25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Dark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Old Iron King

Megjelent a Dark Souls II DLC-csomagjának második része.

Írta: Barnabás

Az egy hónappal ezelőtti Crown of the Sunken King DLC-ről írt ismertetőben megígértem, hogy a DLC csomag többi részéről is olvashattok majd nálunk. Nemrég megérkezett a második epizód, a Crown of the Old Iron King, amellyel ismét egy igényes letölthető tartalommal ajándékozta meg a fejlesztőcsapat a Dark Souls II híveit.

Dark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Old Iron King

Az első DLC-hez hasonló méretű és felépítésű a második korona megszerzéséért indított küzdelmünk. A kalandok kezdőhelyszínét Iron Keepből érhetjük el, pontosabban az Old Iron King legyőzése utáni teremből juthatunk el a szürke hamuval, halálos ellenségekkel és ravasz megoldásokkal ellátott terepre. Az előző kiegészítőnél írtam, hogy csak tapasztalt és kellően felfejlesztett karakterrel rendelkező játékosoknak ajánlott az új tartalom, amely itt most még hangsúlyosabban igaz. Igaz, hogy New Game+-ban ismerkedtem a kihívásokkal, de nem egy esetben estem áldozatul a szivatós helyzeteknek és az óriásit sebző ellenfeleknek. Találkozni fogunk egy hihetetlenül idegesítő, nem játékos irányította megszállóval, csak speciális tárgyakkal elpusztítható, az életünket többféle módon megkeserítő bálványokkal és nagyon kemény főellenfelekkel. Hiába 200-as szintű a karakterem, a DLC végén lévő főellenfél az első próbálkozásoknál megalázóan döngölt a földbe. A tapasztalataim alapján egyébként érdemes egyedül elpusztítani a főszörnyetegeket, mivel a megidézett társak annyira megnövelik védelmi statisztikáikat, hogy nagyon sokáig tart leamortizálni az életerőcsíkjukat. És ugye a hosszabb csata több hibázási lehetőséget rejt. Így aztán mesterien kell időzíteni az elgurulásokat és a megfelelő pillanatban kivitelezett ellentámadásokat, vagy egy nagy stabilitású pajzzsal védekezve érhetünk még el eredményeket.

Dark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Old Iron King

Persze az idegőrlő nehézség nem újdonság a Dark Souls II híveknek és pár igencsak frusztráló rész ellenére élvezetes lett a Crown of the Old Iron King. Nagyon hangulatos a vastag hamuval borított terep és jól lett felépítve a bejárható terület is. Új felszerelések, varázslatok természetesen most is fellelhetőek, érdemes alaposan körülnézni a rejtett helyek és a felrobbantható falak megtalálásához. Különösen tetszett, hogy a sok veszélyes szörnnyel zsúfolt termek megtisztításához kapunk új taktikázási lehetőségeket is a tüzet fújó szobroknak és a robbanó hordókat cipelő goblinoknak köszönhetően. Utóbbiak különösen jópofák, ahogy terelgetjük őket a kívánt helyen való felrobbantáshoz. Az epizód játékideje most is 4-8 óra között mozog, attól függően, hogy mennyire vagyunk alaposak és profik. Bevallom, én többet szenvedtem a második résszel, mint az elsővel, de lehet, hogy a feketeöves játékosok játszi könnyedséggel fogják leverni a vérükre szomjazó orbitális bestiákat.

Dark Souls II: The Lost Crowns - Crown of the Old Iron King

A Crown of the Old Iron King az első DLC-hez hasonlóan remek színvonalú tartalommal bővíti a játékot, és ha lehet, az eddigieknél még nagyobb kihívással szolgál a Dark Souls II rajongóinak. Szeptember végén érkezik a befejező rész, Crown of the Ivory King címmel, amelyben majd egy hóval borított fagyos vidékre látogathatunk el.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dark Souls II

Platform:

Fejlesztő: FromSoftware

Kiadó: Namco Bandai Games

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés:
2014. március 14. PC
n/a: PS3, PS4, X360, X1

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!