25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Brütal Legend demóteszt

Tim Schafer új játékának alapjául a metálalbumok borítója szolgált.

Írta: Dino 10 hozzászólás

A 42 esztendős Tim Schafer több mint húszéves pályafutása során egyike lett a játékipar legendás designereinek. Köszönheti mindezt leginkább a LucasArtsnál töltött időnek, mely során olyan játékok kapcsolódtak a nevéhez, mint a Maniac Mansion és Monkey Island sorozatok, majd a Full Throttle és a Grim Fandango. 2000-ben saját céget alapított, amelynek 5 évvel később jelent meg első játéka, a Psychonauts. Idén október közepén pedig jön a legfrissebb termék, a Brütal Legend. A demo a napokban került a PS Store-ba és Xbox Live-ra, így a gamescomos bemutató után végre saját kezűleg is kipróbálhattuk a játék első perceit. (Rossz hír a PC-seknek, hogy ők sajnos ezúttal is kimaradnak a jóból, mivel kizárólag PS3 és X360 verzióban készült el a játék.)

Brütal Legend demóteszt

A főhőst, Eddie-t Jack Blackről mintázták, és a hangját is a leginkább vígjátékokban feltűnő – no meg Dreamworks rajzfilmekben közreműködő – színész adta. A sztori szerint egy metálbanda roadie-jaként tevékenykedik, azonban egy koncert során bekövetkező balesetet követően egy egész érdekes világban ébred fel. Ahogy Tim Schafer a prezentáción elmondta, a játék művészi irányához az alapot a metálalbumok borítói adták, innen merítettek nagyon sok mindent. (És a metálzenei kapcsolat a magyarázat ugye arra is, miért került az első szó u betűjére a két pont.) Koponyahegyek, ocsmány szörnyetegek, bőrszerkó, Harley Davidson, no meg a skandináv mitológia mind feltűnik a játék egyedi fantasy környezetében. Az alapötlet amúgy 15 éve fogant meg Schafer fejében, aki természetesen maga is nagy metál rajongó.

Brütal Legend demóteszt

A játékmenet alapvetően a God of War sorozatra és a hozzá hasonló játékokra emlékezteti a játékost, azonban rengeteg (és néha kicsit talán túl sok) humorral öntötték nyakon az egészet. Jó példa erre már az is, amikor egy pillanattal az első "f**k" szó előtt felugrik egy ablak, miszerint a játékban néha csúnya beszéd hallható, maradjanak-e ezek eredeti formájukban, vagy inkább sípolja ki a játék, mert az úgy viccesebb? De természetesen Jack Black magát szívtiprónak tartó karaktere szintén kifogyhatatlan humorforrás.

Brütal Legend demóteszt

A demo alapvetően a játék tutorial szakasza, és találkozunk minden fontosabb dologgal benne. Fegyverünk kezdetben egy fejsze és gitárunk, melyekkel irgalmatlan pusztítást tudunk végezni. Bizonyos alkalmakkor pedig ritmusjáték-szerű részek segítenek a továbbjutáshoz, gyakorlatilag egy-egy kis gitárszólót kell lejátszanunk. A demóban ilyen az autóalkatrészek előhozása, melyet követően az autót összerakva kis kocsikázásra is indulhatunk. Fegyvereink amúgy fejleszthetőek lesznek a játék során, a még nagyobb pusztítás érdekében, néha pedig segítőnk is akad, akivel akár közös akciókra is alkalmunk nyílik a rengeteg gonosz ellenfél, no meg a bossok elleni összecsapások során. A történetben előrehaladva előbb-utóbb aztán megnyílik előttünk a világ, és egy open-world játékban találjuk magunkat (ez még nem volt része a demónak).

Brütal Legend demóteszt

Zenének természetesen a metálzenekarok palettájának különböző előadóit hallhatjuk a játék során, Jack Black mellett pedig a szinkronhangok között üdvözölhetjük még Tim Curryt is, no meg arcukkal együtt olyan rocklegendákat, mint Ozzy Osbourne, Lita Ford, Rob Halford, vagy Lemmy a Motörheadből. (Figyelitek, ott is ott az umlaut az együttes nevében! :-) )

Brütal Legend demóteszt

A Brütal Legend próbaváltozata alapján a Double Fine fejlesztőcsapat játéka mindenképpen üdítő színfolt lesz a God of War jellegű akciójátékok között. Egyedi világával és a folyamatosan adagolt humorral megragadja a játékost, akire a kampány után ráadásnak még multiplayer lehetőségek is várnak. Bízunk benne, hogy mindez elég lesz ahhoz, hogy ismét egy maradandó alkotás érkezzen Tim Schafertől.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

 • Brütal Legend
 • Brütal Legend
 • Brütal Legend
 • Brütal Legend
 • Brütal Legend
 • Brütal Legend
 • Brütal Legend
 • Brütal Legend
 • Brütal Legend
 • Brütal Legend
 • Brütal Legend
 • Brütal Legend
 • Brütal Legend

Brütal Legend

Platform:

Fejlesztő: Double Fine

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés:
2009. október 16. PS3, X360
2013. február 26. PC

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Dino
Dino [5957]
Ld. wikipedia - Heavy metal umlaut
- Win-T -
- Win-T - [103]
Valaki el tuná mesélni, hogy mi az összefüggés a metálzene és aközött a bizonyos 'Ü' között? Érdekelne.
powerhouse
powerhouse [13849]
Van abban valami megfoghatatlan, valami csodás, hogy egy embernek egyszer csak kipattan a fejéből egy ilyen ötlet. Lehet nem lesz all-time best, meg abszolút kasszasiker, de aki kipróbálja, az emlékezni fog rá évek múlva is. Persze ehhez kell egy megfelelő játékmenet is, de gondolom értitek, mire gondolok.
Dauby73
Dauby73 [70]
Hát jól látod, arra semmi esély. Viszont Capcom-vonalon esetleg lehet, Devil May Cry 5 talán már jöhet PC-re, hiszen a japán óriás most kimondottan PC-re fog fókuszálni.
Bayonetta szintén nem lesz, szóval a kombós akciójátékok nagyrésze elkerüli ezt a platformot.
Sajnos az ok prózai, az irányitás kontrollerre adja magát, billentyűre meg egérre pedig viszonylag nehéz ugyanazt az élményt megkomponálni.
AstorAnt
AstorAnt [1653]
Szép, jó, de inkább egy God of War 3 jöjjön PC-re mint ez:D Persze arra annyi esély sincs, mint hogy ezt kidobják rá:-(
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (10 db)