25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Call of Duty: Black Ops - First Strike DLC

Kipróbáltuk az első DLC öt új pályáját.

Írta: Madrac 4 hozzászólás

Az utóbbi időben egyre rendszeresebben jelennek meg játékokhoz fizetős tartalmak, ún. DLC-k (downloadable content). Néha már megjelenéskor is kapunk letölthető tartalmat egy-egy játékhoz. A legutóbbi Call of Duty rész, a Black Ops is megkapta az első pályacsomagot ebben a formában, természetesen ezúttal sem ingyenesen. A First Strike négy pályát tartalmaz a többjátékos részhez és egyet a zombis kooperatív játékmódhoz. Az Xbox 360-exkluzív indulás után végre PC-re is elérhetővé váltak ezek.

Berlin Wall
Berlin Wall

A Berlin Wall egy érdekes pálya lett. Mint a neve is mutatja, a berlini fal egy kis darabja és a környező házak adják a játékteret. Az érdekessége a dupla fal között található halálzóna, ahol automata géppuskák kezdik el lőni az óvatlanokat. Kellő ügyességgel ugyan ez kijátszható, így meglepetésszerűen az ellenfél hátába kerülhetünk. A Black Ops korábbi pályáinál több camp hely található a házakban, viszont a legtöbb belátható egy másik ablakból, leomlott falról, így nem biztosítanak akkora taktikai előnyt.

Berlin Wall
Berlin Wall

A Discovery egy fagyos német kutatóbázis az Antarktiszon, jóval több nyitott térrel és mesterlövészeknek való pozícióval, mint a többi map. A videókban többször is kihangsúlyozott felrobbantható jéghíd viszont szinte semmi lényeges szerepet nem kap, inkább csak egy érdekes, de mellékes dolog.
A csomag legkaotikusabb helyszíne mindenkép a Kowloon, mely egy kínai város háztetőin játszódik. Rengeteg ablak, kémény és párkány ad fedezéket és lehetőséget rövidítésekre, de itt van a két kötél is, melyeken igen gyorsan juthatunk át a tető egy más részére, igaz, fedezék nélkül.

Berlin Wall
Berlin Wall

Személyes kedvencem az új pályák között a Stadium, mely egy kis hokiaréna és közvetlen környezete. Ugyan a pályára nem lehet bemenni, ezzel a legkisebb pálya talán a játékban, viszont az udvar és a kiszolgáló épületek bőven elég helyet adnak a taktikázásra és a kerülésre.
Az Ascensionben a zombikkal egy elhagyatott szovjet rakétabázison kell felvenni a harcot. A rendszer semmit se változott: maximum három társsal együtt kell túlélnünk az inváziót. Fegyvereket a falon lévő ábrákból vehetünk, erre pénzt a zombik megöléséért kapunk. Pénzbe kerül az új termek kinyitása és a többi lehetőség is.

Discovery
Discovery

Összességében remek pályákat kapunk a DLC-vel, kiegyensúlyozottak és jól kidolgozottak, de hogy ez megér-e 14 eurót, azt mindenkinek magának kell eldöntenie.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Discovery
  • Kowloon
  • Kowloon
  • Stadium
  • Stadium
  • Ascension
  • Ascension
  • Ascension

Call of Duty: Black Ops

Platform:

Fejlesztő: Treyarch

Kiadó: Activision

Megjelenés:
2010. november 9. PC
n/a: PS3, X360, Wii

Minimális rendszerigény: Intel Core 2 Duo E6600/AMD Phenon X3 8750 vagy jobb processzor, 2 GB RAM, Shader 3.0 támogatású videokártya 256 MB memóriával (GeForce 8600GT/Radeon X1950 Pro vagy jobb), 12 GB HDD

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Royce95
Royce95 [263]
AZ MW2-óta van ez így, biztos tőlük vették át. A World at War-ban még ingyen adtak rengeteg map-ot és zombie map-ot is.
Drukala
Drukala [559]
Ami engem igazán elszomorít, az az, hogy venni fogják mint a cukrot...
Bali1337
Bali1337 [1126]
14 euró egy pályacsomagért:-O hát náluk is elmentek otthonról.
ha belegondolok, hogy a Valve játékaihoz ingyen jön minden héten egy-egy patch/fix/engine foltozás..
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)