25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

Paris Games Week: Sony sajtókonferencia összefoglaló

Új bejelentések és új trailerek a párizsi rendezvényről.

Írta: Dino

A Sony az idei gamescom során nem tartotta meg a hagyományosnak mondható sajtótájékoztatóját, helyette inkább az ezen a héten megrendezett Paris Games Week keretében szervezett bemutatót, amelynek során több újdonságról is lerántották a leplet. Lássuk, milyen játékokról esett szó a közel kétórás prezentáció során!

A sajtókonferenciát egy montázs nyitotta, amelynek végén Jim Ryan, az SCEE elnöke érkezett a színpadra. Bevezetőjében elmondta, hogy 20 éve jelent meg az első PlayStation, és hogy idén számos nagy cím érkezett már eddig is aktuális konzoljukra, a PlayStation 4-re. Megemlítette a pár nappal ezelőtti hírt, miszerint kb. 10 százalékot csökkent a PlayStation 4 ára, majd áttért a legközelebb érkező két nagy játékra. November 6-án jelenik meg a Call of Duty: Black Ops III, amelynek DLC-i a megjelenésükkor elsőként 30 napig csak PS4-en lesznek elérhetőek, és egy bónusz zombis pálya is lesz PS4-re. Ehhez kapcsolódóan a zombis játékmódból mutattak egy trailert.

A másik nyakunkon lévő újdonság a Star Wars Battlefront lesz, amelynek megjelenésekor egy Darth Vader mintázatú PlayStation 4-et tartalmazó csomag is megvásárolható lesz. Trailer ebből a játékból is volt természetesen.

Yoshinori Ono fura antennával a fején érkezett, és a Street Fighter V-ről beszélt. Hat extra karaktert oldhatunk majd fel a játékban, de DLC-vásárlás helyett a játékbeli pénzt is használhatjuk erre. A verekedős játék 2016. február 16-án jelenik majd meg, és – hacsak nem poénnak szánták – Katsuhiro Harada, a Tekken széria producere is játszható karakter lesz benne.

És ha már szóba került, Katsuhiro Harada meg is érkezett a színpadra, és bejelentette, hogy PlayStation 4-re jön a Tekken 7, a 20 éves sorozat legújabb epizódja.

Ezt a Gearbox új multiplayer akciójátékának, a Battlebornnak a videója követte.

Újabb vadonatúj bejelentésként felfedték a Boundlesst, amelynek egyik érdekessége az lesz, hogy PC-s és PS4-es játékosok játszhatnak egymás ellen. Procedurálisan generált világba csöppenünk, ahol portálokon keresztül más játékosokhoz juthatunk el. A játék egyes részeiben erősen a Minecraftot idézte.

Aviciivel közösen egy újabb zenei játék készül, mégpedig Vector címmel.

Nem maradhatott el a show-ról a No Man’s Sky se, amely egy újabb trailert kapott. Elég nagy hype van a játék körül, kíváncsian várjuk, teljesíti-e majd a hozzá fűzött reményeket.

A Housemarqe amellett, hogy az Alienationön dolgozik, még egy projektet futtat, amelyről most rántották le a leplet. A Matterfall egy akciódús sci-fi játéknak ígérkezik a látott trailer alapján.

Jövő tavasszal érkezik az Insomniactól a Ratchet and Clank, a széria reboot epizódja. Ebből is kaptunk egy új trailert.

A Killzone sorozatot fejlesztő Guerrilla Games az E3-on mutatta be a Horizon: Zero Dawnt, amelyből egész hosszú prezentációt kaptunk. Főhősünknek egy óriási robottal kellett megküzdenie, amelynek gyenge pontját a játék leállításával derítették ki: egyik fegyverét ha lelőjük róla, azzal támadhatjuk meg és intézhetjük el. Nem is érdemes vakmerően, szemtől szemben megküzdeni az ilyen lényekkel, érdemes inkább valami taktikát kieszelni. A játék várhatóan a jövő év során fog megjelenni, kizárólag PlayStation 4-re.

Egy hónap múlva, november 24-én kiegészítőt kap a Bloodborne, mégpedig The Old Hunters címmel. De ennél jelentősebb volt talán a soron következő trailer, amely egy ma megjelent kiegészítést mutatott be: a DriveClub Bikes a címének megfelelően motorkerékpárokkal bővíti az autós játékot. Yamaha, Ducati, Kawasaki, BMW, Honda, Bimota és sok más motor vár ránk benne, amelyeket mind a 78 DriveClub versenypályán vezethetünk. Az offline Tour kampányban 42 esemény vár ránk. 4590 forintért lehet hozzájutni a PlayStation Store-ban.

