Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Evolve Evolve

Evolve

A Turtle Rock Studios ismét a kooperatív multiplayer játék megújítására készül.

2014.06.27. 09:08 | szerző: Zoo_Lee | Előzetes

Aki kicsit otthonosabban mozog a játékiparban, az 2008 óta elégedetten bólogat, ha a Turtle Rock név jut a fülébe. A srácok nemcsak a Counter-Strike szérián dolgoztak évekig, hanem az ő fejükből pattant ki a Left 4 Dead ötlete is, amelynek fejlesztésében a Valve támogatta őket, és amellyel gyökerestül reformálták meg a kooperatív online FPS (és bizonyos mértékig a zombijátékok) műfaját. Azóta meglehetősen kalandos és nehéz utat jártak be, amely a Valve-tól a THQ-n át a Take Two-ig vezetett, tavaly viszont a játékosok legnagyobb örömére bemutatták legújabb sikergyanús játékukat, az Evolve-ot.

Evolve

Az Evolve lényege, hogy alapul veszi a Left 4 Dead klasszikus, négy túlélő négy szuperzombi (plusz a környezet) ellen koncepcióját, és a következő szintre emeli azt. Négy képzett, különböző képességekkel megáldott vadász indul harcba egy ötödik játékos ellen, aki egy hatalmas mutáns szörny szerepét tölti be. A külső nézetből irányított szörny képes vadászni és táplálkozni a pálya élővilágából, majd bizonyos nyersanyagmennyiség elérése után még nagyobbá, még erősebbé fejlődni, célja pedig a vadászok csapatának teljes megsemmisítése, egy bizonyos szint elérése után pedig a pálya közepén található generátor elpusztítása. Az eddigi demók során két szörnyet láthattunk, a brutális, közelharci csapkodásra, tűzlehelésre képes goliathot, valamint a Cthulhu-szerű, repülésre és távolsági támadásokra beállított krakent.

Evolve

A vadászok FPS-nézetben játszhatnak, és négy kasztba (assault, support, medic és trapper) tartozó különböző karakterek közül választhatnak. A kasztokon belül vannak azonos képességek (a medic felsegíti az elesett csapattársakat, a trapper képes egy kis, ideiglenes arénában csapdába ejteni a szörnyet, ahol elkerülhetetlen a konfrontáció a vadászokkal), viszont mindegyik karakter rendelkezik egyéni skillekkel is, amelyek gyökeresen eltérő játékstílushoz vezethetnek akár ugyanazon a kaszton belül. A bucket (support kaszt) például egy robot, amely képes levenni és felderítő drónként eldobni a saját fejét, ha pedig így észreveszi és beméri a szörnyet, akkor azt a többi játékos is követni tudja a térképen egy ideig.

Evolve

Az eddigi bemutatókban két, eltérő felépítésű és élővilágú pályát láthattunk: egy hatalmas fákkal és sűrű növényzettel borított, folyókkal határolt dzsungelt, és egy gát köré épült sziklás sivatagot. A környezet mindkét fél számára fontos jelentőséggel bír. A szörnynek például folyamatosan mozgásban kell maradnia, jól megválasztania az időigényes evolúció helyét, és ügyelnie arra, hogy ha mindenképp küzdenie kell a vadászokkal, arra olyan helyen kerüljön sor, ahol rajta kívül más, egyszerűbb élőlények is megtámadhatják őket, illetve a figyelmetlen játékosok esetleg belesétálhatnak egy óriási vízi szörny vagy egy hatalmas húsevő növény szájába. Az emberek ellenben az elhullott, esetleg menekülő állatokból, a felszálló madarakból következtethetnek arra, hogy ellenfelük épp merre van.

Evolve

Az Evolve egy remek koncepciónak ígérkezik, és bár személyesen még nem tehettem rá a kezemet, akik eddig különböző bemutatókon, illetve az E3 során kipróbálhatták mind a sajtó, mind az egyszerű játékosok közül, egyaránt el voltak ragadtatva tőle. Kíváncsian várom a megjelenést, a remélhetőleg addig bejelentendő további vadászokkal, szörnyekkel és helyszínekkel együtt. ■

Evolve
EvolveEvolveEvolveEvolveEvolveEvolveEvolveEvolve
Evolve
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Evolve

hozzászólások (1)

GustyX
GustyX 2014.10.24. 10:41
MINIMUM SPECS

CPU:
Intel Pentium D 3GHz or higher
AMD Athlon 64 x2 Dual Core 6400 2.4 GHz or higher

RAM: 4GB
GPU:
AMD Radeon 5770 or higher
NVIDIA GeForce GTX 560 or higher

HDD: 15GB Install
OS: Windows 7 64-bit

Whether you’re using a lower-end PC or just value frame-rates over quality: We turned down the settings a bit and turned off AA to get some extra frames on an older test rig in the office.

RECOMMENDED SPECS

CPU:
Intel Core i7 920 2.67GHz or higher
AMD A8-3870 3GHz or higher

RAM: 6GB RAM
GPU:
AMD Radeon R9 280 or higher
NVIDIA GeForce GTX 680 or higher

HDD: 15GB Install
OS: Windows 7 64-bit

Higher-end PC gamers: You will obviously push to Ultra settings and dial back as needed.
ajánlott olvasnivaló