Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Dark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Ivory King

Teljessé vált a Dark Souls II DLC-trilógiája.

2014.10.15. 08:35 | szerző: Barnabás | Ismertető/teszt

A Dark Souls II háromrészes, The Lost Crowns című DLC-csomagja immár teljessé vált, ugyanis a napokban megjelent a trilógiát lezáró Crown of the Ivory King. A fagyos hóviharokkal borított vidék az eddigiekhez hasonló felépítésű kiegészítés, amely ezúttal is színvonalas tartalommal bővíti ki az alapjátékot.

Dark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Ivory King

Aki már végigjátszotta az eddigi két küldetéscsomagot, valószínűleg ki is találta, honnan fog megnyílni a teleport az új területek eléréséhez. Bizony, a Shrine of Winternél lévő oltárt megérintve tudunk eljutni a végső DLC-terepre. Egyből jeges fuvallat fogadja karakterünket, a mindent beborító fehérséggel pedig jobb, ha megbarátkozunk, mert az új kalandok nagy részében ebben a zord időjárásban kell bandukolnunk. Időnk nagy részét egy újabb kastély felfedezésével fogjuk eltölteni, ahol az eddigiekhez hasonlóan komoly kihívásokra számíthatunk. Továbbra is áll a kijelentésem, amelyet az eddigi két DLC-nél írtam, azaz hogy megfelelően magas szintű karakterrel érdemes csak belevágni a felfedezésbe, mert jócskán fogunk találkozni szivatós helyzetekkel és kemény ellenfelekkel. Szerintem a második DLC nehezebb volt, de ez persze az adott irányba fejlesztett karakter és a játékos képességének is függvénye. A lényeg, hogy most is nagyon oda kell figyelni és kellő óvatossággal továbbhaladni.

Dark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Ivory King

Mivel a hó birodalmában vagyunk, értelemszerűen a tűzsebzést okozó fegyverek és a tűzalapú varázslatok nagy segítségünkre lesznek. A második pályacsomagban megismert bérgyilkossal, Maldronnal ismét összefutunk, azonban most nem megszállóként, hanem fehér fantomként fogja megkeseríteni az életünket. Ennél a figuránál nagyobb trollt még nem láttam a Dark Souls II-ben, hihetetlenül bicskanyitogató figura. Az NPC megszállók mellett a többi ellenfél is elég kegyetlen tud lenni, elég megemlíteni a guruló, tüskés sünöket, valamint a nagyokat ütő és rugó gólemeket. A terep ismét csavarosan lett felépítve, egy fontos tárgy megszerzéséig például nem nagyon érdemes nekifutni a terep első főellenfelének, az utolsó boss előtt pedig kifejezetten érdemes visszatérni a már eddig bejárt területekre, mivel időközben új utak nyílnak meg rajtuk. Egy kis újdonságot is kapunk a végső főellenfél legyőzése elleni harcban, ugyanis egy többszereplős, egészen epikus csatában vehetünk részt. A főellenfelekkel most nem szenvedtem annyit, mint a Crown of the Old Iron King DLC-ben, viszont az ezúttal is meglévő opcionális, kivételes kihívással kecsegtető rész már a frusztráció nagyon magas szintjét érte el. Nem is az opcionális főszörny legyőzése a kemény, hanem az odáig vezető út a zéró látótávolságot lehetővé tévő hóviharban és a folyamatosan termelődő kemény ellenfelekkel.

Dark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Ivory King

Új varázslatokat, páncélokat, fegyvereket, gyűrűket most is zsákmányolhatunk, közöttük pár egészen hasznos darabot is lehet találni. Ezt a pályacsomagot is ki lehet végezni 4-8 óra alatt, ami természetesen most is függ karakterünk, felszerelésünk fejlettségétől és képességeinktől. Amint pedig egy diadalittas üvöltést követően teljesítettük a DLC-trilógia mindhárom darabját, érdemes ellátogatni a megszerzett koronáinkkal az Undead Cryptbe, Vendrick király termébe egy különleges meglepetésért.

Dark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Ivory King

A The Lost Crowns trilógia záró darabja is élvezetes kihívásokat tartogat, sőt a fagyos időjárásnak és terepnek köszönhetően kellő változatosságot is nyújt. A Crown of the Ivory King végeztével pedig elégedetten dőlhetünk hátra, és a jól megérdemelt győzelmünk után nincs is más hátra, mint izgatottan várni a következő From Software csodát. Szerencsére nincs sok hátra, jövő februárban már érkezik is a zseniálisan kinéző Bloodborne. ■

Dark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Ivory King
Dark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Ivory KingDark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Ivory King
Dark Souls II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dark Souls II

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló