Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Tearaway

Zsák- helyett papírfigurával jön PS Vitán a Media Molecule következő játéka.

2013.11.07. 20:45 | szerző: gregmerch | Előzetes

A brit Media Molecule csapat ezidáig a LittleBigPlanet szériáról volt ismert. A sorozat minden egyes eddigi darabja hatalmas sikert aratott. A főszereplő Babzsák Úr (vagy -hölgy) kalandjait feldolgozó alkotások újszerű, kicsit formabontó, de minden tekintetben remekül kigondolt, tündéri bájjal átitatott megvalósításukkal méltán lopták bele magukat a PlayStation tulajdonosok szívébe. A fejlesztőcsapat most új vizekre evez: maguk mögött hagyva Babzsákföldet ezúttal a kartonpapír-figurák világába kalauzolnak el bennünket a hónap vége felé megjelenő új játékukkal, amely a Tearaway címet kapta, és kizárólag PlayStation Vitára jelenik majd meg.

Tearaway

Már az előzetes verzióból is világosan látszik, hogy a játék a Sony kézikonzoljának valamennyi technikai vívmányát alkalmazza. Történetünk hőse ezúttal egy levélkihordó úr (Iota), avagy hölgy (Atoi), akinek az a nemes feladat jutott osztályrészül, hogy a játékosnak elvigyen egy különleges üzenetet. Ehhez számos akadályon kell átverekednie magát, amelyek elhárításában természetesen mi vállalhatunk oroszlánrészt. Igen sokféle és különleges módon könnyíthetjük meg kis postásunk útját: a készülék hátsó érintőfelületéhez nyúlva például ujjaink mintegy „áttörik” a gép hátlapját, és azok virtuális másai megjelennek a játékban, ahol porrá zúzhatják a hősünk elé kerülő akadályokat és ellenfeleket. A kamera segítségével papírmasé alakokra fotózhatunk valódinak tűnő új skineket, de olyan megoldásokkal is találkozhatunk, ahol ujjunkkal kell a képernyőre rajzolva „kivágni” bizonyos eszközöket. Mindebből az derül ki, hogy a Sony nem mindennapi masinájának számos specifikációját és extráját eddig talán leginkább kiaknázó programot vehetünk hamarosan a kezünkbe, mindezt a fejlesztőkre eddig is jellemző egyedi stílusba csomagolva.

Tearaway

A játék grafikája a papírmasék és papírmodellek világát vegyíti a Lionhead egykori designere, Rex Crowle rajzaival, illetve firkáival, de a kiterjesztett valóság eszközeit is nagyon jól integrálja ezek mellé. A zenei és egyéb hangi körítés – élén természetesen az ezúttal is kiváló narrációval – ismét hozza azt, amire méltán számíthatunk a brit srácoktól, vagyis panaszra a legkevésbé sem lesz okunk. A vezérlésről, amely a PlayStation Vita teljes eszköztárát alkalmazza, már szót ejtettem, hiszen gyakorlatilag a teljes játékmenet ezekre a feature-ökre épít a billentyűk állandó nyomogatása helyett.

Tearaway

A LittleBigPlanet után a Media Molecule ismét valami nagyszerűt, és egyben különlegeset dob piacra pár héten belül. A Tearaway méltán számíthat osztatlan sikerre az előzetes példányban látottak alapján, és nagyon meglepődnék, ha a végleges verzió nem kapna magas pontokat a szakma, és hatalmas éljenzést a felhasználók részéről. ■

Tearaway
TearawayTearawayTearawayTearawayTearawayTearawayTearawayTearaway
Tearaway
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tearaway

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló