengeteg gonosz ellenfél, no meg a bossok elleni összecsapások során. A történetben előrehaladva előbb-utóbb aztán megnyílik előttünk a világ, és egy open-world játékban találjuk magunkat (ez még nem volt része a demónak).

Brütal Legend demóteszt

Zenének természetesen a metálzenekarok palettájának különböző előadóit hallhatjuk a játék során, Jack Black mellett pedig a szinkronhangok között üdvözölhetjük még Tim Curryt is, no meg arcukkal együtt olyan rocklegendákat, mint Ozzy Osbourne, Lita Ford, Rob Halford, vagy Lemmy a Motörheadből. (Figyelitek, ott is ott az umlaut az együttes nevében! :-) )

Brütal Legend demóteszt

A Brütal Legend próbaváltozata alapján a Double Fine fejlesztőcsapat játéka mindenképpen üdítő színfolt lesz a God of War jellegű akciójátékok között. Egyedi világával és a folyamatosan adagolt humorral megragadja a játékost, akire a kampány után ráadásnak még multiplayer lehetőségek is várnak. Bízunk benne, hogy mindez elég lesz ahhoz, hogy ismét egy maradandó alkotás érkezzen Tim Schafertől. ■

Brütal Legend demótesztBrütal Legend demótesztBrütal Legend demótesztBrütal Legend demótesztBrütal Legend demótesztBrütal Legend demótesztBrütal Legend demótesztBrütal Legend demótesztBrütal Legend demótesztBrütal Legend demótesztBrütal Legend demótesztBrütal Legend demótesztBrütal Legend demóteszt
Brütal Legend
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Brütal Legend

hozzászólások (10)

AstorAnt
AstorAnt 2009.10.06. 18:12
Szép, jó, de inkább egy God of War 3 jöjjön PC-re mint ez:D Persze arra annyi esély sincs, mint hogy ezt kidobják rá:-(
Dauby73
Dauby73 2009.10.06. 22:59
Hát jól látod, arra semmi esély. Viszont Capcom-vonalon esetleg lehet, Devil May Cry 5 talán már jöhet PC-re, hiszen a japán óriás most kimondottan PC-re fog fókuszálni.
Bayonetta szintén nem lesz, szóval a kombós akciójátékok nagyrésze elkerüli ezt a platformot.
Sajnos az ok prózai, az irányitás kontrollerre adja magát, billentyűre meg egérre pedig viszonylag nehéz ugyanazt az élményt megkomponálni.
powerhouse
powerhouse 2009.10.14. 20:51
Van abban valami megfoghatatlan, valami csodás, hogy egy embernek egyszer csak kipattan a fejéből egy ilyen ötlet. Lehet nem lesz all-time best, meg abszolút kasszasiker, de aki kipróbálja, az emlékezni fog rá évek múlva is. Persze ehhez kell egy megfelelő játékmenet is, de gondolom értitek, mire gondolok.
- Win-T -
- Win-T - 2009.10.16. 09:47
Valaki el tuná mesélni, hogy mi az összefüggés a metálzene és aközött a bizonyos 'Ü' között? Érdekelne.
Dino
Dino 2009.10.16. 10:02
Ld. wikipedia - Heavy metal umlaut
ajánlott olvasnivaló