25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Resident Evil: Revelations (Xbox One)

A Capcom ismét leporolta az elmúlt fél évtized legnosztalgikusabb hangvételű túlélőhorror-játékát.

Írta: gregmerch

Az 1995-ben megjelent Resident Evil (no meg a kicsit korábbi Alone in the Dark) megteremtette a túlélőhorror-műfajt. Chris Redfield vagy Jill Valentine bőrébe bújva küzdöttünk benne puszta létünkért egy ódon kúriában, amely hemzsegett a zombiktól és egyéb dögöktől. Az azóta eltelt bő huszonkét esztendő során mind a stílus, mind a franchise jókora evolúción esett át, és a kezdeti fixkamerás, kutatós, nyomozós, rejtvényfejtős játékokat jóval akcióorientáltabb alkotások követték. A Resident Evil sorozat kis híján bele is bukott ebbe az átalakulásba, így a Capcom egy teljesen új irányba vitte el a szériát. A zseniális és brutális VII. rész (Resident Evil 7: Biohazardteljes végigjátszásunkat itt találod) tavalyi megjelenéséig azonban nem feledkeztek meg a magamfajta veterán rajongókról sem, így elkészítettek két, Revelations alcímre keresztelt, sok tekintetben az „ős-trilógiára” hajazó játékot, amelyek közül az első rész csak nemrégiben érkezett meg a legújabb generációs asztali konzolokra.

Resident Evil: Revelations (Xbox One)

A Resident Evil: Revelations PlayStation 3-ra kiadott HD-portját annak idején alaposan kiveséztem, így most nem nagyon szaporítanám a szót, a négy évvel ezelőtti cikkben benne van sok minden. A legelső epizódhoz hasonlóan ismét Chris és Jill bőrébe bújhatunk, valamikor a 4. és 5. rész között, amikor a BSAA még gyerekcipőben jár. Jill és új társa vészhívást kap egy hajóról, amelyen Christ feltételezetten fogva tartják. Helyette azonban a T-vírus egy vadonatúj változatával, a T-Abyss-szel megfertőzött dögöket, és egy maszkos alakot találnak. Közben Chris és partnere a messzi északon kutat a környezettudatos úszó város, Terragrigia elpusztításáért felelős terrorszervezet, az Il Veltro után.

Resident Evil: Revelations (Xbox One)

A hőskort felidézendő a szereplők mellett visszatérnek a szűk folyosók, a nagyon kevés loot, az ódon kúriára hasonlító belső terek, a rejtvények, a váratlanul ránk törő dögök és sok minden, ami halhatatlanná tette ezt a műfajt. Ugyanakkor a váll fölötti kameranézet, a gyors akció és az online, kooperatív módon játszható raid mód is bekerültek a repertoárba. Ez utóbbit átszabták a készítők, így új fegyverekkel, képességekkel és karakterekkel is találkozhatunk. A sztori módba is becsempésztek egy új főellenfelet és egy extra nehézségi szintet.

Resident Evil: Revelations (Xbox One)

A megvalósítás hozza a ma tőle elvárhatót (átdolgozott textúrák, folyamatos mozgás, dübörgő hangorkán stb.), de egy ötéves játék sokadik portja esetén azért senki ne számítson Uncharted szintű élményre.
Mindent összevetve, aki még nem találkozott ezzel a programmal, vagy egy igazi, a régi idők sava-borsát megmutató horrorjátékkal, az ne habozzon beszerezni a Resident Evil: Revelationst, amely egyébként igen kedvező áron került a boltokba.

A Resident Evil: Revelations a korábbi változatok mellé most PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelent meg. A cikk az X1 verzió alapján készült.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
  • Benne van az ős-horrorok sava-borsa.
Negatívumok
  • Korából fakadóan kicsit kopottas látványvilág.

További képek

  • Resident Evil Revelations
  • Resident Evil Revelations
  • Resident Evil Revelations
  • Resident Evil Revelations

Resident Evil Revelations

Platform:

Fejlesztő: Capcom

Kiadó: Capcom

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés:
2013. május 24. PC
n/a: PS3, PS4, X360, X1, DS, 3DS, WiiU, Switch

» Tovább a játék adatlapjára

gregmerch

gregmerch
Amióta az első kvarcjátékát meglátta kb. 6 éves korában, mindennél jobban érdekelték az elektronikus játékok. 2010 óta árasztja el cikkeivel a magazin oldalait.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!