Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Trapped Dead

A Commandos ihlette a hamarosan megjelenő zombis játékot.

2011.01.27. 12:25 | szerző: GeryG | Előzetes

Kétségtelen, hogy a zombik sokadik virágkorukat élik, s nem csak a mozikat lepték el ismét, de számítógépeinket sem kímélik. Manapság már nem Call of Duty a Call of Duty zombihent nélkül, az élőholtakkal valóságshow-kat forgatnak Dead Rising címmel, sőt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a zombik már a kertben vannak, ahonnan csak napraforgóval lehet kitessékelni őket.
A német illetőségű Crenetic fejlesztői szerint mindez nem volt még elég, ezért nekiláttak elkészíteni a saját zombi-apokalipszisüket.

Trapped Dead

A srácok valószínűleg a '80-as évek horrorfilmjein nőhettek fel, legalábbis a játék története ezt sugallja. Adott a szokásos amerikai kisváros – Hedge Hill – valahol Kansas környékén, ahol az emberek tudtukon kívül génmanipulált kukoricát esznek, amitől előbb halottá, majd nem sokkal később halva járóvá válnak. Hedge Hill lakói nagy kukoricafogyasztók, így hamarosan az egész várost ellepik a bamba tekintetű élőholtak. Csupán néhány túlélő marad – valószínűleg ők sült szalonnát reggeliznek kukoricapehely helyett –, akiknek feltett szándéka ép bőrrel kijutni a városból. Az Oscar-gyanús történetet képregényszerű formában ismerhetjük meg, ami érdekes megoldásnak ígérkezik. Legalábbis Max Payne-nek egyszer már bejött.

A Trapped Dead egy 3D-izometrikus nézetű taktikai túlélő játék. A készítőket leginkább a Commandos és a Desperados inspirálta. Az ígéretek szerint hét játszható karaktert kapunk, akik mind saját múlttal, személyiséggel és természetesen egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek. Így szerencsénk lesz a helyi seriffhez, egy csinos újságírónőhöz, a város fegyverboltját vezető veterán katonához, a helyi bőrdzsekis vagányhoz, az izomkolosszus jómunkásemberhez, vagy éppen a kerekes székes professzorhoz. Magyarán a zombifilmekből ismert összes kötelező szereplő jelen lesz.

Trapped Dead

Menekülésünk során szinte az egész várost bejárjuk majd, eljuthatunk a bevásárlóközpontba – mert az minden amerikai porfészekben van –, a börtönbe és a roncstelepre, de időnk nagy részét az utcán fogjuk tölteni. A fejlesztők igyekeztek minden helyszínt a lehető legrészletesebben lemodellezni, és ha élettel nem is töltik meg őket, minden bizonnyal holtakkal igen. Apropó holtak. Ellenfeleink intelligensek lesznek, mert a zombiknál manapság az a trendi. Idejük nagy részében csapatokba verődve kószálnak az utcákon, falatoznak az ott heverő holttestekből, de ha észrevesznek minket, nem restek belőlünk elkészíteni az aznapi háromfogásos menüt. Harc helyett megpróbálhatunk majd elosonni mellettük (feltéve, hogy még nem vettek észre), de vigyázni kell, mert ha zajt csapunk, az odavonzza a környéken portyázó ellent.

Útközben mindenfelé elszórt felszereléseket, fegyvereket és muníciót gyűjtögethetünk, melyekből akár csapdákat is állíthatunk majd. Fegyverek tekintetében pedig minden megtalálható lesz, ami egy ilyen kisvárosban előfordulhat: láncfűrész, baseballütő, pisztolyok, puskák, kardok, gránátok. Szóval csak a szokásos vadászkellékek.

Trapped Dead

A játékból készítettek egy böngészőben játszható demót (a Crenetic az elmúlt tíz évet ugyanis többnyire flash játékok készítésével töltötte), melyben három karakterrel kell keresztülverekednünk magunkat négy-öt utcán.
Érdekes koncepciónak tűnik a Trapped Dead, mely német nyelvterületen már tavaly megjelent, angol változatát pedig az idei első negyedévre ígérik. Kooperatív módra is számíthatunk ráadásul benne, tehát akár a cimborákkal összeállva is vérszegény diétára kényszeríthetjük a rosszarcú holtakat.

Trapped DeadTrapped DeadTrapped DeadTrapped DeadTrapped DeadTrapped DeadTrapped DeadTrapped DeadTrapped Dead

hozzászólások (10)

Dark Archon
Dark Archon 2011.01.28. 08:58
Hát le se tagadhatnák, hogy német fejlesztés, az tény. Ez így se nem taktikai, se nem akció, hanem a kettő kissé elcseszett egyvelege. Valós időben kéne reagálni, miközben váltogatni kell, hogy ki lőjön és mivel: lényegében egyszerre irányítani 3 embert (vagy csak én nem találtam meg a szünet gombot?). Azért jól elvoltam a demóval, de így ennyi elég is volt, hosszú távon ez is unalmas. Co-opban viszont jó móka lehet, ha mindenkire csak egy ember jut.
Slyder
Slyder 2011.01.28. 10:40
Ez az az eset mikor megvan a háttér egy jó és hangulatos játékhoz (pláne hogy már mindenhol élőholt őrület van), de nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.
BenderŽ
BenderŽ 2011.01.29. 17:47
Igen csak te nem találtad meg(space)
Amúgy csak én nem tudok elmenni a mellet az elismerésre méltó tény mellet hogy ez a grafika itt a böngészőmben futkorászik?
Szerintem ezért külön grat a fejlesztőknek a programozásért és külön grat az ötletért hogy a demot így lehessen játszani bár ez nekik gondolom evidens volt.
Barthezz
Barthezz 2011.01.29. 18:12
Én meg bosszankodom emiatt a böngészős demo miatt, kiadhattak volna egy normális, feltelepíthető, működő demot is. Most másik - egerszegi gépemen vagyok - frissítettem a flash playert, de ugyanazt a hibaüzenetet dobálja itt is mindkét böngészőben. Szóval, képtelen elindulni nálam, pedig nagyon kipróbálnám a játékot. :-/
Barthezz
Barthezz 2011.02.27. 20:08
Kipróbáltam és az első 2 és fél pálya elég is volt belőle... Nagyon hangulatos lenne, de a játékmenet ezzel szemben pocsék és az összhatást teljesen lehúzza. Semmi taktikázást nem igényel, mint a Commandos, csak menni kell előre zombit hentelni, ami egy idő után nagyon egysíkúvá válik. Szóval inkább akció, mintsem stratégia, ami még nem is lenne baj, de a hack 'n' slash és point 'n' click rendszer pocsékul működik. Az utasításokra későn reagálnak a karakterek, rendkívül kevés ideig bírnak futni. Töltényt a pisztolyhoz alig adnak és egy idő után baromi nem funny baseball ütővel szarakodni a zombi hordák ellen. A 3-as pályán konkrétan meg is akadtam, mert abszolút lehetetlen vállalkozásnak tűnt. Nincs minimap sem, így végképp lehetetlen tervezni, vagy nyomon követni a többi karakterrel folyó eseményeket...

Kár érte, mert az alapötlet jó lett volna, csak hát ugye a kivitelezés...
ajánlott olvasnivaló