Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Call of Duty: Black Ops - First Strike DLC

Kipróbáltuk az első DLC öt új pályáját.

2011.04.18. 09:55 | szerző: Madrac | Ismertető/teszt

Az utóbbi időben egyre rendszeresebben jelennek meg játékokhoz fizetős tartalmak, ún. DLC-k (downloadable content). Néha már megjelenéskor is kapunk letölthető tartalmat egy-egy játékhoz. A legutóbbi Call of Duty rész, a Black Ops is megkapta az első pályacsomagot ebben a formában, természetesen ezúttal sem ingyenesen. A First Strike négy pályát tartalmaz a többjátékos részhez és egyet a zombis kooperatív játékmódhoz. Az Xbox 360-exkluzív indulás után végre PC-re is elérhetővé váltak ezek.

Call of Duty: Black Ops - First Strike DLC
Berlin Wall

A Berlin Wall egy érdekes pálya lett. Mint a neve is mutatja, a berlini fal egy kis darabja és a környező házak adják a játékteret. Az érdekessége a dupla fal között található halálzóna, ahol automata géppuskák kezdik el lőni az óvatlanokat. Kellő ügyességgel ugyan ez kijátszható, így meglepetésszerűen az ellenfél hátába kerülhetünk. A Black Ops korábbi pályáinál több camp hely található a házakban, viszont a legtöbb belátható egy másik ablakból, leomlott falról, így nem biztosítanak akkora taktikai előnyt.

Call of Duty: Black Ops - First Strike DLC
Berlin Wall

A Discovery egy fagyos német kutatóbázis az Antarktiszon, jóval több nyitott térrel és mesterlövészeknek való pozícióval, mint a többi map. A videókban többször is kihangsúlyozott felrobbantható jéghíd viszont szinte semmi lényeges szerepet nem kap, inkább csak egy érdekes, de mellékes dolog.
A csomag legkaotikusabb helyszíne mindenkép a Kowloon, mely egy kínai város háztetőin játszódik. Rengeteg ablak, kémény és párkány ad fedezéket és lehetőséget rövidítésekre, de itt van a két kötél is, melyeken igen gyorsan juthatunk át a tető egy más részére, igaz, fedezék nélkül.

Call of Duty: Black Ops - First Strike DLC
Berlin Wall

Személyes kedvencem az új pályák között a Stadium, mely egy kis hokiaréna és közvetlen környezete. Ugyan a pályára nem lehet bemenni, ezzel a legkisebb pálya talán a játékban, viszont az udvar és a kiszolgáló épületek bőven elég helyet adnak a taktikázásra és a kerülésre.
Az Ascensionben a zombikkal egy elhagyatott szovjet rakétabázison kell felvenni a harcot. A rendszer semmit se változott: maximum három társsal együtt kell túlélnünk az inváziót. Fegyvereket a falon lévő ábrákból vehetünk, erre pénzt a zombik megöléséért kapunk. Pénzbe kerül az új termek kinyitása és a többi lehetőség is.

Call of Duty: Black Ops - First Strike DLC
Discovery

Összességében remek pályákat kapunk a DLC-vel, kiegyensúlyozottak és jól kidolgozottak, de hogy ez megér-e 14 eurót, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. ■

Call of Duty: Black Ops - First Strike DLCCall of Duty: Black Ops - First Strike DLCCall of Duty: Black Ops - First Strike DLCCall of Duty: Black Ops - First Strike DLCCall of Duty: Black Ops - First Strike DLCCall of Duty: Black Ops - First Strike DLCCall of Duty: Black Ops - First Strike DLCCall of Duty: Black Ops - First Strike DLC
Call of Duty: Black Ops
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Black Ops

hozzászólások (4)

Bali1337
Bali1337 2011.04.19. 21:13
14 euró egy pályacsomagért:-O hát náluk is elmentek otthonról.
ha belegondolok, hogy a Valve játékaihoz ingyen jön minden héten egy-egy patch/fix/engine foltozás..
Drukala
Drukala 2011.04.19. 22:16
Ami engem igazán elszomorít, az az, hogy venni fogják mint a cukrot...
Royce95
Royce95 2011.04.20. 09:00
AZ MW2-óta van ez így, biztos tőlük vették át. A World at War-ban még ingyen adtak rengeteg map-ot és zombie map-ot is.
ajánlott olvasnivaló