Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Jungle Party (PSP)

A Buzz! Junior játék után kézikonzolra is megjelent a minijáték-gyűjtemény.

2011.02.17. 10:30 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

2005-ben jelent meg a PlayStation 2 konzolhoz a Buzz! kontroller, amelyet eredetileg kvízjátékok irányítójának szántak, akár négy játékos egyidejű részvételével. Azonban egy évvel később a Buzz! Junior szériában már mókás családi játékokhoz használták irányításul, mint például a Buzz! Junior: Jungle Party-ban. Ezekben már nem a tudás, hanem az ügyesség és a reflexek számítottak, és igen szórakoztató kis programok voltak. A Sonynál nemrég gondoltak egyet, és az említett Jungle Party játékot leporolva kiadták annak PSP verzióját is.

Jungle Party (PSP)

Tartalom tekintetében nagyjából ugyanazt is kapjuk, mint anno PS2-re: egy rakás minijátékot, sajnos azonban jóval kevesebbet, mint a nagygépes változatnál. A főszereplők ismét a majmok (egyszerre négy), akiket a játékosok irányítanak (a maradékot meg a gép). Azonban míg a Buzz! kontrollerekkel egyszerre vehetett részt általában mindenki egy-egy feladatban, a kis kézikonzolnál erre – érthető módon – nincs lehetőség. Ezzel viszont sajnos a játék lényege veszett ki az egészből: egyedül játszva kapjuk csak ugyanazt az élményt, vagy esetleg ha hálózati módban kezdünk játékba. Egyetlen PSP-vel és a játék egyetlen példányával csak a körbeadogatós multiplayer módra van lehetőségünk, ami pedig igencsak hosszadalmas, és az éppen aktív játékoson kívül a többiek hosszú időn át unatkozhatnak a sorukra várva.
A minijátékok amúgy alapvetően szórakoztatóak – legalábbis a fiatalabbak számára azok lehetnek –, de a Buzz! változat barátokkal történő tesztelése után ezzel egyedül játszva már nem volt az igazi. Az említett körbeadogatós megoldás pedig nagyon lassú, így ez se nyerte el igazán a tetszésemet, ott is hiányzott az igazi közösségi élmény.

Jungle Party (PSP)

A PSP-s játékkínálatnak nem mondanám, hogy csúcsa lenne a Jungle Party. Egy régi játék átdolgozása a kézikonzol lehetőségeihez, a Buzz! kontroller hiányában kihagyva belőle az igazi csoportos játékélményt, ráadásul jelentősen megnyirbálva a minijátékok számát. Kár érte. ■

Jungle Party (PSP)
Jungle Party (PSP)Jungle Party (PSP)Jungle Party (PSP)Jungle Party (PSP)Jungle Party (PSP)Jungle Party (PSP)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló