25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Syberia 3: An Automaton with a Plan DLC

Furcsa árazású, rövidke kiegészítő érkezett Kate Walker harmadik kalandjához.

Írta: Lacko

Meglepő volt a hír, hogy DLC készült a Syberia 3 világhírű kalandjáték harmadik részéhez. Hiszen a történet viszonylag kerek – már amennyire az első rész volt, ami szintén félbevágott egy hosszabb sztorit. Azt viszont sejteni lehetett, hogy ha lesz folytatása, akkor az egy negyedik rész lesz és nem pedig egy DLC. Szóval tényleg derült égből villámcsapásként érkezett kiegészítés.

Syberia 3: An Automaton with a Plan DLC

Az An Automaton with a Plan DLC tényleg nem folytatja a történetet, hanem a harmadik rész közepére repít vissza, és beékelődik egy olyan időpontba, ahol a fő történetben nem történt semmi (Kate és Oscar épp aludt). Ez nem rossz ötlet és ügyes megoldás, csak kicsit érthetetlen és feleslegesnek tűnik. Ráadásul a kiadás is furcsa: akiknek megvan az alapjáték, azoknak ingyenes, de amúgy 4,99 euróért vásárolható meg.

Syberia 3: An Automaton with a Plan DLC

Az ingyenessel nincs is baj, de azért 1500 forint egy kicsit sok 20 perc játékidőért. Mivel mindössze ennyi pluszt ad a DLC. Épp, hogy nekiülünk a játéknak, megnézzük a hosszú átvezető videókat, picit mászkálunk, néhány tárggyal csinálunk valamit, és már jön is a vége. Szóval a DLC-vel magával nincsen baj, mert nagyon jó, hogy Oscarral sétálgatva az alaptörténet helyszínein újra találkozhatunk szeretett és vicces szereplőkkel. Csak a játékidő rövidsége sokkoló.

Syberia 3: An Automaton with a Plan DLC

Akinek ingyenesen jár a DLC az természetesen mindenképpen próbálja ki – persze csak a fő történeti szál befejezése után (mivel tartalmaz spoilereket). De ha ki kell perkálni érte 4,99 eurót, akkor azért erősen gondolkodj el rajta, hogy biztosan szeretnéd-e megvásárolni. Reménykedjünk, hogy a fejlesztők csak fel akarták hívni magukra kicsit a figyelmet, amíg titokban a negyedik részen dolgoznak ezerrel...

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Syberia 3

Platform:

Fejlesztő: Koalabs Studio

Kiadó: Microids

Megjelenés:
2017. április 21. PC, Mac, PS4, X1
2018. október 18. Switch

» Tovább a játék adatlapjára

Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!