Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Mushroom 11

Mushroom 11

Nehezebb, mint amilyennek tűnik...

2015.10.15. 09:00 | szerző: Vismayor | Ismertető/teszt

Az Untame fejlesztőcsapat második játéka a Mushroom 11 címet kapta, stílusát tekintve pedig egy puzzle-platformerről van szó. Főhősünk egy zöld entitás, alapvetően valamiféle gomba, a egy lepusztult, kihalt, már-már világvégei környezetben világnak indul – természetesen a mi segítségünkkel.

Mushroom 11

A játék irányítása nagyon egyszerű – vagy legalábbis annak tűnik: az egérrel tudjuk terelni a lényt, pontosabban törölni egyes részeit, ám mivel ő nem egy átlagos gomba (biztos kapott egy kis sugárzást :-) ), ahogy egyik része eltűnik, az anyagmegmaradás törvénye szerint megjelenik máshol, és voilà, tudunk haladni. Egyszerűnek hangzik, igaz? Nos, mint ahogy az előbb is utaltam rá, nem az. Több feladványnál is végtelen türelem szükségeltetik ahhoz, hogy a kellő formájúra alakítsuk a lényünket, és közben nem árt erősen imádkozni is, mivel terjeszkedésünk teljesen véletlenszerű, és lehet, hogy rossz irányba kezdünk el növekedni. Ennek kiküszöbölésére kapunk lehetőséget „radírunk” finomítására is, továbbá, az oszd meg és uralkodj elvet követve képesek vagyunk több darabra szakadni. Ezen képességek gyakran jól fognak jönni a különböző feladványok megoldása közben.

Mushroom 11

Ám egy ilyen világban még egy gombának se csupa móka és kacagás az élete, egy kis túrázással megfűszerezve. Érdemes alaposan odafigyelnünk, hiszen hiába a szuperképességeink, azért vannak dolgok, amik nekünk is tudnak ártani. Például nincs olyan mutáns gomba, ami szívesen veszi, ha fortyogó lávába pottyan, vagy anyagzabáló, fertőzött vízzel érintkezik. Továbbá él a mondás, hogy amit ember alkot, az el is romolhat: előfordul, hogy például az épület, amelyen épp át szeretnénk jutni, a súlyunk alatt úgy dönt, hogy összedől, ezzel késztetve minket enyhe pánikrohamra és heves menekülésre. Azért tessék megnyugodni, nem kell minden létező dologtól reszketnünk, mint a kocsonya, mi se vagyunk ártatlan, ma született spórák: vannak növények, bogarak, amelyeket teljes nyugalommal olvasztunk magunkba, miközben áthaladunk rajtuk. Miután átküzdjük magunkat megannyi akadályon, vár ránk a pálya „főellensége”, akit aztán valamilyen trükkös módszerrel le kell győznünk, ám ne feledjük, hogy egyetlen offenzív képességünk az, hogy bizonyos dolgokat képesek vagyunk elnyelni, így senki ne várjon óriási csatákat, elvégre ez egy feladványokra épülő játék.

Mushroom 11

Az irányítástól senki ne riadjon vissza, kellő gyakorlás után teljes egészében uralni fogjuk lényünk mozgását. (Róma se egy nap alatt épült :-) ) A látvány kellemes, már ha épp kedveljük a poszt-apokaliptikus világképet. (Kedveljük, bizony!) Kiválóan megrajzolt háttér biztosítja, hogy néha még arról is elfelejtkezzünk, hogy a játék méri az időnket, a környezet teljes egészében hozza az érzést, hogy itt bizony történt egy és más. Sajnos amit a látvány ad, azt a hangzás el is veszi. Gombánk folyamatosan olyan hangot ad ki, mint aki elrontotta a gyomrát, a zene pedig monoton, egy idő után pedig zavaró is tud lenni.

Mushroom 11

A Mushroom 11 összességében egy jó alkotás lett, elgondolkoztató és kellően élvezhető. Viszont ez nem az a játék, amelyhez egy hosszú nap végeztével, levezetésképpen leülnék. Ahhoz kellet volna csomagolniuk a játékhoz egy adag türelmet is... :-) ■

Mushroom 11
Mushroom 11Mushroom 11

értékelés

Mushroom 11

Pozitívumok
  • Kellő gyakorlás, és az irányítás egyszerűvé válik
  • Megdolgoztatja az ember agyát
  • ól kidolgozott pályák
Negatívumok
  • Türelmetlen játékosoknál javasolt a kevlár (a gépnek :-) )
  • A zene egy idő után zavaró
Mushroom 11
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mushroom 11

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló