Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

G-Force

A G-Force tengerimalacai meglepően jól teljesítettek a játékátiratban.

2009.10.19. 00:00 | szerző: Retee | Ismertető/teszt

Az amerikai kormányzatnál már csak az amerikai filmesek tudnak nagyobb blődségeket kitalálni terrorista-elhárítás címén, ráadásul mostanság már az animációs filmek is örömmel nyúlnak az ilyen témához. És gyakran bizony nagyobb sikerrel, mint a többiek, hisz az elviekben gyerekek számára készített mű nem ritkán a szülő, vagy a "balszerencsés", mesekedvelő leányzó által elcsábított barátjelöltnek is megtetszik, de úgy igazán. Azért az ember a név hallatán is képes mindenféle negatív következtetéseket levonni, úgyhogy ha valakinek be szeretnénk mutatni a G-Force-ot, véletlenül se említsük a Rágcsávók fordítást.

G-Force

Kikerülhetetlen és fontos, hogy beszéljünk picit a történetről is. Az USA kormánya, és persze az FBI úgy dönt, hogy a hagyományos emberek mellé kéne egy kis extra is a placcra, így aztán átmennek "Gondolkozzunk, Béláim!" státuszba, majd a fejükre csapnak. S lőn a terv: neveljünk intelligens tengerimalacokat, csapjunk hozzájuk egy szuperintelligens legyet, meg egy Linux-specialista vakondot, és kész is a mindenkin átgázoló osztag. Persze a "srácok" rengeteg high-tech kütyüvel szerelkeznek fel, amire szükségük is lesz, mert az ellenfél sem az a megszokott rosszfiú. Ráadásul a helyzet is igen veszélyes, kommandónk ugyanis nem kapott hivatalos engedélyt a bevetésre, így csak önszántukból veszik fel a harcot a világuralomra törő milliárdossal.

És jön a meglepi, mert szép, nem szép, de lelövöm a poént, a G-Force egyáltalán nem is olyan gagyi játék, mint ahogy a címéből következtetnénk. Sőt. Még csak olyan klasszikus gyerekbesorolást sem osztanék hozzá, aki ugyanis kedveli a platformjátékokat, az tuti jól szórakozik majd vele, kortól függetlenül. A már említett kommandó sajnos nem jelenik meg teljes terjedelmében, így mi óceáni disznóink parancsnokát, a maximalista Darwin irányítását vehetjük át. Akinek fő erejét a Wormsből már jól ismert, hátára szerelt jetpack jelenti – no persze a fegyverekről sem szabad elfeledkezni. A játékmenet aránylag egyszerű: nem árt ugrálni/repülni, ládák alatt szétnézni, fegyverkezni, néha lőni, néha fejvesztve lőni, és néha taktikusan célozni. Merthogy milliomosunk környékén minden gép megkattant, így ha a közelükbe érünk, akkor megelevenednek, és persze egyből támadnak. És nem is ostoba módon, az MI ugyanis meglepően jól teljesít, főleg hogy a keményebb arcok már védekeznek is, így nem elég egyszerűen csak rátapadni a tűzgombra, hanem várni kell a megfelelő alkalomra. Már csak azért is, mert ha őrült módon osztjuk az áldást, akkor eszükbe sincs feltárni sebezhető pontjaikat, ha pedig nagyon sokat várunk, akkor előbb-utóbb seggbe is rúgnak.

Bár azt írtam, hogy mi a kommandó vezetőjét kapjuk kezeink közé, de azért néha neki is szüksége lehet segítségre – ekkor jöhet jól a légy a háznál. Egyes ajtókon, kapukon ugyanis még mi sem juthatnánk át, de egy apró zümmögő életforma már igen, hát nosza neki, vegyük át az irányítását. Utoljára emlékeim szerint a Dungeon Keeperben repültem vele – de sajnos a fejlesztők még Firefly-unk irányításától is elmaradtak. Egyáltalán nem egyszerű ugyanis az igazán kicsi lyukakon átkúszni (hát még a bonyolultabb műveletek), egy idő után már nagyon nem élveztem, ha ehhez a módszerhez kellett nyúlni, de nincs kizárva, hogy másnak nem okoz majd problémát.

G-Force

Ami szintén meglepett a G-Force kapcsán, hogy a játék abszolút képben van a grafikát illetően, egyáltalán nem úgy tűnik, mint amit elhanyagoltak, és pont annyira szép, mint amennyire a stílus megkívánja. Igazából minden külsőség rendben van, az ellenfelek és a pályák jól kidolgozottak – bár ez utóbbiak néha kicsit egyszerűek és sablonosok.

A G-Force azonban ettől függetlenül talán a legjobb eddigi játékadaptáció a stílusban, mert a fejlesztők tökéletesen adagoltak a játékélménybe. Holtpont alig akad, akció viszont annál több, groteszk módon talán a Serious Samhez tudnám hasonlítani. Nincs túlspilázva, nincs túlbonyolítva, és nem is akar többnek látszani, mint ami: nevezetesen egy szórakoztató platform/akciójáték. És mire esetleg megunnánk malacaink akcióját, már rég a végére értünk, hisz a játék egyetlen igazi negatívuma a rövidsége.

G-Force
G-ForceG-Force

értékelés

G-Force

Pozitívumok
  • Remek játékmenet
  • Jól teljesítő mesterséges intelligencia
  • Szórakoztató
Negatívumok
  • Nagyon rövid
  • Sablonos pályák
Minimális rendszerigény: Pentium 4 2 GHz/Athlon 2400+, 512 MB RAM (Vista esetén 1 GB), GeForce 6600/Radeon X1300 vagy jobb videokártya, 3 GB HDD, Windows XP/Vista
7,5
grafika 8
hangok 8
játszhatóság 8
hangulat 9
G-Force
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
G-Force

hozzászólások (81)

Taky
Taky 2010.01.02. 11:49
Sziasztok,

elakadtunk a "Összeszerelő gépsor: Szállító szalag" résznél!

Nem tudjuk, hogyan kell felugrani a szellőző csatornához!

Valaki tud segíteni? akár e-mailben: takacsgyula@freemail.hu

Köszi
Barthezz
Barthezz 2010.01.02. 11:51
Ha jól emlékszem, ott kapod meg a mágneses csáklyát. Aktiváld saberlizálóval a plafonon lévő hangszórókat, majd ezután válts át az új szerzeményedre, s célozd be vele őket.
Taky
Taky 2010.01.02. 12:53
Barthezz,

köszönöm szépen a fiam nevében is!

BÚÉK!;-)
Barthezz
Barthezz 2010.01.02. 13:07
Nincs mit, remélem ez volt az a helyszín, amire gondoltál, s így már sikerülni fog. BÚÉK neked is! :-)
Taky
Taky 2010.01.02. 14:43
Igen ez volt, már tovább tudott menni!;-)
ajánlott olvasnivaló