New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

HyperX Cloud Pro Gaming Headset

Kipróbáltuk a memóriáiról ismertté vált cég második gamer fejhallgatóját.

2014.07.10. 10:15 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Tavaly nyáron egy, a korábbi fő profiljától teljesen eltérő termékcsoportban mutatott be új terméket a leginkább memóriamoduljairól és flash alapú memóriakártyáiról ismert Kingston Technology. A tavalyi gamescomon mi is kipróbálhattuk a HyperX Gaming Headsetet, amely alapvetően a SteelSeries Siberia továbbfejlesztett (v2) változata volt. A gamer piac újabb szegmensének meghódítása pedig nemrég tovább folytatódott a HyperX Cloud Headset megjelenésével.

HyperX Cloud Pro Gaming Headset

Az újabb, szintén játékosoknak szánt headset ezúttal is egy másik gyártó termékéből készült, konkrétan a svéd QPAD QH-90-et vették alapul a Kingstonnál a HyperX Cloud megalkotásához. Az már a kibontás során kiderült, hogy egy prémium kategóriás cuccról van szó, ugyanis a külső kartontokból kicsúszó elegáns fekete dobozt telepakoltak minden földi jóval. Természetesen a fő attrakció maga a headset, fekete alapszínnel, valamint piros HyperX logóval, de korántsem álltak meg itt a Kingston munkatársai. A kb. 120 centi hosszúságú alap – mellesleg fonott borítású – kábelhez kapunk egy nagyjából ugyanilyen hosszú, szintén fonott hosszabbítót, rajta a hangerőszabályzót és a mikrofonelnémítót tartalmazó blokkal (továbbá egy mobilgomb is került rá), akinek pedig még ez is rövid lenne, az egy 2 méteres plusz kábellel toldhatja meg a vezetéket. A nagyméretű, bőrborítású, memóriaszivaccsal kitömött fülpárnát egy velúrozott másik párra cserélhetjük, ha azt találjuk szimpatikusabbnak, használaton kívül pedig a mellékelt tokba helyezhetjük bele a headsetet. A mikrofon ezúttal nem a fejhallgató részből húzható, hanem jack csatlakozóval csatolhatjuk rá egy mozdulattal. A szivacsborítású, zajszűrős mikrofon egy rugalmasan hajlítható, de megfelelően merev drót végén helyezkedik el, így könnyen szánk elé mozgathatjuk. Végül a csomag része még két csatlakozó-átalakító is.

HyperX Cloud Pro Gaming Headset

A zárt kialakítású HyperX Cloud fejhallgatója nagy. Igen nagy. És ez jó hír azoknak, akik hozzám hasonlóan a fülüket teljesen körbevevő headseteket preferálják. A fejhallgató ugyanis így egyáltalán nem nyomja a fület, és hosszú távon is elég kényelmes használni. A nagy méret pedig egyben azt is jelenti, hogy megfelelő méretű hangszórókat lehetett beépíteni a fejhallgatóba. Ez konkrétan 53 mm-es membránokat jelent, amelyeknek köszönhetően az alsó tartományban is megfelelően mélyre tud ereszkedni a headset. Zenével próbálva alapvetően kellemes hangzást kaptam, igazán jól szólt a headset. Ugyan az én ízlésemhez kicsit sok volt a magasabb hangok egy része, de ez játék közben – azaz a HyperX Cloud elsődleges felhasználási területén – egyáltalán nem volt zavaró. A mikrofon is jól tette a dolgát, chatelésre tökéletes hangminőséget biztosított.
Ha nagyon fogást szeretnék találni a HyperX Cloudon, akkor a hangerőszabályzós részbe tudnék minimálisan belekötni. Ezen található ugyanis a mikrofont elnémító kapcsoló, viszont semmi se jelzi, hogy annak tényleg ez a funkciója, valamint hogy melyik állásában van be- és kikapcsolva (vagy legalábbis nekem nem tűnt fel semmi ilyen jelölés). De ez annyira minimális dolog, hogy kár is volt megemlíteni. :-)

HyperX Cloud Pro Gaming Headset

A Kingston – pontosabban most már az annak önálló részlegként működő HyperX – második terméke a gamer headsetek piacán egy újabb jó választás volt, a SteelSeries után a QPAD egy jól sikerült termékét vették át saját kínálatukba és alakították HyperX-es arculatukhoz. A boltokban 30990 forintos áron lehet hozzájutni a HyperX Cloudhoz. ■

HyperX Cloud Pro Gaming Headset

hozzászólások (1)

VodevilX
VodevilX 2014.09.07. 09:03
Nagyon nagyon jó füles!!! Igazából, mivel nem volt még dolgom ilyennel, picit félve adtam ki érte ennyi pénzt... De 1 hónap után azt mondom, tényleg megérte, nagyon jól szól, a mezei füles után ég és föld a különbség, pár napig igazából le sem akartam venni a fejemről :D Hatalmasat dob a játékélményen, horrorhoz főleg ajánlott! :P
ajánlott olvasnivaló