Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

World of Warships Blitz World of Warships Blitz

World of Warships Blitz

Amikor fogsz egy Montana osztályú hadihajót, zsebre vágod, és reggel, munkába menet gyorsan letarolsz vele pár japán vagy szovjet cirkálót a metrón.

2018.03.20. 11:00 | szerző: GeryG | Ismertető/teszt

Sok mindennel lehet vádolni a Wargaminget, de azzal nem, hogy ne igyekeznének a maximumot kihozni a játékaikból. A kiadóként és fejlesztőként is tevékenykedő cég eleinte inkább stratégiai játékokkal próbálkozott, több-kevesebb sikerrel. Ám a nagy áttörést és a világsikert a 2010-ben megjelent World of Tanks MMO hozta meg nekik. Ez akkorát robbant, hogy máig az egyik legnépszerűbb MMO-nak számít. Nem volt kérdés, hogy ezen a vonalon kell maradnia a Wargamingnek, akik később elkészítették a World of Warplanest, majd végül a World of Warshipset is. Ebből készült el nemrég a mobilos változat, a World of Warships Blitz, iOS-re és Androidra. Mi pedig kipróbáltuk, milyen érzés egy cirkálóval, anyahajóval és rombolóval a zsebünkben mászkálni.

World of Warships Blitz

A World of Warship Blitz természetesen a nagykonzolos és PC-s változat hű másának is tekinthető, amelyet az okostelefonok adottságaihoz igazítottak. Tartalom terén nincs is semmi szégyenkeznivalója, hiszen a legtöbb telefonra megjelenő játék a töredékét se szokta felmutatni annak, amit a WoWSB képvisel. Négy (plusz kettő) nemzet – USA, Szovjetunió, Japán és Németország, illetve Anglia és Franciaország – közel száz vízi páncélosát vezethetjük csatába. Ezeket négy osztályba sorolták (romboló, cirkáló, csatahajó és anyahajó), és Tier I-től X-ig rangsorolták. Az újabb és egyre erősebb hajókat a fejlődési fán oldhatjuk fel apránként. Eleinte csak egy-egy cirkálót kapunk, majd bizonyos Tiert elérve bővülnek a lehetőségeink. Természetesen minden hajót egyenként is fejleszthetünk, hogy harc közben a lehető leghatékonyabbak legyenek. Fejleszthetjük a hajótörzset, a hajóágyúkat, a másodlagos fegyverrendszert, de akár a légvédelmet is. Emellett elit bónuszokat is vehetünk hozzájuk. A hajókat ideiglenesen álcázófestéssel is elláthatjuk, illetve különféle ellátmányokkal, kiegészítő felszerelésekkel is megpakolhatjuk. Utóbbiak tovább javítják a hajó képességeit, sebességét, fordulékonyságát, tűzgyorsaságát és páncélzatát.

World of Warships Blitz

Játékmódból hármat kapunk: rangsorolt összecsapások, szóló kampány és kooperatív küzdelmek az MI ellen. A hangsúly természetesen az egymás elleni kompetitív ütközeteken van. Szerencsére itt és a kooperatív módban is gyorsan talál a játék társakat, így nem kell túl sokat várnunk a szerverekre. Összességében a netes kód rendben is van, megfelelő hálózati lefedettség esetén csak a saját képességeink jelenthetnek hátrányt a nyílt vízen. De természetesen, mint minden telefonos online játék esetében, egy wifikapcsolat nem árt a stabilitáshoz. Ha hajónk kifutott a kikötőből, már csak rajtunk múlik, hogy győztesen jön-e ki a csatából.
Az irányítást sikerült kellően minimalistára, mégis hatékonyra csiszolnia a fejlesztőknek. A bal alsó sarokban van a sebesség és az irány négy kapcsolója, míg a jobb oldalon az ágyúkat kezelhetjük. Itt adhatjuk ki a tűzparancsot akár egyesével, akár egyszerre az összes célra állt ágyúnak. Szintén itt találjuk a távcsövet is, ami a pontosabb célzásban segít, és itt válthatunk az elsődleges és másodlagos fegyverzet között és állíthatjuk be, hogy milyen gránáttípust töltsenek be az ágyúkba. A képernyő alján pedig a javítási parancsokat adhatjuk ki a legényégnek. A célzást a képernyő simogatásával végezhetjük el. Szerencsére minden kezelőszerv jól működik, minimális tapasztalattal is gyorsan megtanulható.

World of Warships Blitz

A World of Warships Blitz egy telefonos játékhoz mérten igen pofás grafikát prezentál. Persze ma már ez korántsem annyira meglepő, hiszen lassan a zsebünkben is olyan számítási kapacitás lapul mint egy számítógépben. Bár alapvetően ingyenes, bőven van benne mire elköltenünk fizetésünket. Prémium hajókat, bónuszcsomagokat, játékon belüli kreditet és lootboxokat is vásárolhatunk a gyorsabb fejlődés és a ranglétrán való gyorsabb fellépkedés reményében.

World of Warships Blitz

Nem nagyon tudok belekötni a World of Warships Blitzbe. Aki ugyanis szereti a Wargaming MMO-it, és nem tud róluk hosszú időre leszakadni, annak biztos ott lapul ez is a telefonján. Ők azok, akik nem a Facebookot bújják reggelente melóba menet, hanem még egy utolsó csatát megvívnak valahol a Csendes-óceánon, mielőtt leszállnak a metróról. Mint minden komolyabb grafikájú játék, ez is villámgyorsan meg tudja enni az apró akkumulátorokban bujkáló kevéske tartalékokat, így könnyen azon vehetjük észre magunkat, hogy még csak tíz óra van, de már csak 50%-on áll az akksi. És persze az előfizetésünkhöz járó korlátozott adatforgalom is hamar szűkössé válhat, ha nem figyelünk oda. Ezt leszámítva a stílus kedvelőinek kötelező darab. ■

World of Warships Blitz
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
World of Warships Blitz

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló