New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2010: Electronic Arts sajtókonferencia

NFS Hot Pursuit, Medal of Honor, Crysis 2 és Bulletstorm az EA bemutatóján.

2010.06.15. 13:20 | szerző: Dino | Rendezvények

A Microsoft nyitotta meg az idei E3 sajtókonferenciáinak sorozatát, majd pár órával később az Electronic Arts folytatta a bemutatókat. Lássuk címszavakban, mire számíthatunk a kiadóóriástól!

E3 2010: Electronic Arts sajtókonferencia
Need for Speed Hot Pursuit

Nem maradhat folytatás nélkül a Need for Speed sorozat. Az új epizódon a Burnout sorozatért is felelős Criterion dolgozik, úgyhogy van esély, hogy ezúttal egy minden tekintetben rendben lévő játék kerül a boltokba. A videók és az élő prezentáció alapján a grafika mindenesetre csodás. A címadáshoz viszont inkább leporolták egy korábbi epizód alcímét, ugyanis a november 16-án érkező rész a Need for Speed: Hot Pursuit címet kapta. Trailer itt.

Sikeresnek ítélte az EA a két éve indult Dead Space franchise-t, jövő évben (2011. január 25-én) érkezik is a folytatás, a Dead Space 2. Third person sci-fi akció minden mennyiségben, robbanások meg minden, ami kell egy jó második epizódhoz.

E3 2010: Electronic Arts sajtókonferencia
Dead Space 2

Háborús FPS terén is egy régi címet vettek újra elő, október 12-én érkezik a Medal of Honor, így, minden alcím nélkül. Az egyszemélyes részt az EA Los Angeles fejleszti, míg a multiplayert a Battlefield sorozatért felelős DICE-ra bízták. A II. világháború helyett a jelenkorban játszódik az új MoH, Afganisztánban, valós helyszíneken, mint pl. Kabulban. A sajtókonferencián 24 játékos érkezett a színpadra, akik PS3-akon nyomtak multiplayer csatát. Merész húzásnak jelezte ezt a prezentátor egy alfa verziójú játék esetén, de szerencséjükre semmi se jött közbe. Június 21-én béta is indul, PC, PS3 és X360 platformokon egyaránt.
Az akciójátékok kedvelőinek külön klubot indít az EA, Gun Club néven (gunclub.ea.com). A tagok korai hozzáférést kapnak béta és demo verziókhoz, weapon unlockok várnak rájuk stb. Az előbb említett MoH bétát például már június 17-étől játszhatják azok, akik a BFBC2 előrendelésükkel VIP státuszt kaptak.
A Battlefield: Bad Company 2 télen kiegészítőt kap, a BFBC2 Vietnamból egy trailert lehetett látni, a DLC télen érkezik.

Peter Moore érkezett ezután a színpadra, az EA Sports fejese, aki mindenekelőtt az EA Sports MMA játékot mutatta be. A vegyes harcművészeteket felvonultató sportjáték amellett, hogy látványos küzdelmeket ígér, tartalmazni fogja az EA Sports Live Broadcast funkciót, amelynek segítségével amellett, hogy a játékot mások felé is közvetíthetjük élőben, akár ellenfeleinket "megfélemlítő" videókat is megoszthatunk másokkal. Harcosunk fejére pedig akár saját fotónkat is ráapplikálhatjuk.

E3 2010: Electronic Arts sajtókonferencia
EA Sports MMA

A WiiFit babérjaira törő, tavaly megjelent EA Sports Active második részt kap, ezúttal azonban nem csak Wii-re, hanem PS3-ra és X360-ra is megjelenik. Mindegyik platform verziójához drótnélküli érzékelő tartozik, ezekből egy kerül a karunkra, ami a pulzusunkat méri folyamatosan. Wii és PS3 konzoloknál további két érzékelőt kapunk, egyet lábunkra és egyet a másik karra, míg az X360-as verzió a Kinect segítségével figyeli a játékos mozgását. Rengeteg edzésprogramot tartalmaz majd az EA Sports Active 2 (több mint 70 féle gyakorlatot), eredményeinket pedig fel is tölthetjük a netre, másokkal megosztva, vagy akár barátainkkal összehasonlítva teljesítményünket. Kiemelték, hogy nem kell a kezünkben fogni kontrollert, így akár súlyzóval a kézben is edzhetünk a képernyő előtt.
Sportjátékok terén még a Madden NFL 2011-ről láthattunk bemutatót, de úgy érzem, ez itthon maximum kevesek érdeklődését kelti fel. Ódákat zengtek még a The Sims 3-ról is, hogy aztán bejelentsék, hogy októberben konzolokra is érkezik a PC-n sokmilliós példányban eladott sorozat aktuális része.

A sajtótájékoztató hátralévő részében az EA Partners fejlesztők mutatták be év végén és jövő év elején várható játékaikat.
Cevat Yerli, a CryTek főnöke az ezúttal New Yorkban játszódó CryTek 2-t prezentálta. Többek között a Central Station fő csarnokában küzdhetünk majd űrlények és óriási robotok ellen. A helyszínen lévők 3D szemüveges demonstrációt is kaptak, PC-n, PS3-on és X360-on egyaránt lehet majd 3D-ben nézni az év végén megjelenő játékot.

E3 2010: Electronic Arts sajtókonferencia
Crysis 2

Cliff Bleszinski, a legendás "CliffyB" lépett ezt követően a színpadra, és az Epic Games leányvállalataként működő People Can Fly munkatársával közösen mutatták be a jövő év február 22-én megjelenő Bulletstorm FPS-t. A pusztítást ebben is magas szinten űzhetjük, kezünkből még elektromos sugarat is kilőhetünk, amellyel az ellenséget magunkhoz ránthatjuk, majd a levegőben adhatunk neki újabb lövedéket.
Végül a LucasArts és a Bioware egy-egy képviselője kapott szót, akik a Star Wars: The Old Republic PvP módját bemutató videót vezették fel.

Az Electronic Arts sajtótájékoztatója során kicsit úgy éreztem, hogy túlzottan elhúzott prezentációs videókat láthattunk, miközben igazán áttörő újdonságról nem esett szó. Kíváncsian várjuk, a Criterionnak sikerül-e megreformálni az NFS sorozatot, és persze az új Medal of Honort és a Crysis 2-t is. ■

E3 2010: Electronic Arts sajtókonferencia
Bulletstorm

hozzászólások (1)

zbalika
zbalika 2010.06.25. 12:18
leginkább erre az ea sports wifis újításaira voltam kíváncsi, mert elég nagy foci fan vagyok és nagyon nagyon szeretem szinte az összes ea sports játékot mind xboxra mind pc-re és elég sűrűn játszom is őket..szóval szerintem csk így tovább kéne folytatni ezt a magas szintű játék-előállítás minőséget
ajánlott olvasnivaló