Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Medieval Moves: Deadmund's Quest (PS3)

Kardozás és íjászat egy csontváz főhőssel.

2011.11.25. 10:50 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Tavaly ősszel került boltokba a PlayStation 3 mozgásérzékelős kontrollere, a Move, és azóta sorra érkeznek az ezt kihasználó játékok. Vannak köztük, amelyeknél extra funkcionalitást jelent a Move (például a Killzone 3-ban ezt is választhatjuk célzáshoz), és persze olyanok is, amelyek kizárólag ezzel irányíthatók. Az utóbbi csoportba tartozik jelen cikkünk alanya.

Medieval Moves: Deadmund's Quest (PS3)

A Medieval Moves fejlesztéséért ugyanaz a csapat felelős, amely a Sports Championst is készítette a Move megjelenésére. A nyitócímek között legjobb sportjátéknak számító alkotásból megfogtak pár elemet – konkrétan a gladiátorpárbaj pajzsos-kardos küzdelmét és az íjászatot –, és mindezt némi fantasy körítéssel egyfajta rail shooter játékként tálalták.
Főhősünk egy fiatal herceg, Edmund, akit azonban a birodalom többi lakójával együtt a gonosz Morgrimm csontvázzá változtatott, miközben elrabolta az értékes Gatestone-t. Feladatunk mi más lehetne, mint visszaszerezni a kincset és főellenfelünket legyőzve visszaváltoztatni a lakosságot.

Medieval Moves: Deadmund's Quest (PS3)

A játék nincs elbonyolítva, a célközönséget feltételezhetően elsődlegesen a fiatalabb játékosok jelentették, így ez nem is baj. Ennek ellenére hamar egysíkúvá válik a játékmenet, hiszen végig ugyanazt kell tennünk: a felénk érkező csontikat szétcsapni vagy leíjazni. A sztori végigjátszása után aztán minijátékok várnak még ránk, amelyeket ketten is lehet játszani, akár online is.
Az irányításhoz használhatunk egy vagy két Move kontrollert is – utóbbi esetben az egyik a kardot, a másik pedig a pajzsot vezérli, illetve az íjnál a kettőt együtt használhatjuk a pontosabb célzáshoz. De olyan funkciókat is a Move megfelelő mozgatásával valósítottak meg, mint például az energiánkat visszatöltő tejivás, amelyhez úgy kell felemelnünk az egyik vezérlőt, mintha valóban egy üveget tartanánk a szánkhoz.

Medieval Moves: Deadmund's Quest (PS3)

A Medieval Moves nem nevezhető a legjobban sikerült Move-os játéknak, nem is véletlen, hogy a közepes árkategóriában jelent meg. Sokat ne várjunk tőle, maximum kisebbeknek lehet hosszabb távon is szórakoztató. Azt hiszem, mindenki más jobban jár, ha a Sports Championsnél marad. ■

A Medieval Moves: Deadmund's Quest kizárólag PlayStation 3 konzolra jelent meg, használatához PS Move kontroller szükséges.

Medieval Moves: Deadmund's Quest (PS3)Medieval Moves: Deadmund's Quest (PS3)Medieval Moves: Deadmund's Quest (PS3)Medieval Moves: Deadmund's Quest (PS3)Medieval Moves: Deadmund's Quest (PS3)Medieval Moves: Deadmund's Quest (PS3)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló