Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Eye of Judgement: Legends (PSP)

Gyűjtögetős fantasy kártyajáték kézikonzolra.

2010.05.21. 10:10 | szerző: Madrac | Ismertető/teszt

A kártyajátékok már régóta sok ember kedvencei, legyen akár valamely hagyományos változat, vagy épp az utóbbi időben egyre népszerűbb gyűjtögetős – jellemzően fantasy témájú – harci játék. A most terítékre kerülő program az utóbbiak csoportjába tartozik, lássuk, mit is kínál nekünk egy kézikonzolos!

Eye of Judgement: Legends (PSP)

A háttértörténet nem tekinthető túl fantáziadúsnak. Egy rég bebörtönzött gonosz erő újra kiszabadul, villámgyorsan tönkreteszi a virágzó birodalmakat, és csak egy kiválasztott varázsló állíthatja meg. Ezek lennénk mi. Mint kezdő varázslót, először az akadémia vár minket is, de a bonyodalmak már azelőtt elkezdődnek, hogy odaérnénk. Találkozunk ugyanis Romilivel, akiről hamarosan megtudjuk, hogy a gonosz Scion, a biolith fejedelem keresteti. Az öt elemet a játékban a négy királyság (fa, föld, tűz és víz) és a biolith képviseli.

Egy harminclapos paklit állíthatunk össze a birtokolt kártyákból, melyben tetszés szerinti mennyiségben lehetnek lények és varázslatok is. Új lapokat részben az egyes helyeken lévő boltokban szerezhetünk, részint az ellenfelektől nyerhetünk. Maga a játék egy 3*3-as mezőn zajlik, ide helyezhetjük el a lénykártyákat. Induláskor a négy királyságot jelképező elemek két mezőt kapnak, míg a biolith a pálya közepét birtokolja. Körönként két manát kapunk, ebből gazdálkodhatunk. Ha nem használjuk fel az összeset, akkor a maradék megmarad a következő lépéshez. Fontos a rácson a lapok elhelyezkedése is, mivel mindegyik lénynek van egy gyenge pontja, innen támadva jóval több sebzést kap. Ha leteszünk egy lényt, akkor a kör azonnal véget ér. Ha van lehetősége támadni, erre is automatikusan sor kerül. A varázslatok használata nem fejezi be a lépést, még idézhetünk is, ha kedvünk tartja. A mérkőzés addig tart, míg valaki meg nem szerez legalább öt helyet, így erőfölényre téve szert.

Eye of Judgement: Legends (PSP)

Mindegyik szín valamelyest más játékstílust kíván meg, vannak, melyek jobb védekezésre vagy épp támadásra, míg mások az ellenfél megzavarására építenek. Tetszés szerint kombinálhatjuk is az ötfajta kártyát, nincs megkötés erre se. Nem létezik tökéletes pakli se, hisz ami kiváló az egyik játékos ellen, a másiknál akár fix bukás is lehet.

Az Eye of Judgement: Legends online módjában mások ellen mérhetjük fel tudásunkat és lapjainkat ad-hoc és ranked mérkőzéseken. A játék menete teljesen megegyezik a normál változattal, persze az ellenfél akár sokkal jobb is lehet, mint az alap gépi intelligencia. Lehetőség van a korábbi eredményeink visszanézésére is.

Eye of Judgement: Legends (PSP)

A játék grafikájáról és hangjairól nem lehet igazán ódákat zengeni, de ennek a stílusnak nem is létszükséglet. A lapok jól megrajzoltak, a képek könnyen felismerhetőek rajtuk, de a történet szereplői már sokszor teljesen bárgyú ábrázolásokat kapnak. A hangoknál a legfőbb gond az egysíkúság, minden meccs alatt szinte teljesen ugyanaz a hallható. A zenei aláfestés először még kellemes, de elég hamar megunható.

Összességében kellemes játék lett az Eye of Judgement: Legends, remek program arra, hogy várakozás közben valahol elővegyük és egy gyors mérkőzést lenyomjunk, de igazán maradandó élményt nem kínál. Ettől függetlenül a hasonló jellegű játékok kedvelői minden habozás nélkül megvehetik. ■

Eye of Judgement: Legends (PSP)

értékelés

Eye of Judgement: Legends (PSP)

Eye of Judgement: Legends (PSP)
Pozitívumok
  • Sok taktikai lehetőség
Negatívumok
  • Idióta karakterek
7,0
grafika 5
hangok 5
játszhatóság 8
hangulat 7

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló