Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Alice: Madness Returns

Alice sötét fantáziái hamarosan tovább folytatódnak.

2011.06.01. 09:35 | szerző: rootshaper | Előzetes

Már csak pár hét választja el Alice sötét fantáziáinak rajongóit attól, hogy megkaparintsák American McGee újabb ámokfutását a közismert mesevilágban, ezért úgy döntöttünk, összegezzük azokat az információkat, amelyeket eddig tudhatunk a készülő Alice: Madness Returns című alkotásról.

Alice: Madness Returns

A történet szerint 11 évvel járunk az első rész eseményei után – pont annyival, amennyivel az első rész megjelenése után is járunk jelenleg –, és mint tudjuk, az első rész végén Alice megmenekül az elmegyógyintézetből, így most egy pszichiáter kezelése alatt áll, de legalább szabad lehet a viktoriánus Londonban. Ekkor kezdenek visszatérni emlékei a tűzben elhunyt szüleiről, de egy gondolat különösen felzaklatja: lehet, hogy nem is véletlen volt a tűzeset? Ennek köszönhetően az agya elkezd megint téveszméket és kényszerképzeteket szőni, míg végül újra Csodaországban találja magát, ahol biztonságot és megnyugvást remél. Csak sajnos Csodaországot újra széttépi elburjánzó őrülete...
Már az első Alice hatalmas kritikai sikere után felreppentek a hírek, hogy American McGee nem hagyja ennyiben a dolgot, és folytatni fogja a történetet, de arra akkor még senki sem gondolt, hogy erre 11 évet kell majd várni. Egészen 2011-ig hatalmas titkolózás vette körül a játék fejlesztését: néhány screenshotot és egy nem sokat mutató teaser trailert leszámítva semmi érdemlegeset nem tudhattunk róla. Azonban idén mindez megváltozott, kaptunk bizonyítékot arról, hogy a designer, American McGee továbbra is zseniálisan ötvözi az eredeti mesevilágot saját, beteges fantáziáival. A márciusban megjelent „Beautiful Insanity” trailer óta pedig teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a képi és hangulati világgal gond már nem lehet – az előbbiről egyébként most az Unreal Engine 3 gondoskodik.

A folytatásban rengeteg régi ismerős és még több új jövevény is helyet kap, és a kártyaőrök szinte alap kellékei a mesének, melyekből páncélos típusokat is kénytelenek leszünk miszlikbe aprítani; de rajtuk kívül még megannyi szörnyeteg óhajtja szétdúlni a világot. Ilyen lesz például a nemes egyszerűséggel The Executionernek nevezett szörnyeteg, mely hatalmas, meglehetősen ostoba és könnyű felbosszantani – ha pedig nem tetszik neki jelenlétünk, azt kaszájával adja tudtunkra. Ő az egyike annak a pár csúf bossnak, akiket majd le kell kaszabolnunk kalandjaink során. Szerencsére a gonoszok kiiktatására Alice az elődnél is több és durvább fegyvereket fog bevetni, melyek a kalandok során fejleszthetőek is lesznek.

Alice: Madness Returns

Azt hiszem, minden klappol ahhoz, hogy a Spicy Horse Studios megugorja az első rész által igen magasra helyezett lécet és ismét egy instant klasszikussal örvendeztesse meg a játékosokat. Szerencsére az új epizódot a konzoltulajdonosok is élvezhetik majd, s hogy ne érezze senki elveszve magát ebben a bizarr világban, az első részt is ajándékba kapják majd a játékhoz.
Május 20-án egyébként megjelent egy almás készülékekre készített előzménytörténet, mely interaktív meseként mutatja meg, mi történt a jó öreg Alizzal az elmúlt 11 évben. Az Alice: Madness Returns Interactive Story az Apple eszközein – iPod, iPad és iPod Touch – érhető csak el. ■

Alice: Madness ReturnsAlice: Madness ReturnsAlice: Madness ReturnsAlice: Madness ReturnsAlice: Madness ReturnsAlice: Madness ReturnsAlice: Madness ReturnsAlice: Madness ReturnsAlice: Madness ReturnsAlice: Madness ReturnsAlice: Madness Returns
Alice: Madness Returns
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Alice: Madness Returns

hozzászólások (7)

sipec
sipec 2011.06.04. 00:19
nekem mind van xD
PappnéKyra
PappnéKyra 2011.06.21. 15:37
Látom, hogy rég volt már itt hsz, de azért mégis írok.

Annyit tennék hozzá, hogy az irányíthatósága sokkal jobb PS3-on meg Xbox-on, mint PC, szóval a PC-sek meg le vannak sz*rv*??? Jó, nem panaszkodok, mert örülök, hogy legalább a férjem gépén elfut a játék, ha már az enyémen nem, de egy-két részt marha nehéz megcsinálni, aki meg PS3-on viszi, röhög rajtam :S
rootshaper
rootshaper 2011.06.21. 15:50
nem árt egy kontroller PC-hez, annyi szent. de szerintem megéri a beruházást, mert 8ezer forintért gyakorlatilag minden játékhoz jó kontrolert kapsz, nem kell vele szenvedni mint a többivel. ja, igen XBOX-hoz valóra gondolok most és nem mindenféle utángyártottra :)
PappnéKyra
PappnéKyra 2011.06.21. 17:00
Nem is tudtam, hogy az XBOX kontroller jó a PC-hez is :-O

A játékok ezt automatikusan felismerik, vagy módosítani kell a konfigurációt?

(Eléggé amatőr vagyok, bocs, ha hülye a kérdés :-D )
Dark Archon
Dark Archon 2011.06.23. 08:23
A vezetékes XBOX gamepad működik, de telepíteni kell hozzá drivert, valamint természetesen a játékokban átállítani az irányítást arra. A vezeték nélküli viszont nem működik abban az esetben, ha XBOX verzió, csak akkor működik, ha PC verzió. A PC verzió viszont működik XBOX-szal is. Remélem érthető :)
ajánlott olvasnivaló