Az új bejelentések után egy újabb japán fejlesztő – és tolmácsa – érkezett a színpadra. Keiichiro Toyama a Gravity Rush 2-ről beszélt.


Nem maradt távol természetesen a Naughy Dog sokak által várt játéka sem a rendezvényről: az Uncharted 4-ből ezúttal a multiplayer módot mutatták be. A környezet erősen rombolható, a karakterek megállás nélkül heccelik egymást, miközben igencsak akciódús játékmenetre számíthatunk. A béta december elejétől lesz elérhető.

A LittleBigPlanet első két részéért felelős Media Molecule is új játékon dolgozik, az E3-on bejelentett Dreamsen. Alex Evans és Mark Healey prezentálták a programot, ami igazából lehet, hogy nem is nevezhető annyira játéknak, inkább egyfajta kreatív homokozó, amelyben mindenki megvalósíthatja álmait: létrehozhatja saját kis világát és karaktereit, majd velük mindenféle történeteket játszhatnak el. Jövőre bétateszt is lesz belőle.

A sajtóbemutató következő blokkjában a PlayStation VR-hoz (lánykori nevén Project Morpheus) készülő játékokról esett szó. A RIGS egy csapat alapú robotos akció/sportjáték.

Bár pár napja pont ennek ellenkezőjét állították a fejlesztők, mégiscsak lesz kiegészítő az Until Dawnhoz, mégpedig PlayStation VR-hoz. A címe Until Dawn: Rush of Blood lesz.

Cevat Yerli, a Crytek egyik alapítója ismét valami nagy dolgot ígér: a Robinson: The Journey szintén PlayStation VR-hoz készül, és látványilag biztosan a topon lesz. A demóban egy rakás dinoszaurusz rohangált körülöttünk, miközben egy golyó alakú robot lebegett előttünk.

PlayStation VR-on éled újra az Atari klasszikusa, a BattleZone is, elsőként a Sony virtuális valóság eszközén.

A The Walk (Kötéltánc) című filmhez kapcsolódóan is készül egy VR alkalmazás, amelyben a WTC tornyai között mehetünk át. Tériszonyosoknak nem ajánlott. A további PlayStation VR játékokról egy montázsban emlékeztek meg, majd megtudhattuk még azt is, hogy a Tekken 7-ben is lesz VR támogatás.

Az autós játékok szerelmesei valószínűleg régóta vártak erre: a PlayStation 4-re is jön GT játék, mégpedig a GT Sport. A játékról Kazunori Yamauchi beszélt, aki többek közt elmondta, hogy a Polyphony Digital szorosan együttműködik a FIA-val, azaz a Nemzetközi Automobil Szövetséggel, és két nagy versengés zajlik majd a játékban. Az egyik az országok közti (Nations Cup), míg a másik az autómárkák között (Manufacturer Fan Cup), ahol mindenki a kedvenc autójával indulhat. Természetesen ebből a játékból se marad ki a PS VR támogatás.

„Sok francia van itt?“ – kérdezte Rayman atyja, Michel Ancel saját anyanyelvén, természetesen nagy tapsot kapva a párizsi közönségtől. Wild című játékában egy sámánt irányíthatunk, akivel átvehetjük a hatalmat a vadállatok felett, így például egy sas bőrébe bújva vadászhatunk kígyóra, amit aztán ha visszaviszünk a sámánhoz, gyógyírhoz használhatja fel. Vagy egy ellenséges törzs táborát nyúlként kémlelhetjük ki.

A konferencia végéhez közeledve azért várható volt, hogy egy nagyobb durranással is készülnek a Sonynál. A Quantic Dream (Heavy Rain, Beyond Two Souls) első embere, David Cage érkezett a színpadra, aki bejelentette új játékukat, a Detroitot. A sci-fi sztori főhőse a pár évvel ezelőtti egyik techdemóban bemutatkozott Kara lesz, aki történetesen egy android.

Kaptunk tehát vegyesen mindent a Sony párizsi rendezvényén: már bejelentett játékokhoz új trailert, új információkat, no és persze számos vadonatúj bejelentést is. Kíváncsian várjuk a további híreket, trailereket és képeket.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!