25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Happy Feet Two (PS3)

A táncoló pingvinek öt év után visszatértek.

Írta: Toki (pcdome)

A Happy Feet, vagyis a Táncoló talpak első része 2006-ban került a mozivásznakra. A film kedves hangvételével és komoly globális problémákat feszegető témájával – a gyerekek mellett – az idősebb generáció tetszését is feltétel nélkül elnyerte. A filmmel egy időben jelent meg a kapcsolódó videojáték, amely egy nem túl kiforrott táncolós, versenyzős programként hamar el is tűnt a süllyesztőben. Így 2011 végére megérkezett az animációs film második epizódja, amelyet egy, az elődjénél sokkal játszhatóbb, szórakoztató multiplatform játék is kísér. Ráadásul a programot a KMM Games ausztrál fejlesztő csapat készítette, akik csakis mozifilmek játékváltozataival foglalatoskodnak.

A Happy Feet Two ismét az ünnepek nagy slágerének ígérkezik, még ha feltétlenül kell is egy gyerek a családba, aki mellett aztán a szülők is kivehetik a részüket Mumble és barátja, Ramon kalandjaiból. A sztori szerint Mumble gyerkőce, Erik egy balul sikerült táncprodukció után elkóvályog szülei mellől, így apjára marad a feladat, hogy az Antarktiszt áttáncolva újraegyesítse családját. Azonban az igazi veszélyek csak azután bukkannak fel, hogy Mumble és Erik ismét együtt ropják a táncot hófödte tájon.

A program gyönyörű grafikával kápráztat el minket, még ha a havas, jeges buckák és tömbök mellett nem sok minden más lóg is be a képbe. Nem túl bonyolult módon kacskaringózva kell egy adott pontból kiindulva további pingvineket toboroznunk magunk mellé, akiket természetesen táncunkkal tudunk csapatunkba vonzani. Totyogásunk során hangjegyeket gyűjthetünk, amelyek itt amolyan XP-ként is funkcionálnak, később pedig ezek alapján tudunk egyre több dalhoz hozzájutni. A tánc természetesen a legfontosabb eleme az egész történetnek, ráadásul a boss harcokat is ily módon kell megvívnunk. Az egyes pályákon ránk váró sirályok és rozmárok szíve is csak akkor enyhül meg, ha néhány látványos lépéssel, na meg a gombok megfelelő ütemű nyomkodásával megbékítjük őket. Kissé gyerekesnek hangzik a dolog, de el kell ismerni, hogy idősebb fejjel is tud nagyon szórakoztató pillanatokat okozni a program. Különösen a hason csúszó versenyek foghatják meg igazán az embert, amely nem túl eredeti ötlet, de még is remekül passzol a szóban forgó állatok profiljához.

A grafika tényleg csodásra sikeredett, szinte már a mozifilm kidolgozottságát idézik mind a karakterek, mind a hátteret színesítő pingvinek ezrei és az alattuk elterülő jégtömbök. Ugyanígy jól eltalálták a készítők a zenei vonalat is, amelyet egy az egyben az Ozomatli nevű Los Angeles-i formáció szolgáltat, akik muzsikájukban előszeretettel ötvözik a hip-hop, a salsa, a dance, a funk és a reggae elemeit. A Grammy-jelölt Robert Carranza vezette csapattól kezdetben csak egyetlen dal áll a rendelkezésünkre, amelyeket a játékban egyre inkább előbbre haladva könnyedén unlockolhatunk. Egyébként a pályán szétszórt hangjegyeket azért is érdemes egytől egyig összegyűjteni, mert azokkal építhetjük fel az aláfestésként hallható dalokat. Tegyük fel, egy nótának csak a dob alapja szól kezdetben, akkor a hangjegyeink begyűjtésével megtehető szintlépések szerint minden hangszer a helyére kerül és összeáll az egész dal.

A játék ötvennél is több pályát tartogat számunkra, amelyeket nyolc fejezetbe csoportosítottak a fejlesztők. A változatosság ugyan nem az erőssége a Happy Feet Two-nak, de van annyira bájos darab, hogy élvezet legyen végigvinni pingvinjeink kalandjait. Ráadásul egy extra kihívás is vár ránk minden pályán, ugyanis terepenként három különleges hangjegy is rejtőzik a jégtömbökben, amelyeket úgy tudunk elővarázsolni, ha táncunkkal szétrobbantjuk azokat. Viszont ezek akárhol rejtőzhetnek, így komoly kihívást jelent megtalálni mindet még egy edzettebb gamernek is.

Offline co-op módban játszva egy barátunkkal közösen még szórakoztatóbb is tud lenni az élmény, hiszen így kettőnknek kell összehangolni a mozdulatokat, vagy megoldani különféle "jégbe zárt" feladványokat. Utóbbi egyébként egyedül is jól kivitelezhető, hiszen két főhősünket akármikor tudjuk váltogatni, így egy kis logikával minden utunkba kerülő nehézséget le tudunk küzdeni.

Rengeteg jó játék érkezett idén a boltok polcaira, de a Happy Feet Two inkább amolyan nyugtató módon képes szórakoztatni és lekötni bárkit a monitor vagy a TV elé. Ahhoz, hogy saját magának beruházzon rá valaki, kicsit drága, de ha van kisebb gyerek a családban, akkor bátran vegyétek meg neki a fa alá. Utána már csak arra kell figyelnetek, hogy a kiskölyköt is engedjétek vele játszani.

A Happy Feet Two PlayStation 3, Xbox 360, Wii, DS és 3DS platformokra jelent meg, a cikk a PS3 verzió alapján készült.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

75%
grafika
9
hangok
7
játszhatóság
7
hangulat
8
Pozitívumok
  • Szép grafika
  • Tökéletesen visszaadja a film hangulatát
Negatívumok
  • Kevés a jó dal
  • Túl sok egyforma pálya

További képek

  • Happy Feet Two
  • Happy Feet Two
  • Happy Feet Two
  • Happy Feet Two

Happy Feet Two

Platform:

Fejlesztő: KMM Games

Kiadó: Warner Bros.

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2011. december 2.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!