Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

HyperX Cloud II Pro Gaming Headset

Kipróbáltuk a tavalyi modell USB-s verzióját.

2015.03.23. 21:40 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Két évvel ezelőtt egy gamer fejhallgatóval bővítette kínálatát a Kingston HyperX részlege, amely nemes egyszerűséggel a HyperX Gaming Headset nevet kapta. A SteelSeries Siberia v2-esére alapozott terméket aztán tavaly követte a HyperX Cloud Pro Gaming Headset, amely már a svéd QPAD egyik headsetének átalakításával született meg. Az 53 mm-es membránok remek hangminőséget biztosítottak a zárt kialakítású fejhallgatóban, és a nagyméretű, puha párnák hosszabb távon is kényelmes viselést biztosítottak. Így talán nem véletlen, hogy a termékpalettán a következő a sorban ennek egy továbbfejlesztett verziója lett, mégpedig a HyperX Cloud II.

HyperX Cloud II Pro Gaming Headset

A hardver alapjaiban nem változott, ugyanazt a jó hangminőséget kapjuk a fejhallgatótól, mint a korábbi változatnál. A fő különbséget az jelenti, hogy ezúttal USB-s hangeszköz tartozik a headsethez. A vezérlőn megtaláljuk a hangerőszabályzó és a mikrofon erősségét állító fel és le gombokat, oldalt egy mikrofonnémítót – amelyen ezúttal már egyértelmű jelzés található, hogy melyik a kikapcsolt állás –, középen pedig egy 7.1-es felirattal ellátott gomb kapott helyet. Ez értelemszerűen nem másra szolgál, mint a virtuális térhangzás bekapcsolására. A funkció aktiválásával nagyobb tere lesz a hangnak, játékokban tényleg érdekes élmény, zenénél viszont inkább fura, de biztos van, akinek ott is tetszik az effekt.
A tesztelés megkezdésekor furcsa volt, hogy az USB-kábel csatlakoztatása után a hang továbbra is a hangszóróimon jött, de aztán kiderült a megoldás: Windowsban az eszközkezelőben le kellett tiltani az alaplapi hangkártyát, Macen pedig ki kellett választani a HyperX USB adaptert hangkimenetnek.

A headset kábele ezúttal egyetlen 3,5-es csatlakozóval rendelkezik, így aki hagyományos módon, az USB-s modult kihagyva, egy hangkártya külön fejhallgató és mikrofon csatlakozásán használná, válassza inkább a korábbi modellt. Viszont a csatlakozó ebbe a formájában alkalmas arra, hogy mobiltelefonhoz vagy tablethez használjuk headsetként a Cloud II-t. A mikrofonmegoldás is ugyanaz, mint a tavalyi modellnél: egy kis gumisapka védi a csatlakozót, ahova a levehető, szivaccsal is borított mikrofont rögzíthetjük.
A termék számítógépen kívül az aktuális konzolgeneráció tagjaihoz is használható, közvetlenül csatlakoztathatjuk headsetnek a PlayStation 4 kontrolleréhez (igaz, így a játékok hangját erősen letompítjuk, hiszen csak a beszélgetés folyik a headseten), vagy megfelelő kiegészítővel az Xbox One gamepadjéhez.

HyperX Cloud II Pro Gaming Headset

Említést érdemel még a csomagolás és a körítés, ugyanis már ezeken is látszik, hogy prémiumkategóriás terméknek szánta a HyperX a Cloud II-t. A külső karton egy masszív, piros színű dobozt rejt, amelyet igényesen szivaccsal béleltek ki. A headset és kábelei mellett pedig pár extrát is találunk: egy tárolótasakot a fejhallgató hordozásához, egy átalakítót repülőgépülések fejhallgató-csatlakozójához, valamint egy extra pár fülpárnát: ha nem szimpatikus a bőrborítású párna, plüssösre cserélhetjük. A tesztre a fekete-piros színkombinációjú változat érkezett, de emellett fekete-ezüst, valamint limitált kiadásban fehér-rózsaszín verzió is elérhető. A boltokban 36-41 ezer forint körüli áron lehet hozzájutni. ■

hozzászólások (1)

-Jozef-
-Jozef- 2015.03.23. 22:07
Tény, hogy a Cloud az egyik legjobb fejhallgató ár-érték arányban, de szvsz az USB-s hangkártya nem éri meg ezt a felárat. Abból a pénzből már kap az ember egy Xonart.
ajánlott olvasnivaló