Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

HyperX Cloud Pro Gaming Headset

Kipróbáltuk a memóriáiról ismertté vált cég második gamer fejhallgatóját.

2014.07.10. 10:15 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Tavaly nyáron egy, a korábbi fő profiljától teljesen eltérő termékcsoportban mutatott be új terméket a leginkább memóriamoduljairól és flash alapú memóriakártyáiról ismert Kingston Technology. A tavalyi gamescomon mi is kipróbálhattuk a HyperX Gaming Headsetet, amely alapvetően a SteelSeries Siberia továbbfejlesztett (v2) változata volt. A gamer piac újabb szegmensének meghódítása pedig nemrég tovább folytatódott a HyperX Cloud Headset megjelenésével.

HyperX Cloud Pro Gaming Headset

Az újabb, szintén játékosoknak szánt headset ezúttal is egy másik gyártó termékéből készült, konkrétan a svéd QPAD QH-90-et vették alapul a Kingstonnál a HyperX Cloud megalkotásához. Az már a kibontás során kiderült, hogy egy prémium kategóriás cuccról van szó, ugyanis a külső kartontokból kicsúszó elegáns fekete dobozt telepakoltak minden földi jóval. Természetesen a fő attrakció maga a headset, fekete alapszínnel, valamint piros HyperX logóval, de korántsem álltak meg itt a Kingston munkatársai. A kb. 120 centi hosszúságú alap – mellesleg fonott borítású – kábelhez kapunk egy nagyjából ugyanilyen hosszú, szintén fonott hosszabbítót, rajta a hangerőszabályzót és a mikrofonelnémítót tartalmazó blokkal (továbbá egy mobilgomb is került rá), akinek pedig még ez is rövid lenne, az egy 2 méteres plusz kábellel toldhatja meg a vezetéket. A nagyméretű, bőrborítású, memóriaszivaccsal kitömött fülpárnát egy velúrozott másik párra cserélhetjük, ha azt találjuk szimpatikusabbnak, használaton kívül pedig a mellékelt tokba helyezhetjük bele a headsetet. A mikrofon ezúttal nem a fejhallgató részből húzható, hanem jack csatlakozóval csatolhatjuk rá egy mozdulattal. A szivacsborítású, zajszűrős mikrofon egy rugalmasan hajlítható, de megfelelően merev drót végén helyezkedik el, így könnyen szánk elé mozgathatjuk. Végül a csomag része még két csatlakozó-átalakító is.

HyperX Cloud Pro Gaming Headset

A zárt kialakítású HyperX Cloud fejhallgatója nagy. Igen nagy. És ez jó hír azoknak, akik hozzám hasonlóan a fülüket teljesen körbevevő headseteket preferálják. A fejhallgató ugyanis így egyáltalán nem nyomja a fület, és hosszú távon is elég kényelmes használni. A nagy méret pedig egyben azt is jelenti, hogy megfelelő méretű hangszórókat lehetett beépíteni a fejhallgatóba. Ez konkrétan 53 mm-es membránokat jelent, amelyeknek köszönhetően az alsó tartományban is megfelelően mélyre tud ereszkedni a headset. Zenével próbálva alapvetően kellemes hangzást kaptam, igazán jól szólt a headset. Ugyan az én ízlésemhez kicsit sok volt a magasabb hangok egy része, de ez játék közben – azaz a HyperX Cloud elsődleges felhasználási területén – egyáltalán nem volt zavaró. A mikrofon is jól tette a dolgát, chatelésre tökéletes hangminőséget biztosított.
Ha nagyon fogást szeretnék találni a HyperX Cloudon, akkor a hangerőszabályzós részbe tudnék minimálisan belekötni. Ezen található ugyanis a mikrofont elnémító kapcsoló, viszont semmi se jelzi, hogy annak tényleg ez a funkciója, valamint hogy melyik állásában van be- és kikapcsolva (vagy legalábbis nekem nem tűnt fel semmi ilyen jelölés). De ez annyira minimális dolog, hogy kár is volt megemlíteni. :-)

HyperX Cloud Pro Gaming Headset

A Kingston – pontosabban most már az annak önálló részlegként működő HyperX – második terméke a gamer headsetek piacán egy újabb jó választás volt, a SteelSeries után a QPAD egy jól sikerült termékét vették át saját kínálatukba és alakították HyperX-es arculatukhoz. A boltokban 30990 forintos áron lehet hozzájutni a HyperX Cloudhoz. ■

HyperX Cloud Pro Gaming Headset

hozzászólások (1)

VodevilX
VodevilX 2014.09.07. 09:03
Nagyon nagyon jó füles!!! Igazából, mivel nem volt még dolgom ilyennel, picit félve adtam ki érte ennyi pénzt... De 1 hónap után azt mondom, tényleg megérte, nagyon jól szól, a mezei füles után ég és föld a különbség, pár napig igazából le sem akartam venni a fejemről :D Hatalmasat dob a játékélményen, horrorhoz főleg ajánlott! :P
cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.