Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Rayman Legends (PS4)

Rayman és barátai az új konzolokra is ellátogattak.

2014.03.07. 18:00 | szerző: GeryG | Ismertető/teszt

Tavaly nyáron jelent meg a Rayman Origins egyenes folytatása, a Rayman Legends. Mindenki kedvenc lebegő fejű hőse ismét a világ megmentésére indult, kalandjára pedig elkísérték barátai is. A játék a sorozattól megszokott minőséget és hangulatot örökölte az előző részből, ha lehet, még szebb és szerethetőbb köntösbe csomagolva. A siker láttán a Ubisoftnál úgy látták, lehetne még ezt tovább is fokozni, így bejelentették, hogy – az akkoriban még csak megjelenni készülő – PlayStation 4-re és Xbox One-ra is elkészítik a játékot. Ezek a változatok most februárban láttak napvilágot, mi pedig gyorsan ki is próbáltuk, hogy sikerült az átirat.

Rayman Legends (PS4)

A történetről ezúttal nem mesélnék túl sokat, mivel azt Dino már megtette a PS3-as verzió tesztje során. Legyen elég annyi, hogy Raymant legédesebb álmából keltik fel, mivel a sötét teensie-k elraboltak tíz hercegnőt és a teljes udvartartásukat, akiket természetesen nekünk kell kiszabadítanunk.

Rayman Legends (PS4)

A Ubisoftnál persze nem elégedtek meg annyival, hogy fogták a játékot és egy az egyben átültették PS4-re és X1-re. Ennyivel valószínűleg a rajongók sem elégedtek volna meg. Ehelyett inkább igyekeztek minél több exkluzív tartalommal és a konzolok sajátosságait kihasználva felfrissíteni Rayman kalandját. Az Xbox One változatba tíz exkluzív kihívás és achivement mellett saját karakterek is kerültek: a Far Cry 3 gonosza, Ray Vaas, valamint Far Glob mellett Splinter Rayt oldhatjuk fel. Ezzel szemben a PS4-es változatba – amely alapján e teszt is készült – Edward Kenway alteregója, Assassin Ray várja a rajongókat. E karaktereken túl van egy közös újonc is, Champion Ray, akit a ranglistán való előkelő helyezésünkkel érhetünk el.
PlayStation 4-en a DualShock 4 képességeit is igyekeztek a Ubisoft Montpellier munkatársai kihasználni. A pályákon szerzett pontjaikért beváltható kaparós sorsjegyeket például az érintőfelület simogatásával lehet lekaparni. Ugyancsak az érintőfelület segítségével aktiválhatjuk a speciális kameramódot, amellyel megállítjuk a játékot és a kép egy tetszőleges részét kinagyíthatjuk, hogy aztán megosszuk barátainkkal. Ötletes, bár kérdéses, hogy mennyire hasznos új funkció ez.

Rayman Legends (PS4)

A PS4-es (és természetesen az X1-es) változat látványvilága nem különbözik a korábban megjelent verziókétól, de erre nem is volt semmi szükség, hiszen a Rayman Legends eleve nem a szemkápráztató effektektől vagy a tűéles textúráktól válik látványossá. Sokkal inkább az összhatás és a meseszerű megvalósítás ragadja magával az embert: a hátterek, a környezet és a szereplők is mind nagyon ötletesek és szerethetőek a maguk humoros módján.

Rayman Legends (PS4)

A Rayman Legends új konzolos változatai tehát alig különböznek a tavaly megjelent kiadásoktól, ám ezt semmiképp sem szabad negatívumként értékelni, hiszen a játék már PC-n, PS3-on, X360-on és WiiU-n is szinte a tökéletesség határát súrolta mind grafika, mind játékmenet és főleg hangulat terén. Így ezeken sokat már nem lehetett, nem kellett javítani. Ezt kompenzálandó a fejlesztők néhány exkluzív karakterrel töltötték fel az egyébként is szép kínálatot, valamint néhány egyedi irányításbeli megoldást is alkalmaztak. Összességében viszont azt kell mondanom, hogy csak azoknak érdemes beruházni a játék PS4-es vagy X1-es változatába, akik vagy nagyon nagy rajongói a szériának vagy eddig nem tették meg a többi platformra. Csalódni egyik esetben sem fognak. ■

A korábban több platformra megjelent Rayman Legends most PlayStation 4-re és Xbox One-ra érkezett meg. A cikk a PS4-es verzió alapján készült.

Rayman Legends (PS4)
Rayman Legends
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Rayman Legends

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló