25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

HyperX Cloud Revolver Pro Gaming Headset videoteszt

Újabb gamer headset érkezett hozzánk kipróbálásra.

Írta: Dino

Egy újabb gamer headset érkezett hozzánk nemrég tesztelésre, így új videónkban most bemutatjuk nektek a HyperX Cloud Revolvert.

A Kingston alig három évvel ezelőtt, 2013 nyarán lépett be a gamer headsetek piacára. A HyperX brandnévvel jelzett, játékosoknak szánt termékeinek palettáját bővítette a Kingston HyperX Gaming Headsettel, amely igazából nem volt más, mint a dán SteelSeries Siberia v2-es modelljének kékre színezett verziója.
A nyitás jól sikerült a Kingstonnak, így egy évvel később egy újabb headset érkezett az akkorra már pusztán HyperX márkanéven futó termékvonalba, mégpedig a HyperX Cloud. Ehhez egy másik skandináv gyártó, a svéd QPAD egyik gamer fülesét, a QH-90-et festették át és bővítették némileg. Nagyjából fél év múlva aztán jött a folytatás, a HyperX Cloud II, amely leginkább ráncfelvarrás volt, valamint a hagyományos dupla jack csatlakozó felváltása virtuális térhangzást is előállító USB-s hangvezérlőre.
Ezután egy kicsivel nagyobb szünet következett, azonban nem véletlenül: a nemrég megjelent legújabb modell, a Cloud Revolver már a HyperX 100%-osan saját fejlesztése, és igyekeztek mindent beleadni, hogy a gamerek egyik új kedvencét dobhassák piacra.

Már a csomagolásnak is megadták a módját: az előzőhöz hasonlóan masszív, szivaccsal kibélelt dobozt rejt a külső karton, amelyben megtaláljuk magát a headsetet, a mikrofont, valamint egy vezérlőkkel felszerelt hosszabbítókábelt.
A design ezúttal is a fekete és piros színekkel operál, az óriási, műbőr borítású, memóriahabbal kitöltött puha fülpárna pedig teljesen körbeöleli hallószervünket. Az előző modellhez képest talán visszalépésnek tűnhet, hogy most nem kapunk cserélhető, velúrborítású párnát, de nem is hiányzott, nagyon kényelmesnek bizonyult a Cloud Revolver hosszabb távon is. A headset tetején egy masszív fém rész ível át, ez tartja össze a két oldalt, alatta pedig puha párnázott rész támaszkodik fejünkre. A bal oldalon kijövő, egy méter hosszúságú, fonott borítású kábel végén egy négypólusú jack csatlakozó kapott helyet, amelyet akár közvetlenül ráköthetünk a PS4 kontrollerére vagy mobiltelefonunkra is. Ha PC-n szeretnénk használni, akkor a dobozban található kétméteres hosszabbítóra is szükségünk lesz: ennek egyik végén a hagyományos, kétjackes megoldás található, azaz a fejhallgató és a mikrofon csatlakozója külön, míg a másik végén egy kis dobozka a hangerőszabályzóval és a mikrofonnémító kapcsolóval. Ide dughatjuk be a headset csatlakozóját.
A fülhallgatóra az irányított, zajszűrős mikrofont a Cloud II-höz hasonlóan csatlakoztathatjuk, azaz egy 3,5-es jackkel pattinthatjuk be a helyére. Ezúttal nincs műanyag sapka a foglalatra, ami igazából jobb is, mert mindig is attól féltem, hogy elveszik az onnan a korábbi teszt során. A mikrofon rugalmasan hajlítható, így könnyen megtalálhatjuk a megfelelő pozíciót szánk előtt.

A Cloud Revolverben 50 mm-es membránok kaptak helyet, az előző modellhez képest fülünktől valamivel távolabb, így nagyobb teret adva a hangoknak. Teszteltük játékokkal és zenékkel is, és mindkét téren kiválóan teljesített, szuper hangminőséget kaptunk a használata során. Negatívumnak talán azt hozható fel, hogy ha véletlenül hozzáérünk a fejünkön lévő headset felső fém pántjához, az hosszan lecsengő hangot hallat, ami zavaró, de ha nem izgünk-mozgunk játék közben, akkor nem sokszor találkozunk vele.
A HyperX Cloud Revolver 40 ezer forint körüli árával nem tartozik az olcsó headsetek közé, de ezért a pénzért egy kényelmes, nagyon jó hangzású terméket kapunk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!