New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Kinect: Disneyland Adventures (X360)

A Disney-vidámpark az Xbox 360 segítségével kel életre képernyőnkön.

2012.01.10. 10:15 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A gyerekek többségének valószínűleg az álmai között szerepel, hogy eljussanak Disneylandbe. És bár az amerikai kontinensről már régen megérkezett Párizs mellé is a legendás mesehősöket felvonultató vidámpark, azért valószínűleg a legtöbbeknek álom marad az oda jutás. Ezen segíthet valamelyest az Xbox 360-ra megjelent Disneyland Adventures, amely képernyőnkön eleveníti meg az óriási szórakoztató létesítmény helyszíneit. A mászkálásban és kikapcsolódásban pedig a teljes címben is szereplő Kinect szenzor segít, szinte tökéletes megoldásként a játék irányítására.

Kinect: Disneyland Adventures (X360)

Alapvetően két fő részre oszthatjuk a szoftvert. Először is kapunk egy óriási, a valódi helyszínekről mintázott vidámparkot, ahol tetszés szerint kóborolhatunk karakterünkkel, összefuthatunk ismert Disney karakterekkel (szám szerint 35-tel), és tőlük kapott feladatokat teljesíthetünk. De akár meg is ölelgethetjük Mickey egeret vagy Hófehérkét, és még autogramot is kérhetünk tőlük – ahogy azt a valódi parkokban is szokták a gyerekek. Másrészt a fő attrakciókhoz kapcsolódóan egy jó nagy adag minijátékot is elénk tár a játék. A 18 téma között szerepel például Micimackó, Pán Péter, az Alice Csodaországban vagy a Karib-tenger kalózai, tehát elég színes és változatos a felhozatal. Jellemzően három, egymás után elérhető kis játék vár mindenütt, amelyeket újra meg újra is lejátszhatunk a minél magasabb pontszám elérése érdekében.

A Disneyland Adventures legnagyobb erőssége akkor mutatkozik meg, ha ketten játszunk. A kooperatív vagy egymás elleni kétszemélyes minijátékokba bármikor beszállhat egy második játékos. Így pedig bátran ajánlható a Kinect egyik legfontosabb célközönségének tekintett kisgyerekes családoknak a program: az általában egyszerű feladatok miatt biztos, hogy a kisebbek is jól szórakoznak, miközben a navigálás lehet a szülők feladata. Ugrálhatunk Tigrissel, dülöngélhetünk jobbra-balra Pán Péter nyomán repkedve vagy hadonászhatunk végtagjainkkal, hogy elkapjunk mindenféle tárgyakat – a ránk váró feladatok egyszerre változatosak és ismétlődőek, de pont olyan arányban, hogy ez egyáltalán nem volt zavaró a tesztelés során.

Kinect: Disneyland Adventures (X360)

Talán egyetlen dolgot tudok negatívumnak felhozni, de az nem egyedül ennek a játéknak a hibája, hanem az eddig kipróbált minden kinectes programnak. Nevezetesen a menükben való navigációra gondolok. A fizikai gombok nélküli vezérlés már a PlayStation Eye korában is macera volt, és ez most sincs másként. Karunkat kell mindenféle irányban kitartani pár másodpercig, ha egy menüpontot aktiválni szeretnénk, ez pedig azért lássuk be, hogy lassú és körülményes.

A Frontier Developments már a Kinectimalsszel is megmutatta, hogy ügyesen tudja használni a Kinectben rejlő lehetőségeket. A Kinect: Disneyland Adventures egy újabb jól sikerült alkotásuk, a Disney licencet okosan felhasználó, igen élvezetes és szórakoztató játék gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek egyaránt. Kisgyerekes családoknak pedig mindenképpen ez most a tökéletes választás a Kinect mellé.

Kinect: Disneyland Adventures (X360)

Kinect: Disneyland Adventures (X360)Kinect: Disneyland Adventures (X360)Kinect: Disneyland Adventures (X360)Kinect: Disneyland Adventures (X360)Kinect: Disneyland Adventures (X360)Kinect: Disneyland Adventures (X360)

hozzászólások (1)

szbszig
szbszig 2012.01.13. 02:01
Aranyosnak tűnik. :-)
ajánlott olvasnivaló