25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Kinectimals: Now with Bears! (X360)

Medvék érkeztek a kinectes tamagotchi játékba.

Írta: gregmerch

A Microsoft Kinect rendszerének tavaly novemberi debütálásakor a brit Frontier Developments műhelyéből kikerült Kinectimals volt az egyik nyitó cím, amellyel az Xbox 360 vadonatúj mozgásérzékelő rendszerét kívánta a redmondi óriás népszerűsíteni, leginkább a kisgyermekes családok részére. Ebben a játékban egy varázslatosan szép, idilli szigeten, Lemurián lehetett egy „kiscicát” – értsd: nagyragadozó kölyköt – örökbe fogadni, és különböző trükkökre megtanítva őt bizonyos feladatokat elvégezni. Volt némi kerettörténete is a programnak, de annak leglényegesebb momentuma gyakorlatilag kimerült a cicusok etetésében, a velük való foglalkozásban, minijátékok tömkelegének játszogatásában, illetve bizonyos feladatok elvégzésében – mint például a kis kedvenc akadálypályán való végigvezetése. A játék előrehaladtával egyre nagyobb területét ismerhettük meg szigetünknek, és kis kunyhónkat is mind lakályosabban berendezhettük a magunk, no és persze doromboló barátunk számára. Alapvetően öt nagymacska kicsinyét választhattuk a játék kezdetekor, ám ez a szám a későbbiekben elért eredményünknek megfelelően több mint kétszeresére dagadt.

Kinectimals: Now with Bears! (X360)

Nemrégiben megjelent a program kibővített, immáron medvebocsokat is tartalmazó kiadása. Ebben a cicák mellett most kezdetben öt pihe-puha mackó közül is választhatunk. Velük az eddigiekhez hasonló feladatokat kell ellássunk, és végső célunk ezúttal is a kincskeresés. A játék szerkezete lényegében nem változott: feladatok teljesítéséért újabb térképdarabok nyílnak meg előttünk, és számos minijátékot játszhatunk kedvencünkkel a célba dobástól a frizbihajításig. Sikerünket tapasztalati pontokkal és némi játékbeli pénzösszeggel jutalmazza a program, amelyeket további játékelemek megnyitására, avagy egyéb kellékekre – játékszerek, berendezési tárgyak – válthatunk be. Itt is újabb hat bocs lesz elérhető a kezdeti öt mellé.

Kinectimals: Now with Bears! (X360)

A játék legnagyobb erőssége a szinte már túlcsorduló cukiság. Mindehhez csak szuperlatívuszokkal illethető képi világ társul. A kölykök minden egyes szőrszála külön-külön életet él, és a sziget különféle tájai is nagyon szépre sikerültek. Állatkáink dorombolása is nagyon aranyosra sikerült, és a zene is igen kellemes. Sajnos azonban a Kinect egyik legnagyobb rákfenéje, a mindennemű kézbe fogható kontrollert nélkülöző irányítás gyakorta meglehetősen bizonytalan volta itt is felütötte a fejét. Ez azt jelenti, hogy bizonyos játékelemek esetében – mint például a labda megfelelő helyre, irányba vagy távolságba dobása – az érzékelő időnként roppant sokat téved, így ilyenkor a vezérlés pontatlan. Ez egy gyakorlott felnőtt játékos kedvét is szegheti, nemhogy egy néhány éves csöppségét. Az irányítás apróbb hibái teszik ki a program leggyengébb elemét, még ha az első iteráció óta némi javulás tapasztalható is ezen a téren.

Kinectimals: Now with Bears! (X360)

A Kinectimals játékok szuperédes grafikájukkal, mókás hangulatukkal, kicsik és nagyobbak számára is élvezhető feladataikkal remek szórakozást nyújthatnak az egész családnak. A Kinect rendszerre eleddig megjelent valamennyi program közül ez ajánlható leginkább a kisebb gyermekeket nevelő famíliák, vagy gyermekes baráti társaságok számára, és akár zsúrok, baráti összejövetelek egyik fénypontja is lehet. Aki mindig is szeretett volna egy bengáli tigrist, esetleg egy grizzly medvét a ház körül, csak tartott a szomszédság fogadtatásától, az ne habozzon: itt a remek alkalom!

A Kinectimals: Now with Bears! kizárólag Xbox 360 konzolra jelent meg, irányításához Kinect kontroller szükséges.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

80%
grafika
9
hangok
9
játszhatóság
7
hangulat
8
Pozitívumok
 • Elképesztően aranyos
 • Gyönyörű grafika
 • Végre lehet otthon is vadállatot tartani
 • Kisgyermekes családoknak kiváló móka
Negatívumok
 • A minijátékok nagyon repetitívek
 • Irányítási pontatlanságok

További képek

 • Kinectimals: Now with Bears! (X360)
 • Kinectimals: Now with Bears! (X360)
 • Kinectimals: Now with Bears! (X360)
 • Kinectimals: Now with Bears! (X360)
 • Kinectimals: Now with Bears! (X360)
 • Kinectimals: Now with Bears! (X360)
 • Kinectimals: Now with Bears! (X360)
 • Kinectimals: Now with Bears! (X360)
 • Kinectimals: Now with Bears! (X360)

Kinectimals: Now with Bears! (X360)

Platform:

Fejlesztő: Frontier Developments

Kiadó: Microsoft Game Studios

Megjelenés: 2011. október 11.

Minimális rendszerigény: Kinect

» Tovább a játék adatlapjára

gregmerch

gregmerch
Amióta az első kvarcjátékát meglátta kb. 6 éves korában, mindennél jobban érdekelték az elektronikus játékok. 2010 óta árasztja el cikkeivel a magazin oldalait.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!