25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Acer Predator Cestus 500

Az Acer is igyekszik kiszolgálni a gamerek minden igényét, ehhez pedig egy menő megjelenésű, jól használható egér dukál.

Írta: GeryG

Acer Predator Cestus 500

Az Acer jó ideje igyekszik minél jobban kiszélesíteni termékpalettáját, így mára már több gamer eszköz is megtalálható a kínálatban. A játékosoknak szánt termékeiket a Predator család fogja össze, közülük a Predator Cestus 500 egér járt nálunk nemrégiben. Néha eltűnődöm, mi újat lehet még felmutatni egy-egy egér megtervezése során, hiszen igazán forradalmi újításoknak jó ideje nem lehettünk már szemtanúi. Azt előzetesen is elárulhatom, hogy az Acer sem rengeti meg a piacot egerével, de nem is ez volt a célja. Ők csak terveztek egy egeret a játékosoknak, amely jól is néz ki, és jól is működik.

Acer Predator Cestus 500

Az Acer Predator Cestus 500 meglehetősen tekintélyt parancsoló külsőt kapott. A mattfekete burkolatot számos helyen megtörték, így nem egy nagy, sima domborulat fekszik a tenyerünkbe. Az RGB-színekben pompázó Predator logó a ház hátsó oldalán kapott helyet (ahol a legtöbb egérhez hasonlóan tök mindegy, milyen színben világít, hisz a tenyerünktől úgysem látjuk). Az ennek otthont adó panel alól törnek elő a fő billentyűk, amelyek a két szélen enyhén megemelkedve kis peremet is kapnak. Ez leginkább designelemnek tekinthető, mivel gyakorlati haszna nincs, olyanról meg ritkán hallok, hogy valakinek „lecsúszna” az ujja az egérről. De jól néz ki, ez tény. A billentyűk alatt a vékony, világító csík sokat dob a designon. A két billentyű közti résben kapott helyet a szintén RGB-megvilágítású görgő, mögötte pedig a maximum 7200 dpi-s érzékenységű optikai érzékelő váltógombja található. Oldalt természetesen nem maradnak el a szokásos előre-vissza billentyűk sem, ám én a teszt során kényelmetlennek találtam ezek elhelyezését. Míg az általam rendszeresen használt Logitech egereken (egy Performance MX és egy G402) mindig kézre, illetve ujjra esnek, addig a Cestus 500 esetében picit matatni kellett az elérésükhöz. Nem nagy gond, de azért szokni kell. Az egér egyébként moduláris felépítésű, mivel kétkezesnek tervezték. Így az oldalsó paneleket néhány egyszerű mozdulattal ki lehet cserélni, hogy a balkezesek is kényelmesen használhassák.

Acer Predator Cestus 500

A Cestus 500-ban Omron mikrokapcsolók lapulnak, amelyek a gyártó ígérete szerint akár 70 millió kattintást is gond nélkül elviselnek. Ráadásul az egér talpán két kapcsoló is helyet kapott, amelyek a két fő billentyű kattintási erősségét szabályozzák. Hogy ennek mennyi létjogosultsága van, azt most nehezen tudnám megítélni, mindenesetre érdekes megoldásnak tűnik. Az egér 1,8 méteres USB-kábellel csatlakozik a számítógéphez, így ennek hossza nem korlátozza a szabad mozgást.

Az Acer egy ránézésre nagyon pofás (feltéve, hogy valaki a vadabb megjelenés részesíti előnyben a visszafogott designnal szemben), és egyben jól is használható egeret tett le az asztalra. A Predator Cestus 500 ugyan nem súlyozható, de ezt leszámítva mindent tud, amit egy játékosoknak szánt egértől manapság elvárhat az ember. Legyen szó otthoni kikapcsolódásról, esetleg esport-versenyekről. Nem is tartozik a legdrágább kategóriába, igaz, egy teljesen hétköznapi egérhez képest azért így is vastagon fogott a toll a 22 ezer forint körüli árcédulán.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!