Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

Animekarácsony 2016.

Cosplay gála, Warcraft film és egy-két jó ötlet. Ezt kaptuk az Animekarácsonyra.

2016.12.20. 09:26 | szerző: jeszkar | Rendezvények

Elérkezett az ideje a 2016-os conszezon zárásának. Annak ellenére, hogy ez az év utolsó ilyen jellegű rendezvénye, az idei Animekarácsony egy aránylag kisebb méretű esemény volt, minden tekintetben. Mind a közönség, mind a programok száma alacsonynak tűnt. Ez önmagában egyébként nem baj, de kíváncsi lennék, mit szólnának a látogatók ahhoz, ha a nyárihoz hasonlóan az év végi is egy nagyobb – akár kétnapos – rendezvény lenne.

Animekarácsony 2016.

Na de mi az, amit megtalálható volt? A szokásos programokon és standokon kívül egyetlen igazi nagyobb újdonság volt: a Cosplay gála. Ezen azok a versenyzők indulhattak, akik az év folyamán helyezést értek el a Mondo valamelyik cosplay-versenyén. Ez alapvetően nem is egy rossz ötlet: egy nagy cosplay-verseny, ahol az év legjobbjai lépnek fel. Jól hangzik, nem? És őszintén megvallva az egyszeri látogató számára nem is lenne semmi probléma vele, de úgy érzem, pár dologban még lehetne javítani rajta. Sajnos úgy tűnt, elég későn álltak elő magával az ötlettel (ez kisebb vitákat is szült, eredetileg nem is lett volna sima cosplay-verseny), és nem volt megszabás a cosplay tekintetében sem. Egyesek elhozták, amelyeket a korábbi versenyeken hordtak (és akár helyezést is értek el vele), mások pedig teljesen új ruhákat készítek erre az alkalomra. Tulajdonképpen a sima versenyeken sem tiltja semmi, hogy újra ugyanazt a ruhát vedd fel, de szerintem a gálán lehetett volna valami szabályozás. Ennek ellenére jó volt látni azokat a versenyzőket, akik egyszer már bizonyítottak ebben az évben, és remélem, jövőre egy továbbfejlesztett gálával zárhatjuk majd az évet.

Animekarácsony 2016.

Emellett azért még volt egy-két apró újdonság. Például a megnyitó most egy komplett Harry Potter-es előadás volt (nagymamaruhás Piton professzorral), záró programként pedig ezúttal egy mozifilmet vetítettek (a Warcaftot), illetve ez volt a rendezvény, ahol konferálóként is bemutatkozott a méltán híres Dudus (Szabó Adrienn).

Animekarácsony 2016.

Sajnos megint meg kell említenem egy komoly negatívumot, amelyet már korábban is kiemeltem, de most már annyira rossz lett a helyzet, hogy egy jó ideig másról sem olvastam a különböző fórumokon. Ráadásul ez az, amivel először szembekerül a helyszínre érkező látogató. Nevezetesen a biztonsági őrség. Most már elég rendszeres, hogy mindenkit átkutatnak tetőtől talpig, átnéznek minden táskát, erszényt stb. Többször olyasmit is tesznek, amihez szerintem nincs is joguk, például ha valamit nem engednek be, azonnal elveszik, és a szemétbe dobják. Remélem, ezzel kapcsolatosan lesz jövőre valami változás, hiszen úgy tűnik, most már a szervezők is felfigyeltek a panaszokra.

Animekarácsony 2016.

Talán kitűnt az írásomból, hogy nem ez volt az eddigi legjobb conélményem, főleg a legutóbbi, őszi után. A tavaszi viszont jobbnak ígérkezik, már csak abban a tekintetben is, hogy az ideivel ellentétben sokkal jobb időpontban fogják megtartani, április 22-23. között, így nem ütközik a húsvéttal sem. ■

Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.Animekarácsony 2016.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló