Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Gravity Rush Remastered

Gravity Rush Remastered

Kézikonzol után nagygépen is elérhető a felújított Gravity Rush.

2016.02.20. 21:48 | szerző: Barnabás | Ismertető/teszt

A Gravity Rush eredetileg 2012-ben jelent meg PlayStation Vitára, és a meglehetősen pozitív fogadtatásnak, valamint az idén érkező második résznek köszönhetően egy felújított kiadás is elkészült most PlayStation 4-re. A nyílt világú, szerepjátékos elemekkel meghintett, akcióval bőven fűszerezett kaland nem sokat változott a kézikonzolos verzióhoz képest, azonban mivel az alapjátékról nem született nálunk ismertető, így kicsit bővebben is körbejárom az alapokat.

Gravity Rush Remastered

A játék a Hekseville nevű, lebegő városban játszódik, amelyet egy gravitációs vihar több részre szabdalt, valamint ezzel együtt a nevi szörnyek is felbukkantak, akik terrorizálják a lakosságot. Mi egy Kat névre hallgató lányt irányítunk, aki a játék elején emlékeit elveszítve ébred. Rövidesen egy misztikus, fekete macska, Dusty csatlakozik hozzá, aki különleges erőkkel ruházza fel. Segítségével tudjuk irányítani a gravitációt, amelyet a város lakóinak segítésére és a szörnyek elpusztítására fogunk felhasználni. Kat kalandjait képregényes állóképekkel közvetítik az átvezető jelenetek, amelyeken keresztül egy kicsit sablonos, de még bőven élvezhető sztorit játszhatunk végig.

Gravity Rush Remastered

A játékmenet a gravitáció manipulálására épül: a levegőbe felugorva a tér bármely irányába sodródhatunk tovább. Eleinte kicsit nehéz beleszokni ebbe a közlekedési formába, és bizony sokszor nem fogjuk tudni, hogy merrefelé van a fent és a lent, de idővel bele lehet jönni. A szinte szabadon való repkedésnek a folyamatosan fogyó gravitációsképesség-mérőnk szab határt, amelyre állandóan figyelnünk kell, nehogy elfogyjon. Ez a képesség – ahogy a többi is – a játéktérben összegyűjthető, és a küldetésekért kapott lila színű kristályok felhasználásával fejleszthető, így a játék végére egy sokkal ütőképesebb hősnővel tudunk majd érvényesülni.

Gravity Rush Remastered

A harc is fontos részét képezi a Gravity Rushnak, azonban többnyire repetitív ütközetekben vehetünk részt. A nevik többféle formában bukkannak fel, és időközönként főellenfelekkel is összecsapunk, de a fő módszereink nem változnak ellenük. A földön rúgásokkal és gyors kitérésekkel érvényesülhetünk, valamint a gravitációs energiával tárgyakat hajíthatunk ellenfeleinkre. A leghatásosabb módszer azonban a gravity kick, amely a levegőből lebegve az ellenfelek jelölt gyenge pontjaira kivitelezett rúgás. Speciális támadásokat is kapunk később, valamint fejleszthetjük minden támadási formánkat, de ez marad a leghatásosabb offenzív mozdulatunk a játék végéig.

Gravity Rush Remastered

Sokfajta küldetést kapunk, de a legtöbbjük szinte ugyanúgy játszódik le. Időre kell eljutnunk valahova, vagy úgy manővereznünk, hogy ne vegyenek észre, és közben természetesen a neviket is el kell pusztítanunk. Tehát egy idő után elég repetitívvé válik a játékmenet, és ezt a szintén időre menő challenge küldetések, a világban fellelhető gyűjtögetnivalók, valamint a felújított verzióhoz alapból megkapott három DLC mellékfeladat (Spy Pack, Military Pack, Maid Pack) sem teszi igazán változatosabbá. Sőt, az amúgy elég hosszú játékidőt biztosító sztori is elég kurtán, befejezetlenül ér véget. Igaz, hogy idén érkezik a játék második része, de illett volna megfelelően lezárni a történet fonalát.

Gravity Rush Remastered

A Gravity Rush nyitott világát cel-shaded grafika jeleníti meg. amely kellően stílusosan ábrázolja a steampunk jellegű helyszíneket. Ugyan a részletgazdagság és az effektek nem közelítik meg a legmodernebb játékok vizuális színvonalát, azért mégiscsak egy Vita portról beszélünk. Az 1080p-re felhúzott, 60 fps képfrissítéssel pörgő játékmenet így is tisztességes látványvilágot biztosít. Az irányítást jól sikerült átültetni a Vitáról (lehet mozgásérzékelős irányítási metódust is használni a hagyományos helyett), de ahogy korábban is említettem, időbe telik majd a megszokása és a térben való eligazodás a játékban. A hangok és zenék egyaránt kellemesek és jól kivitelezettek, valamint külön figyelmesség, hogy bizonyos hangok a kontroller hangszóróján keresztül szólalnak meg.

Gravity Rush Remastered

A Bluepoint Games fejlesztőgárdája egy remek átirat keretében hozta el PlayStation 4-re a négy évvel ezelőtt PS Vitára megjelent Gravity Rusht. Egy igazán egyedi játékmenettel bíró, sajátos alkotással ismerkedhet meg az, akinek annak idején kimaradt a kézikonzolos verzió. Ugyan nem egy felsőkategóriás, mindenki által ismert és várt szoftver a Gravity Rush Remastered, de kellemes, magával ragadó játékmenetével és szimpatikus főhősnőjével könnyen el tudja varázsolni az egyedi megoldásokra vevő játékosokat. ■

Gravity Rush Remastered
Gravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush RemasteredGravity Rush Remastered

A Gravity Rush Remastered PlayStation 4-re jelent meg.

értékelés

Gravity Rush Remastered

Gravity Rush Remastered
Pozitívumok
  • Egyedi, ötletes koncepció
  • Stílusos képi világ
  • Technikailag jól megvalósított felújítás
Negatívumok
  • Hosszabb távon repetitívvé váló játékmenet
  • Monoton harcok

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló